Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit csináljak? Egyszerűen nem...

Mit csináljak? Egyszerűen nem lehet elaltatni.

Figyelt kérdés
5és fél hónapos a fiam. Éjfélnél előbb nem alszik el. 9kor kezdjük a vacsit, az elhúzódik 11-ig. Dörzsöli a szemét, sirdogál, nyöszörög. De elaludni sehogy sem megy. Már kézben sem alszik el. Néha elalszik 10 percre, aztán felébred mint aki órákat aludt. Már próbáltuk sokkal korábban fürdetni, de ez az éjféli időpont nagyon bejön neki. Valami tuti tipp????
2009. febr. 1. 23:39
 1/6 anonim ***** válasza:

Delutan, estefele meddig alszik el? Nem tul sokaig esetleg? Es nem gondolod, hogy ejfelkor mar annyira almos, hogy azmiatt nem tud elaludni?

Kulonben ejfeltol reggelig alszik? Meddig? Mert ha reggelig alszik, akkor szerintem ok.

Majd ahogy no, ugy valtozik az alvasi szokasa is a kicsikenek.

7-kor furdesd meg, utana egyen, aztan csicsikazzon.

2009. febr. 1. 23:51
 2/6 A kérdező kommentje:
Hát igen én is azt szeretném. De elalszik evés közben is többször. Reggel 8-9ig alszik, utána eszik majd megint alszik 1-1.5 órát. Ebéd után megint 1 órát, és délután megint egy felet. Tanácstalan vagyok, hogy hogyan is változtassek ezen, mert én előbb esek össze mint ő elalszik. :(
2009. febr. 1. 23:54
 3/6 anonim ***** válasza:
Amikor alszik, te is aludjal vele, akar egymas mellett!!! A hazimunka vagy amit szoktal csinalni amig o alszik, megvar!! Aludjal vele te is, en is ugy szoktam.
2009. febr. 2. 01:46
 4/6 A kérdező kommentje:
Nem azzal van a baj, hogy későn alszik el,hanem az ahogy elalszik.
2009. febr. 2. 10:30
 5/6 anonim ***** válasza:
nekünk bejött az Aludj jól gyermekem. Hét baj volt addig az alvással, többet altattam, mint amennyit aludt. Mióta egyedül alszik el, azóta normálisan pihen, éjjel is, nappal is, ő is, mi is. Sok sikert és kitartást!!!
2009. febr. 2. 14:25
 6/6 anonim ***** válasza:

Hasonló helyzetben vagyunk, csak az én 4,5 hónaposom nappal kevesebbet alszik (nappal+éjsz össz 9-11 órát). Nem tudom, hogy csinálják :))

Még most is gyakran belealszik a szopizásba, de ha leteszem azonnal felébredt. Nappal 18-20 fokban még overállt is ráadok, sál, hogy a cumi ki ne essen, és vettünk egy hintát. Ez elringatja, a felöltöztetéstől biztonságérzete van. Ha ez is kevés, lassú, halk zene is szól. Így alszik el, ha addig mellette vagyok. Éjszaka is körülpakoljuk hogy biztonságérzete legyen (párnákkal, puha maci, takaró, amit szoríthat a kis kezével, cumi), és egyik kezemet a mellkasára téve, hogy érezze ahogy kicsit ránehezedik, másikkal a cumit tartom úgy, hogy közben a kezemet meg tudja szorítani, néha a férjem is besegít, szóval így sikerül elaltatni. Úgy vettem észre, hogy a túlzott fáradtság is nehezítheti az elalvást.

Jól kiszellőztetett szoba, sötétség vagy csak kis beszűrődő fény, elalvás előtti órában nyugalom, csendesen beszélünk (semmi tévé), 17-19 fok. Esti rituálé lefekvés előtt. A lefekvést igyekszünk korábbra tenni, a mi napunkat hozzáigazítani, és nem fordítva. Segít a rendszeresség is. Sok oka lehet még (elektromos dolgok a közelben...stb), a matracon is gondolkodom, mivel alatta a légzésfigyelő és talán fellazult rostok miatt szerintem nem egyenletes, felnőttet is zavarná.

2009. febr. 2. 14:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!