Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Most mit tegyek? Engedjem a...

Most mit tegyek? Engedjem a mamáéknál aludni ezek után?

Figyelt kérdés

kisfiam 9 hónapos.

már 4 alkalommal aludt anyóséknál.

igazából nem akartam, mert irdatlan kosz van náluk. de erősködtek és jött a szilveszter, hogy tudjunk a párommal elmenni, ők vigyáznak rá, de csak náluk, ha ott aludhat. rendben, belementem. csináltunk egy próbaéjszakát karácsony előtti szombaton. nem volt különösebben gond.

aztán a szilveszter éjszaka jött, ami után 1-én telefonált anyósom, hogy menjek a gyerekért, mert lázas.

3 napos láza volt, de úgy voltam vele, hogy beteg bárhol lehet a gyerek.

aztán megkértek, hogy aludhasson náluk minden pénteken a gyerek és akkor utána nap, szombaton is ott van. belementem, legalább nekem is van egy szabadnapom.

de a múlt péntek után gombás bőrfertőzéssel hoztam haza a gyereket, az egész feneke és a combhajlatai, szerencsére a fütyije nem gyulladt be. kezeltem, mondtam, hogy most pénteken nem alhat fent a gyerek, mert még nem gyógyult meg. a párom melléjük állt, hogy már szépen javul a feneke, kikönyörögték, hogy megint fent aludhasson.

erre tegnap herpesszel a száján hoztam haza. ráadásul csúnyább lett a feneke és a zacsiján is megjelentek a gombás pöttyök-foltok. romlott, pedig 1 hete küzdöttem, hogy jobb legye.

hát nagyon elegem van.

nem tudom bizonyosan, hogy valóban náluk kapja el ezt a sok sz@rt, de elég furcsa, hogy minden alkalommal van vmi gond.

nekem nem ér ennyit, hogy legyen egy szabadnapom!!!!!

a kisfiam fontosabb.

szerintetek bunkó vagyok, ha nem engedem ott aludni ezek után?

mert beszélnék a párommal, hogy segítsen finoman közölni a szüleivel a dolgot.

2011. jan. 16. 09:23
 1/9 A kérdező kommentje:

így visszaolvasva olyan csúnyának tűnik, ahogy a 'gyerek' szót használom a szövegben...... :(

de a lényeg érthető és kivehető, remélem.

2011. jan. 16. 09:25
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
szerintem teljes mértékben igazad van... v mondd meg h takarítsanak ki...én sem engedném!!!!!!!
2011. jan. 16. 09:30
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
ezt ugyan igy meseld el az orvosodnak is es ha o talal osszefuggest (ami valoszinu) akkor ne engedd ott aludni. lesz egy balhed a ferjeddel de szerintem ha a feltetelezesedet orvos is igazolja akkor nem mondhatja hogy csak ugy mondod mert nem szereted az anyosodat. Ha pedig megis vitazik veled akkor nagyobb a baj mint gondolnad. Ugy ahogy te is irtad a fiad a legfontosabb es sajat tapszatalatbol mondom hogy ha egy anya gyanit valamit annak utanna kell jarni alaposan mert nem hiaba hivjak ezeket anyai megerzeseknek...sott a te estedben csak megerzesekrol van szo hanem tenyekrol
2011. jan. 16. 09:30
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Hát nem biztos,hogy a környezet miatt lettek ezek a gondok,de mindenesetre én nem engedném az ott alvást.Gondolom ott is fürdik ilyenkor,és ahogy leírod valószínűleg a kád sem lehet túl tiszta.Egy ilyen pici babának még nagyon érzékeny a bőre.Egyébként tudom miről beszélsz,az én anyósoméknál sem csúszik el a padlón a légy...:-)
2011. jan. 16. 09:33
 5/9 A kérdező kommentje:

köszönöm, megyünk tanácsadásra szerdán, akkor elmondom a dokinak ezeket.

a férjemmel, nem hiszem, hogy balhénk lesz emiatt, ő is tudja, mi a szitu a szüleinél, de megbántani nem szeretném őket, mert amúgy aranyosak.

kértem, hogy takarítsanak ki jobban, de anyósom nem tud. ami szerinte tisztaság, hát az egész család tudja, hogy nem az.

és tényeg nem arról van szó, hogy nem szeretem őket, hanem arról, hogy ez nem hiányzik egy ilyen picikének.

2011. jan. 16. 09:36
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon megértelek, én is ezen agyalnék, amin te, de az jutott eszembe, hogy nagyon sokat vigyáztam a nővérem gyerekeire, mielőtt nekem is lett. A lányok kivétel nélkül mindig betegek lettek, amikor a szüleimnél aludtak és az anyjuk nem volt ott. Mindig belázasodtak, volt hányás-hasmenés, stb. Biztos vagyok benne, hogy a tőled való távolság teszi, hogy nem olyan ellenálló. Amikor te is ott aludtál, teljesen jól volt, nem?
2011. jan. 16. 10:22
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
előző vagyok, nem egyértelmű, hogy a szüleim lakása az, ahol én vigyáztam rájuk (meg persze az anyukámék) és nem volt se kosz, se senki fertőző beteg.
2011. jan. 16. 10:23
 8/9 A kérdező kommentje:

igen, lehet ebben is vmi! mert első éjjel, mikor ott voltam, tényleg nem volt gond. ezért kell óvatosan mondani vhogy, hogy várjunk még az ottani alvással, majd ha nagyobb lesz, alhat ott sokat.

nehogy sértődés legyen, és ahogy én is írtam, nem biztos, hogy azért lett beteg.... a fene se tudja, tényleg.

de azért elgondolkoztató.

és mindent úgy csinálnak (etetés, altatás stb.), ahogy én kérem, ebben sincs hiba. és tényleg jó egy szabinap nekem is, de ilyen áron nem kell.

talán először csak a jövő heti alvást kellene elhagyni, arra hivatkozva, hogy gyógyuljon meg a kis dolgaiból, aztán meglátjuk. de a héten beszélek az orvossal is erről.

2011. jan. 16. 12:28
 9/9 anonim ***** válasza:

Kivan zárva hogy engedném!!!

Én már ennél kevesebbért sem engedem....

Egyszer 2 hós volt a fiam s elvitte sétálni senki nem volt otthon s arra mentem haza, hogy a fiam aki mellesleg nagyon bukos bevan zárva a meleg szobába kezeslábasban s még bevolt takarva, anyos meg kint a nappaliba cigittömött, s ha teszem azt bukott volna, vagy hőgutát kap????

A másik eset, tartotta a kezébe a gyereket mikor is orrán-száján jött ki a tápszer s ő csak nézett s nem csinált semmit pedig a gyerek fuldoklott én szaladtam be a konyhából.....

Látod ezek után én sem engedem, s nem hagyom rá a gyereket, nincs az a pénz, hisz nem ért hozzá....

Ha a párod megharagszik akkor elgondolkodnék mi a fontosabb neki.....

2011. jan. 16. 13:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!