Lehet 1nap többször (2-szer) kóstoltatni, étkezést "kiváltani"? Muszáj egyáltalán mindent külön kóstoltatni?
Azért ajánják a kóstoltatást, mert ilyen picik még bármire allergiásak lehetnek, pöttyödhetnek, fájhat a hasuk. Ha elsőre teletömöd pl. brokkolival és hajlamos rá, akkor éjjel üvöltés lesz és senki nem alszik. Ez nem fordul elő, vagyis nem egész éjjel hanem mondjuk csak két órán át ha csak 2-3 kiskanállal adsz neki. A pöttyök szintúgy. A kóstoltatás lényege az új íz bevezetése mellett az, hogy tudd, nem-e érzékeny valamire a baba. Ne szenvedtesd feleslegesen ha nem muszáj.
Másik kérdésedre a válasz: 5,5 hónapig jó esetben csak könnyen emészthető anyatejet/tápszert kapott. Ha most hirtelen, naponta többször megterheled a gyomrát szilárd étellel (csak hogy had fogyjon, ne kelljen kidobni) akkor simán lehet szorulása, hasfájása. Nem véletlen mondják, hogy FOKOZATOSAN kell bevezetni a szilárd ételeket.
Ha HOZZÁtáplálni akarsz, akkor ne csináld.
Ha ELváalsztani akarod, akkor tedd azt.
Egyébként ez én lányom 6-8 hós koráig csak napi 1x kapott gyümit, de más elsőre simán megevett egy üvegnyit., avgyis avent-es pohárnyit.
Én csináltam otthon több gyümöből mix-et és csak úgy falta.
nem írod mióta kostoltatsz.
Elég idös már a babád, nagyon sok baja nem lehet, de azért érdmes külön, mert lehet valamelyiket kibukja, vagy fosik töle, akkor tudod hogy az még ne.
De ha izlik neki, akkor mindenap kicsit többet. egyszerre talán ne adja neki egy egész üveggel, de minden nap többet. Ha tegnap 4 kanállal evett akkor ma egyen 5-6 kanállal. így 2 hét alatt már nagyobb mennyiséget eszik.
fontos az 1-2 kanál akinek kisebb a babája.
hajlamos a hasfájásra a brokkolitól*
bocs, csak így érthetőbb.
köszönöm.Lehet kicsit félreérthető voltam,szóval nyilván nemtömném bele az üveggel csakhogy ne kelljen kidobni:)csak ha lehet többet is adni,ezért kérdeztem,akkor adtam volna neki,mert megenné szerintem.Tegnap már 8kanállal evett.Azt tudom hogy azért kell kóstoltatni,nem e allergiás vagy bármi rá,de az olyanokra gonoltam,ami 3-4összetevőből
áll,és abból már kóstolt kettőt.Amúgy az elválasztás a cél,mert már csak szórakozik rajta,nem kell neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!