Újszülött gyermeked azonnal fürdetted a kórházból hazaérkezve, vagy egy ideig csak lemostad, olajoztad?
Na ne!Ezt nem hiszem el!Ez valami vicc?
Egyenlőre nem tervezed fürdeteni???
Az első napokban a köldökcsonkra vigyázni kell, de MEG KELL FÜRDETNI bármennyire is hihetetlenül hangzik!
Jó, hogy valami fertőzést nem szedett össze, az a szegény pici!
Holnaptól fürdesd meg oké?
A popsikrém, a kaki, pisi irritálja a pici bőrét,az odaszáradt krémet óvatosan ki kell mosni, főleg kislányoknál, ha máshova is került belöle.
A kisfürdető kádba tegyél bele egy nagyobb textil-pelenkát, ha félsz még fürdetni, vagy segítsen apa is!
Hidd el a baba is élvezni fogja!!!
Tényleg van olyan, hogy egy baba utál fürdeni!
Mi az első két hónapban kétnaponta fürdettünk, ekkor még nem tragédia, ha nincs percre pontos napirend, és a fiam összepisilte-összekakálta magát félelmében, annyira rühellte a fürdetést.
Most 13 hónapos, minden este 15-20 percet pancsol a nagykádban, akkor is fürdik, ha esetleg kicsit később érünk haza, mert megszokta, szereti, ellazítja.
A 4-6 hetet én is erős túlzásnak tartom, akárhogy törölgeted a nunit-kukit, a bőrredőkben kórokozók maradhatnak.
Már aznap is fürdettem, ahogy hazajöttünk! A kórházban is minden nap fürdették, sőt 3 naponta a haját is mosták...
Szóval lassan 1 éves lesz, eddig egyszer nem fürdettük meg, mert későn értünk haza vidékről, és nagyon bealudt a kocsiban. De akkor még picike volt.
Most már nem lehet fürdés nélkül lerakni!
Ő is végig ordított néhány fürdetést az elején! De pár nap alatt hozzászokott, és nagyon gyorsan megszerette!
Nem mellékesen a fürdetés volt az első fix pontunk amíg nem alakult ki a napirendje, amíg össze-vissza evett napközben is. Ehhez legalább tudtunk igazodni mi is, és ő is!
Én úgy gondolom, hogy nagyon fontos dolgot akarsz kihagyni...
Pisis, kakis lesz a baba, mégis csak le kellene mosni róla. Van aki hasra fordatva tartja, úgy fürdeti a babáját, mert a hátán sír. Próbálgatni kell. Sajnos sokszor és sokmindenért fog sírni még. Meg a szöszök a kis hajlataiba beleülnek és kidörzsölheti ott a bőrét, szóval gyakorlatilag muszáj fürdetni. Majd megszokod Te is. Gondolom még nehéz fogni is, olyan picikék ennyi idősen. Esetleg kérheted a védőnődet, hogy segítsen egyszer megfürdetni.
Itt jó videók vannak, ha regisztrálsz, mindet meg tudod nézni:
Természetsen minden nap fürdetjük, amióta csak hazajöttünk a kórházból. Ott is fürdették őket naponta, nem véletlenül. Az én fiam ugyan imád fürdeni és tényleg van olyan gyerek, amelyik utál, de attól még fürdeni kell.
Nem ismétlem már az előttem szólókat, hogy miért, de igazuk van. Nekem még a rendszeresen kétnaponta fürdetés is durva, de ez a 4-6 hét már felháborító, ne is haragudj.
Amikor hazajöttünk, már aznap fürdettem. Pedig akkor 4 napos volt, császárral született, pici is volt, nem volt egyszerű. Persze, ő is utálta, olyan 6 hetes volt, mikorra megszokta és már nem üvöltötte végig. Addig kb. 5 perc alatt megvolt a fürdés. Eleinte bénáztam is, azt sem tudtam, hogy kell fogni, de aztán belejöttem.
Olajozni sosem olajoztam.
Fürdesd nyugodtan, mert a lemosással nem fogja megszokni a vizet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!