Vegyek bébikompot vagy ne vegyek?
Mai nap elkezdtem keresgetni neten a bébikompokat.Emellett sok fórumbejegyzést is találtam.Valaki azt állítja hátrány a használata,van aki az ellenkezőjét.
Nagyobbik fiamnak volt,akkor nem is hallottam a hátrányairól,teljesen normális a testtartása,a menése és nagyon jó a mozgáskoordinációja.Tehát én hátrányát nem tapasztaltam.
De viszont most,hogy elolvastam pár fórumbejegyzést,elbizonytalanodtam.Én legszívesebben vennék,de valahogy meggátol az a tudat,hogy olvastam kárt is tehet a mozgásfejlődésben.
Vajon vegyek a kicsinek,vagy ne vegyek?
Nemrég volt a rádióban egy műsor, hogy mennyire mozgásszegény életmódot folytatunk úgy általában. Volt szó benne a gyerekkorról, hogy már ott elrontjuk a gyerekeket, amikor beültetjük különböző eszközökbe (nem mondták, hogy bébikomp), mert nekünk szülőknek az a kényelmesebb, hogy a gyermekünk nyugton van. Miközben az lenne a dolga, hogy menjen-menjen-menjen, most próbálgat mindenféle mozgásokat, ami rendkívül fontos a fejlődéséhez. Aztán megint hibázunk egyet, amikor büszkén meséljük, hogy a mi ovis kisgyerekünk már tudja kezelni a számítógépet. És így mentek végig, hogy mennyire nincs állóképessége az általános iskolás gyerekeknek, kevés a toranóra, stb. És lehet benne valami, amikor általános suliban voltam gyakorlaton elsősöknél, az osztályfőnök le volt döbbenve, hogy a huszon gyerekből alig páran tudtak labdát pattogtatni.
Mindegy is, igazából csak annyi tartozik ide, hogy valóban, a bébikomp nem a legjobb, mert abban a korban, amikor beleteszik a babát, neki épp más "feladatai" lennének mozgásfejlődésben. Valószínűleg nem lesz baja, ha napi pár percet tölt benne, én kipróbálásra kaptam egyet kölcsön, és nagyon tetszett a babámnak, de úgy láttam, hogy nagyon kevés a hely hozzá a lakásban, aztán olvastam, hogy nem is egészséges, úgyogy inkább visszaadtam.
Kérdésedre válaszolva, én nem vennék a helyedben. Annál is inkább nem, mert nem éri meg azért a pár alkalomért, hogy foglalja a helyet, aztán pár hét vagy hónap múlva meg eladni. Inkább tricikli 9-10 hónapos kortól, amit tolni kell, az én lányom imádja, és 3 éves koráig használhatja majd (akkor már majd önállóan is).
Utolsó vagyok, a hintát tényleg mindenhol javasolják, sőt, a jégkorcsolyázásban is az a ringató mozgássor a jó, ezért is ajánlják, hogy 2-3 éves korban már el lehet kezdeni ismertetni vele a gyerekeket.
Pont emiatt a ringó mozgás jótékony hatása miatt ajánlják a bölcsőt is. Nagyon jót tesz az agynak.
17:12-es!
Ha elolvastad az összes hsz-t, akkor valószínűleg azt is tudod, hogy nem minden babára káros, ezt nem lehet előre tudni, hogy kire az és kire nem. És azt is, hogy akár iskolás korban is előjöhetnek problémák a tanulással...
Úgyhogy egy 1 éves babánál még nem állapítható meg, hogy nem okozott kárt (de természetesen azt kívánom, hogy később se legyen gondja)!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!