Lehet 1nap többször (2-szer) kóstoltatni, étkezést "kiváltani"? Muszáj egyáltalán mindent külön kóstoltatni?
Figyelt kérdés
pár napja kezdtük a hozzátáplálást,(5,5hónapos)eddig csak almát meg banánt kóstolt,meg sütőtökös és körtés gyümilevet,persze higitva.Kaptunk rengeteg üveges bébiételt,és nemtudom lehet e úgy csinálni,hogy délelőtt is és délután is adok neki belőle,amennyi jólesik neki?Vagy csak szigorúan 2-3kanállal kaphat,és fokozatosan kell növelni az adagot,vagy adhatok neki annyit amennyit megeszik?És 1nap lehet 2-szer adni neki úgy hogy ha még csak most kezdtük a hozzátáplálást?Mert akkor az üveges 2nap alatt pont elfogyna ha izlene neki,(nem kéne kidobni,mert ugye csak 2napig lehet felhasználni)mert az kb 4adagnyi,és ő tuti megeszi,mert nagyon izlett neki az alma-banán is,és mikor elfogyott,nekiállt balhézni,meg tátogni még...:)De nem mertem többet adni neki,igyis evett vagy 8kanállal...És muszáj mindent kül9n végig kóstoltatni?Ezt azokra az üvegesekre gondolom,amik ilyen vegyese,több gyümi vagy zöldség van benne.2011. jan. 14. 17:44
11/16 anonim válasza:
Addig, amíg nem evett meg egy üveggel, én készítettem neki a gyümölcsöt és a főzeléket is. Így olcsóbban kijöttünk. Most vegyesen kapja az boltit, és amit én készítek.
Egyébként én nem vártam heteket az új ízekkel. Szerencsére minden ízlett neki, és nem lett baja semmitől.
Szóval nálunk nem nagyon volt kóstolgatás. :)
13/16 A kérdező kommentje:
köszönöm nektek.Akkor igy fogom hogy először pár kanállal kap belőle,remélhetőleg nem lezs semmi baj,aztán mehet egy adag.Én is szoptatnám,ha szopizna urasága,de ő úgy döntött elég volt...szopizik még,mert mindig próbálom,nemhagyom annyiba,de már napról napra sikertelenebb....a védőnő+a doki mondta hogy hozzá kell táplálni,sőt,ők már 1hónapja mondták,mivel nem elég neki már az anyatej azt mondták,mert nem is nagyon hizott/hizik,de csak most kezdtük el kb 3-4napja.A krumplitól lehet valami baja?Úgyértem arra is lehet allergiás,vagy fájhat tőle a hasa mint a gyümölcsöktől?
2011. jan. 14. 21:07
14/16 anonim válasza:
A krumpli nem allergizál (tudomásom szerint), hiszen a főzeléket ált. azzal sűrítjük, dúsítjuk kezdetben.
Google-ba ha beírod: receptkereső babáknak, találsz recepteket. Én kezdetben onnan merítettem ötletet.
15/16 A kérdező kommentje:
köszönöm!
2011. jan. 15. 19:48
16/16 anonim válasza:
a krumplival annyi a gond, hogy fog, az én babám nagyon küzd a kakival, ha krumplit adok. csak hajtós gyümölccsel merem adni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!