Vegyek bébikompot vagy ne vegyek?
Mai nap elkezdtem keresgetni neten a bébikompokat.Emellett sok fórumbejegyzést is találtam.Valaki azt állítja hátrány a használata,van aki az ellenkezőjét.
Nagyobbik fiamnak volt,akkor nem is hallottam a hátrányairól,teljesen normális a testtartása,a menése és nagyon jó a mozgáskoordinációja.Tehát én hátrányát nem tapasztaltam.
De viszont most,hogy elolvastam pár fórumbejegyzést,elbizonytalanodtam.Én legszívesebben vennék,de valahogy meggátol az a tudat,hogy olvastam kárt is tehet a mozgásfejlődésben.
Vajon vegyek a kicsinek,vagy ne vegyek?
ezt neked kell ledöntened.
én kikértem az orvosunk illetve a védőnőnk véleményét, fél perc alatt lebeszéltek róla, nekem annyit nem ért a babám "extra" szórakozása, hogy megkockáztassam az egészségét
Én a NE vegyél táborban vagyok, mert szerintem szép "O" lábakat csinálhat, ráadásul az izomzata sem megfelelően fejlődik/fejlődhet. Még balesetveszélyesnek is tartom. Én nem vettem a fiamnak és szépen kúszott-mászott majd elindult 1 éves kora előtt. Unokatesóknak mindnek volt, jóval 1 éves koruk után indultak el. Az egyik szépen átesett a küszöbön vele, lett nagy pukli a fején. A másik meg nekirontott vele a nappaliban található szekrénynek úgy, hogy megdobódott a komp és a szekrény éle behorpasztotta a kicsi fejét. :(
Én úgy voltam vele, hogy ha akar és elég erős lesz a kis lába, háta elindul komp nélkül is. Mikor terhes lettem kaptam ajándékba 2-t, gyorsan tovább is adtam őket!
Köszönöm!
Nagyobbik fiamnak volt,9 hónaposan indult el kapaszkodva,10 hónaposan kapaszkodás nélkül ment már,balesete nem volt vele,nagyon megbízható volt,igaz a házban sehol nincs küszöb.Szóval én hátrányával nem találkoztam,de most mégis elbizonytalanodtam.
Én nem vettem, nem is ajánlom. A védőnő, a gyerekorvos és az ortopéd orvos is rögtön rávágták, hogy "ne"!
Aztán utánaolvastam, és így 100%-ig meggyőződtem, hogy nem akarok venni. Írtad, a nagyobb gyerkőcnek nem lett baja tőle. Mert nem minden babánál árt. Én nem kísérleteznék, hogy az én babámnak jó-e vagy nem.
(Még régebben volt itt egy kérdés: a kérdező gyereke lábujjhegyen járt, nem tudták mitől. Aztán valaki megkérdezte, hogy nem használt-e kompot a kicsi. És kiderült, hogy kompozott, és nagy valószínűséggel azért jár lábujjhegyen - ez csak egy példa volt, gondoltam leírom. )
Gyógytornász anyuka vagyok.NE vegyél!!
1: nem fejlődik tőle az egyensúlyérzéke.Mivel valami minden oldalról körülveszi, nem tud elesni.Ezek a gyerekek hamarabb esnek le a mászókáról, mert azt hiszik, mindig van valami körülöttük.
2: ha beleszoktatod, nem fog megmaradni a földön.Pont most a legártalmasabb, amikor forog, majd kúszni tanul.Ha ezzel bárhová eljut könnyen, nem fogja magát erőltetni a kúszással, mászással, ami viszont kell az idegrendszere fejlődéséhez.Ne csodálkozz, ha sírni fog, ha leteszed a földre.
3: lábujjhegyen lökdösi magát benne, járástanulásnál is lábujjhegyezni fog.Egyértelműen késlelteted a mozgásfejlődését.
4: nem jó helyen van benne a súlypont.
5: balesetveszélyes, még akkor is, ha vele vagy.
6: Dévény gyógytornász ismerősöm szerint minden második gyerek, akit hozzá vittek mozgásbeli lemaradással, kompozott.Harap érte!
Mesélte a védőnőnk, hogy egy 13 hónapos gyerek megakadt valamiben vele, fejre állt, eltört a gerince, és nyaktól lefelé lebénult.Szerinted milyen élete lesz ezután?
Ne vegyél, ne adj pénzt ki olyanért, amivel csak árthatsz neki!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!