Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » S. O. S. Ma jöttünk haza a...

S. O. S. Ma jöttünk haza a babával a kórházból. Kisebesedett a mellem, csomós, duzzadt, és az egyik seb bevérzett. Mit tegyek? A másik is már fáj nagyon? Így maradhatok éjszakára, tápszer és kevés tejci nélkül?

Figyelt kérdés
2011. jan. 14. 17:59
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

na, nekem épp a bimbóvédő miatt csomósodott be állandóan, mert úgy nem tudta teljesen kiüríteni. 3 hónapig szoptattam azzal, 1 hónapba telt, amíg át tudtam szoktatni, nagyon sok gondot okozott. még 1x biztos nem veszem elő.

most 6 hós, még napi 6-8x szopizik.

2011. jan. 14. 20:11
 12/16 anonim ***** válasza:
Szerintem is fejjél minden szoptatás után, még éjjel is, és kend be a sebet utána Garmastan kenőccsel, szopi előtt le kell mosni! Nekem ettől szépen begyógyult pár nap alatt. A fejés azért is nagyon jó, mert így lesz tartalék tejed a fagyasztóban, nekem ez megnyugtató volt, bár szerencsére nem volt rá szükség.
2011. jan. 14. 20:39
 13/16 anonim ***** válasza:
Sajnos a sebes mellből is muszály szoptatni,nekem a kamillás borogatás vált be legjobban.
2011. jan. 14. 21:29
 14/16 anonim ***** válasza:
Szió! A lényeg, hogy ne keseredj el, nagyon szeretnék neked segíteni, mert kb én is ilyen helyzetben voltam, teljesen átérzem a problémát!!! Már előttem is írták, de hidd el tényleg az a legjobb, ha szopi előtt langyos zuhannyal mosod a melleidet és közben masszírozgatod, aztán egyen a baba, majd fejd le a maradékot a melledből! Egyébként szoptatás után a fejéskor is segít a langyos zuhany, körkörös mozdulatok a tusolóval a melledre, aztán fejés, ameddig csak jön belőle a tej!!! Nagyon fontos, mert ha pang benne a tej, akkor begyullad a melled! Tehát a maradékot az első pár hétben mindig ki kell fejni! A sebesedésre pedig tényleg a garmastan kenőcs kell, de igazából az idő majd megoldja, megedződik a mellbimbód, a nagyobb gond a csomókból lehet, azokat masszírozd és fejj!!!
2011. jan. 14. 21:57
 15/16 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a segítségeteket. Annyira el vagyok keseredve. Az első kisfiam nem szopott, pedig volt telem. Begyulladt, belázasodtam, fejtem, de annyi. Két hónap kűzdés után feladtam. Most a második kisfiam mohó, türelmetlen, erősen szívja, kapkod utánna és néha rosszul veszi a szájába, talán ezért is a sebesedés. De nagyon akarom most. Vettem urtica-t meg iszok az őszilét. Általában kézzel fejek, és dolgozom ki a csomókat a mellemből. Avent-os bimbókenőcsöm is van, meg bimbóvédőm, de azzal csak akkor szívja, ha már nem kemény a cicim, egyébként csak anélkül, de akkor meg csillagokat látok és sikítani tudnék. De muszály és nem adom fel!!!
2011. jan. 15. 11:58
 16/16 anonim ***** válasza:

jól csinálod! ne is add fel! Vígasztaljon, hogy hamarosan belerázódik a babók, a melled is hozzászokik, és olyan jó lesz! ha gondod van (vagy csak egy kis megerősítésre van szükséged), szopi tanácsadóval konzultálj, nagyon sokat segítenek!

[link]

2011. jan. 17. 14:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!