Miért nem izlik babámbak az anyatej?
Éjszaka is szoptasd meg. lehet bezavar neki, h egyszer ezt kap mákos meg mást.
Olyan nincs h nem ízlik neki a tej.
Ne haragudjatok de van olyan hogy nem ízlik neki az anyatej. Nálunk ugyanez volt. Elhúzódó sárgaság miatt fejtem a tejet a legelejétől, mert mérni kellett pontosan hogy mennyit eszik. Volt kb havonta 3-4 nap, amikor nem fogadta el az anyatejet. Doktornő és a védőnő is azt mondta hogy hormonális változás megy végbe az anyuka szervezetében, emiatt változik a tej íze. Sőt, egy jónevű netes doktornő is ugyanezt mondta. Nekem azt javasolták hogy ha nem fogadja el, akkor 1-2 napig kapjon csak tápszert mert ugye enni kell neki. Ezt támasztja alá a kérdező babája is, aki most többször felkel éjjel enni, tehát éhes. Nekem azt mondták hogy addig tápszer. Viszont a tejet addig is folyamatosan ( napi többször!!! ) fejni kell mert el fog apadni ha nincs fejve. A lefejt tejet érdemes lefagyasztani, későbbre a főzeléket sűríteni jó lesz.
A kislányunk most 7 hónapos, s mi így csináltuk. Ez nálunk is akkor fordult elő, amikor 3-4 hónapos volt, s nekem sem jött meg akkor a mensim. De attól még a szervezetünk "dolgozik".
Sok sikert, a fejést NE hagyd abba. És addig kapjon tápszert a baba :)
Szeretettel üdvözöllek és ne keseredj el, semmit nem csinálsz rosszul! :)
A babád teljesen általános jeleit mutatja a cumizavarnak. Egyértelmű, hogy üvegből jobban szeret enni, mert nem kell megdolgoznia érte, csak dől a szájába a tápszer, a tej. A szopi pedig kemény munka, ez nem tetszik neki. Egyszerűbb megvárni, míg jön az üveg.
Nem arról van szó, hogy nem ízlik, hanem hogy lusta kiszívni. Legközelebb a szoptatás kategóriába írd a szopival kapcsolatos kérdésed, ott van néhány szoptatási tanácsadó, akik ezt a témakört nem olvassák. Legalább szakember segít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!