Mennyi kenyeret és felvágottat eszik meg egy nap egy 15hónapos baba? Falatkákban adjátok nekik? Mekkorák a falatok? A ti Babótok hozzányúl az ételhez, vagy a szájába kell adni?
A lányom kb egy éves kora óta eszik felvágottakat, most másfél éves.
Nagyjából ez a sorrend:
reggeli: kenyér+felvágott
ebéd: ebéd :)
uzsi: kalács, kuglóf, vagy valami hasonló
vacsi: tejbepapi, szendvics, olajos hal, virsli-vagy ilyesmi
Egy étkezésre simán becsókol egy karéj kenyeret felvágottal és zöldséggel. Magától eszik /már ebédet is kanállal-igaz, ezen finomítani kell még :)
Van egy barátnőm, az Ő kislánya nem hajlandó enni sem /pontosabban rágni/, így az anyja eteti és nagyon rossz evő. Szóval ne aggódj, ha a Te babád sem eszik önállóan, majd megérik rá :)
Az, hogy mennyit eszik egyekkora gyerek, nagyon változó, de két szelet kenyeret felvágottal siman megeszik egy-egy evésre az átlagos ilyen korú gyerek.
Amikor az enyémek ekkorák (illetve még kisebbek is ) voltak, akkor katonákat csináltam: kenyér, felvágott, zöldségféle, és egyszerre mindig csak egyet tettem elé - egyedül fogta meg és kapta be,a következöt akkor adtam elé, amikor már megette az elözöt. Szivesebben ette igy, ha én akartam etetni, akkor nem nagyon nyitogatta a száját.
Tízóraira adok neki kenyeret tömlős sajttal, sonkával (Lidlben veszek Twister márkájú csirke vagy pulykasonkát, amiben csak hús van, és From'Dor márkájú tömlős sajtot - tartósítómentes, és nagyon kevés só van csak benne).
Kb. 1-2 cm-es falatkákra vágom neki a kenyeret. Én adom a szájába a falatokat, mert ha leteszem elé, akkor azzal játszik, hogy keni szét a vajat vagy sajtkrémet. Mostanában fél szelet kenyeret eszik, korábban 1 is lecsúszott, de most fogzik.
Ha csak simán adok neki kiflit, pogit vagy bármi ilyesmit, azzal nincs gond, megeszi a saját kezéből, de az ilyen kenceficéseket nem.
Az én 13 hónaposom tegnap egy karéj sajtkrémes kenyeret vacsizott egy pohár kefírrel leöblítve. A sztenderd adag fél zsömle, 1 szelet Délhús sonka, 1 Mackósajt, fél pohár kefír.
Az enyém úri fiú, nem hajlandó ételhez nyúlni, így én etetem, de kanalazni már egész ügyesen tud, és lelkes is.
Ezen kívül még reggelire kap a tejital mellé egy szelet kalácsot vagy kuglófot, azt ő harapja, nem aprítom fel (6 foga van).
14 hónapos kisfiam általában egy fél szelet kenyeret eszik egy szelet felvágottal.
Kb. 1,5x1,5 cm-es falatkákra szoktam neki felvágni és egyedül eszi meg.
Úgy is szereti, ha a zsömlét csak széttépkedem neki nagyobb darabokra, akkor azt elmajszolja és mellé betolja a felvágott darabkákat is :)
Viszont zöldséget nem nagyon eszik sajnos, talán uborkát, de max. 1-2 karikát csak. Pedig mi nagyon szeretjük, minden hideg étkezéshez eszünk paprikát, paradicsomot, uborkát, néha hagymát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!