Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Akik használtak bébikompot!...

Akik használtak bébikompot! Mikor tanult meg a babátok járni? Mennyit volt benne egy nap?

Figyelt kérdés
2011. jan. 13. 13:16
1 2 3
 11/29 A kérdező kommentje:

13:30! nem a járássegítés miatt. Csak azért, mert kaptuk, és gondoltam, ha már van...

Most 7,5 hónapos a fiam, de még el se hoztam. 8 hónapos kora előtt biztos nem kerül bele. És azt a véleményt olvasom mindenhol, h nem tanul meg tőle járni...ill késleltetve van. Bár gondolom azt nem tudja senki kiszámolni, hogy ugyanazon baba mikor tanul meg nélküle illetve vele járni... Nem abban akarom nevelni, csak beleraknám néha.

2011. jan. 13. 13:36
 12/29 A kérdező kommentje:
Akkor veszek majd neki járássegítőt is. :)
2011. jan. 13. 13:38
 13/29 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy az az oldal érdekes és hasznos!

Nekünk volt (örökölt), de soha nem raktam bele, nem tartottam szükségét, nekem sem volt még is megtanultam járni! De a közeli ismerőseim körében sem tanította meg járni a babákat, inkább lassította, úgyhogy sok értelme nincs...

2011. jan. 13. 13:40
 14/29 anonim ***** válasza:
100%

én vagyok aki linkelt

ez csak 1 oldal a sok közül, ami leírja hogy miért nem jó a komp

de ha te is tudod hogy nem jó, mert ismered a guglit, elolvastál szakmai oldalakat, ismered az ellenvéleményeket, a káros hatásait, akkor miért gondolkodol még mindig azon hogy használd e? kísérletezni? vagy bebizonyítani hogy tévednek az ellenzők? nem értem

aki használta az biztos nem fogja neked azt írni, hogy ne használd!!

(kivéve a barátnőmet, aki az első kisfiánál használta és a gyerek nagyon sokára indult el, és a 2. babánál már nem használta pont emiatt)

2011. jan. 13. 13:40
 15/29 anonim ***** válasza:
71%

Jajjjj, édes Istenem!!!!! Elolvastam a cikket!! Komolyan mondom, ez már nekem nonszensz, fogom a hasam, ha már megint maghallok valami újabb baromi okos dolgot, hogy mi az amitől keretén lesz a gyerek. Ma már semmit sem szabad a gyereknek, mindentől hülye, allergiás, meg mozgásszervi beteg lesz. Csak akkor azt nem értem, hogy-hogy nem kretén az egész ország, mert hát a mai felnőttek 99% kapott 3 éves kora előtt tejet, járt kompban, és nem volt angolul tanító plüsskutyája! Ma már minden régi jól bevált módszerről kitalálják, hogy nem szabad, mert...! Persze mindennek megvan a módja, nem rakok kompba egy felállni sem tudó babát, de mikor a 8 hónapos gyerekem egész nap lépdelt már a bútorok mellett, és ácsorog ha kell, ha nem, akkor bizony már beleraktam a kompba ma is, mert fel kell rakni azt a levest, meg el kell mennem wc-re is, és baromira nem szeretném, hogy addig 3x törje össze magát a gyerek, mert elvágódik mikor a bútor mellett lépked. De ez, hogy még hülye is lesz tőle, hát ez már nekem nagyon vicces!!!!

Ja! És még annyit, hogy én is fiatal anyuka vagyok(24), nem múlt századi öregasszony, de sok dolgot röhejesnek tartok!!!!! 9 hónapos a kisfiam

2011. jan. 13. 13:42
 16/29 anonim ***** válasza:
28%

Nem kívánok belefolyni a vitába, csak a tapasztalatomat írom le:

Kisfiamat akkor raktuk már bele a kompba, amikor a felállást és a felülést aktívan gyakorolta, tehát ezt is, azt is csinálta már 7,5 hónaposan.

Napi 2x max. 15 percet volt benne, és én azt vettem észre, hogy stabilabb lett az állása és az ülése is. És nem lábujjhegyen járt meg állt benne, hanem teli talpon!!

8 hónapos korára már a bútorokba kapaszkodva közlekedett. 10-11 hónapos kora között tanult meg kapaszkodás nélkül is felállni, ezt gyakorolgatta elég sokáig. Első születésnapja előtt kábé egy héttel tette meg az első bizonytalan lépéseit. Most 15 hónapos múlt, és már szalad. :)

2011. jan. 13. 13:44
 17/29 anonim ***** válasza:
71%
Én annyi rossz példát láttam...lábujjhegyen járás, mászás kimaradása, megkésett beszédfejlődés, hogy jobbnak láttam, ha nem rakom bele a babámat, de úgyis te döntöd el és nem lebeszélni akarlak.
2011. jan. 13. 13:46
 18/29 anonim ***** válasza:
0%
bocsi, szóval a lényeg, hogy napi 30-40 percet van benne, persze nem egyszerre, de nem hinném, hogy ettől bármi hatalmas problémánk lehetne... :)
2011. jan. 13. 13:47
 19/29 anonim ***** válasza:
13:42=13:47, köszi :)
2011. jan. 13. 13:48
 20/29 anonim ***** válasza:
50%
Amúgy meg míg az ember elmegy WC-re vagy főz, arra ott van pl. a járóka a konyhában, szerintem, és én is fiatal anyuka vagyok!
2011. jan. 13. 13:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!