Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Babás Anyukák! Ti mit tesztek...

Babás Anyukák! Ti mit tesztek a szépségetek megörzéséért a picitek mellett? Mire van időtök?

Figyelt kérdés
(elsősorban azokat kérdezném, akik nem tudják átadni senkinek a babát, mert nincs segítségük)
2011. jan. 12. 17:07
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Én havi 1-szer megyek a műkörmöshöz, fodrászhoz kb. félévente melíroztatni. Szoktam venni a Rossmannban maszkot, azt szoktam feltenni időnként, mélytisztítót és hidratáló-nyugtatót, csodákra képes, annyira már nem vagyok fiatal, most leszek 37, a babám 1 éves. És a többi alap dolog, szőrtelenítés, hajmosás. Én ha kimozdulok itthonról, mindig sminkelek, ez szinte mindennap van, míg dolgoztam is így volt. A tornához a baba előtt sem volt energiám. Régen még szoliba is jártam, de most nincs kire hagyni a kisfiam, ő meg nem nagyon szokott aludni a babakocsiban, főleg ha kellene, akkor nem.
2011. jan. 14. 21:31
 12/20 anonim ***** válasza:
furcsa, hogy mindenki úgy válaszol, mintha az apuka ott se lenne. nálunk, ha apa délután hazajön, ált. 5-től fél 8-ig játszik a picúrral. én addig meg tudok főzni másnapra és rendberakom a konyhát, a lakást. magamra meg mindig van időm napközben, akkor , amikor a kicsi alszik. ilyenkor körmözök, szőrtelenítek, tornázom. vagy egyszerűen csak olvasok, pihenek... ez is kell, hozzátartozik a magánidőhöz. kozmetikushoz, fodrászhoz is úgy megyek (ritkán), mikor apa tudja vállalni a kicsit.
2011. jan. 14. 22:44
 13/20 anonim ***** válasza:

ÉN hetente járok kozmetikushoz, hogy "lekaszálja" az arcomról a szőrt.Olyankor jön velem az egyéves lánoym. de mindig alszik azalatt az 5 perc alatt.Fodrász 3 havonta, nagy szőrtelenités havonta egyszer kozmetikusnál.heti egyszer vagy kétszer torna. ESte miután elaludt a tökmag, fürdés és utána mindig arckezelés,ránckrém használat (30 éves vagyok). És ami a legfontosabb, napi egyszer, mig alszik, ha az 10 perc is, leülök egy kapucsinóval a kanapéra és nézek ki a fejemből.....

TAkaritani akkor takaritok amikor fent van, főzni pedig mikor apa este hazaér......óó óte jó ég! mi lesz ha szeretnék második babát:-))))

2011. jan. 15. 06:51
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
22:44-es szerintem azért válaszolak így sokan, mert nem délután ér haza a férjük.. Nem mindenki dolgozik 8-4-ig csak a szerencsés kiválasztottak..Az én férjem rendőr hajnalban megy el és este 8-ra ér haza ha szerncsánk van ha nem később..ha akkor állnék neki porszívózni a szomszédok kicsinálnának:) Szóval, hogy a kérdésre válaszoljak mindennap sminkelek ha nem megyek sehova akkor is ha alkalomra várnék a büdös életben nem érezném szépnek magam amikor elmegyek a tükör mellett.. nem hanyagolom el megam addig mászkál körülöttem, vagy a kiságyában játszik.takarítani úgy szoktam, hogy nézi az etetőszékből közben eszeget egy kekszet.Az , hogy délben legyen a reggeli fogmosás elképzelni sem tudom..biztos genya vagyok de pár percet pityoghat amíg fogatmosok..
2011. jan. 15. 08:58
 15/20 anonim ***** válasza:
utolsó válaszoló, nagyon jót nevettem a válaszodon, egy hasonlóan genya anyuka :o)
2011. jan. 15. 09:48
 16/20 melcsiboszi ***** válasza:

Jópofák vagytok! :-)

Jó látni, hogy azért igenis lehet időt szakítani a babázás mellett is magunkra, ha mást nem, tényleg csak az alapdolgok meg egy kis smink meg miegymás.

Így nem vesztem el a bizalmamat, köszönöm mindenkinek! ;-)

31 hetes kismama

2011. jan. 15. 12:13
 17/20 anonim ***** válasza:
50%

Mi külföldön élünk férjemmel, van egy 3,5 éves lányom, és egy fél éves babám, nappal (8 órától 5ig [9-4ig dolgozik, de az utazás fél óra, meg egyéb ilyen dolgok...]) egyedül vagyok, de sminkelek minden nap, tornázok kétnaponta 3/4ed órát, kozmetikushoz kéthetente egyszer megyek, mert az olyan alap dolgokat, mint szemöldökszedés én is megcsinálom, szőrteleníteni hetente egyszer kell nekem csak, annyira kikoptam már a gyantától, de ezt megoldom itthon :) Fodrászhoz 3-4 hetente járok, középhosszú hajam van, szóval szinte csak beszélgetés miatt. Műkörmöm lábamon és kezemen is van, körmöshöz másfél-kéthetente járok.

A férjem is gyakran kimozdul, elmegy sörözni a haverokkal, ő is jól érzi magát, és én is, hogy neki jó :)

Hétvégente gyakran elmegyünk ebédelni, vacsorázni, vagy csak egy kis sétára a parkba a gyerekekkel. Vagy, ha olyan helyre mennénk, ahova a picit nem visszük, akkor egyikünk otthon marad vele, de a jövő héten a másikunk megy :) Illetve, a mai napig, péntek-szombat este "randizunk" :)

Ezzel csak arra akartam rámutatni, hogy két gyerek mellett, szinte 0 segítséggel (egyetlen támaszom a férjem) is nőies maradhat egy nő, ha nem lusta, és okosan meg tudja szervezni a napját. Ja, és hozzátenném, hogy tiszta a ház, főzök-mosok-vasalok is ezek mellett, mielőtt belém kötne valaki.

2011. jan. 15. 13:35
 18/20 anonim ***** válasza:
Jaj, azt elfelejtettem, hogy amíg a gyerekek babaúszáson vannak (hetente 2x), addig én masszőrnél, vagy a szaunában ülök. Idekint ez alap dolog, sajnos otthon még elég luxusnak számít.
2011. jan. 15. 13:36
 19/20 anonim ***** válasza:
22:44-nek, az én párom úgy dolgozik, hogy általában 10-23-ig, vagy 11-21-ig, heti 5-6 nap, szóval én ezért írtam, mintha nem is lenne. Éjjel még 2-szer eszik a babánk, néha vissza kell altatni hajnalban, így reggel van, hogy még egy kicsit visszaalszom, addig apával vannak, szóval a reggel sem olyan hosszú, hogy különösen bármit meg tudjak csinálni, főleg még kómásan. Leginkább a kicsivel játék van, aztán vissza altatjuk 9-kor és apa már lassan indul is itthonról. Irígylem az olyan anyukákat, akiknek 4-5-6 körül már otthon van a párjuk. Nekem olyan, mintha egyedül nevelném, így kell mindent megszervezni, boltba járást, főzés, mosás, teregetés, takarítás, mindent a babámmal, aki nem ül meg az etetőszékben, nincs el a kiságyában. Nem könnyű. Amikor apa itthon, akkor megyünk nagy bevásárolni, akkor szinte oda az egész nap és 1-2 dolgot elintézni, mert az autó mindig nála van. Én max. busszal megyek, ha távolabbra kell mennünk a kisfiammal.
2011. jan. 15. 22:50
 20/20 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok, mit nem adnék, ha a párom 5-8-ig tudna a babánkkal lenni, százszor könnyebb lenne az életem és nem érezném magam néha úgy, hogy sírni tudnék a fáradtságtól. Tedd össze a két kezed!
2011. jan. 15. 22:53
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!