Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Vegyek bébikompot vagy ne vegyek?

Vegyek bébikompot vagy ne vegyek?

Figyelt kérdés

Mai nap elkezdtem keresgetni neten a bébikompokat.Emellett sok fórumbejegyzést is találtam.Valaki azt állítja hátrány a használata,van aki az ellenkezőjét.

Nagyobbik fiamnak volt,akkor nem is hallottam a hátrányairól,teljesen normális a testtartása,a menése és nagyon jó a mozgáskoordinációja.Tehát én hátrányát nem tapasztaltam.

De viszont most,hogy elolvastam pár fórumbejegyzést,elbizonytalanodtam.Én legszívesebben vennék,de valahogy meggátol az a tudat,hogy olvastam kárt is tehet a mozgásfejlődésben.

Vajon vegyek a kicsinek,vagy ne vegyek?

2011. aug. 28. 23:31
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
79%
19:17-esnek igaza van. Én vagyok a gyógytornász anyuka.Én nem fogok kísérletezni a babámmal, hogy vajon ártok -e vele..És az sem véletlen, hogy megszűnik a kompok gyártása.Az, hogy nektek bejött, az egy dolog.A kérdező eldöntötte ( helyesen ), hogy nem vesz, felesleges kardoskodni a bébikomp mellett.Leírtam a hátrányait, és az előttem íróknak is hasonló véleményük volt.
2011. aug. 29. 19:27
 22/30 anonim ***** válasza:
31%
Természetesen a kérdező dönti el!De attól még én is elmondhatom a véleményemet.Ti nem vesztek a babáitoknak rendben,az enyémnek volt semmi baja.De hogy a bébikompnak ami a járást segíti mi köze a tanuláshoz azt azért nem értem.De valószínűleg én vagyok a hülye.
2011. aug. 29. 19:35
 23/30 anonim ***** válasza:
70%

Nem vagy hülye, csak nem olvastál elég figyelmesen, pedig leírta a gyógytornász anyuka (ha jól emlékszem, ő írta le, ha nem bocsi).

Az a köze hozzá, hogy kompozni pont abban a korban szoktak a gyerekek, amikor komp hiányában kúszik, mászik, forgolódik. Ezekre a mozgásformákra nagy szüksége van, mert az agy olyan területeire vannak hatással, amelyek később a tanuláshoz kötődnek. Nem tudom, hallottál-e már róla, ha nem, most leírom, hogy pl. a mászás kimaradása okozhat diszlexiás tüneteket később. Ez csak egy példa a sokból. Ily módon jobb eleve elkerülni a kompozást, mert ha a gyereknek nem is lesz gondja a lábának, másnak még lehet.

Mi amúgy kaptunk ajándékba és talán ha kétszer beletettem a gyerekeket, egyik sem szerette, egyáltalán nem is akartak benne lenni, s mivel ismertem a hátrányait, én sem erőltettem a dolgot.

2011. aug. 29. 19:57
 24/30 anonim ***** válasza:
22%
Én azt nem értem hogy ti mindenáron azt akarjátok megmagyarázni hogy amelyik baba kompozik az nem mászik.Az én kislányom is mászott.Meg nem volt egész nap a kompban.
2011. aug. 29. 20:11
 25/30 anonim ***** válasza:
79%

senki nem bizonygatta ezt! azt írtuk, hogy ha vesz a kérdező egy kompot azért, hogy másszon a babája, nem ér el vele célt, inkább az ellenkezőjét.

ha már itt tartunk, pont te bizonygatod, hogy mennyire nem ártott a babádnak a komp, ma volt egy tök ugyan ilyen kérdés abban is. nekem ez már több mint furcsa, de kötekedj csak ha ettől jobb neked :)

2011. aug. 29. 21:15
 26/30 anonim ***** válasza:
17%
Senki nem kötekedik csak ti nem akarjátok elfogadni a másik véleményét!Vagy csak az a jó amit ti állíttatok?Az meg miért furcsa hogy volt egy másik ilyen kérdés,vagy azt hiszed hogy én írtam?
2011. aug. 29. 21:29
 27/30 A kérdező kommentje:

Jajj mi lett itt! :))

Amint írtam is,hogy a nagyobbik használta,semmi gond nem volt nála.Mivel már iskolás a tanulással sincs gondja,gyors felfogóképességű,jó eszű gyerek.Aki emelett Taekwondozik,tehát tényleg nincs gond. :) De ő babaként is nagyon hamar csinált mindent.

A picinek pedig azért nem veszek,mert ő lassabban fejlődik,és "talán" neki ez nem lenne ideális.

De az első oldalon belinkelt rugós hinta érdekelne! Mennyire jó? Mikortól lehet használni? Véleményeket kérek! :))

Még arra kérnélek titeket! Ne essetek egymásnak,mindenki egyéni módon neveli a gyermekét,kinek ez jó,kinek meg az! Tartsuk tiszteletben a másikat! Köszönöm! ;)

2011. aug. 29. 23:08
 28/30 anonim ***** válasza:

Én írtam a rugós hintát. Mi kb. 6 hós korában tettük bele a lányunkat, ő nagyon korán csinált mindent, 3 hósan forgott, 5 hósan stabilan ült, hogy a hinta miatt vagy egyébként is csinálta volna, azt nem tudom, de 6 hósan kapaszkodva fölállt, 7 hósan kapaszkodva járt, igaz, csak 9 hónaposan indult el egyedül. A fiunkat picit később tettük bele, elmúlt már 7 hónapos, de ő lassabban fejlődött, forogni forgott ő is, de ülni csak 6 és fél hósan tanult meg és épp a napokban, pár nappal az egyéves szülinapja után indult el. Igaz, ő nagyon mászós volt, annyira szeretett mászni (és még mindig nagyon szeret) hogy nem nagyon volt motivált járásügyben. :-)

A rugós hinta fejleszti az egyensúlyérzéket, a hintamozgás (előre-hátra, illetve föl-le, ahogy a baba mozog) a szellemi fejlődésének is jót tesz, erősíti a lábacskákat, felkészíti a járásra.

A magam szempontjából pedig azért is volt nagyszerű, mert fél órát is benne voltak szívesen, a hintát a konyhaajtóra akasztottam föl (illetve ugye az ajtófélfára felülre), ott elég messze volt a veszélyes dolgoktól (pl. tűzhely) de szem előtt, én meg nyugodtan tudtam főzni.

A Lindam, amit belinkeltem, nekem a legjobban tetsző modell, mert nagyon biztonságosan tartja a babát, képtelenség, hogy kiessen. Ugyanezt nem mondanám el pl. a Disney-s változatról, abban nincs is bekötve a baba, csak elég mélyen ül, az tartja meg.

2011. aug. 30. 06:55
 29/30 anonim ***** válasza:
28%
Köszönöm szépen a lepontozást!Ugyanúgy megy visszafelé is.Én nem voltam olyan szemét hogy lepontozzalak titeket,de ha ti így akkor én is.
2011. aug. 30. 11:14
 30/30 anonim ***** válasza:

Utolsó!

Nem a véleményeddel van a baj, gondolom nem azért lettél lepontozva, hanem a stílus miatt...

2011. aug. 30. 13:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!