4 honaposan, ha elkezdtuk a hozzataplalast, zoldseggel, mikor adhatok fozeleket es mikor tejtermeket?
Off! ELőször is 4 hósan még korai a hozzátáplálás megkezdése, IGEN!!! Hiába, és nem szeretnék okoskodni! De kedves kérdező, gondolom, úgyis azt csinálsz, amit akarsz, és ez így van rendjén! Hogy a kérdésedre is válaszoljak: tejterméket (gondolok itt tehéntejre) 1 éves kor alatt semmiképp sem! Sztem ne liszttel készítsd a főzeléket, hanem a tejcsiddel, vagy tápszerrel, krumpliival még pluszban esetleg...
és kedves vitatkozók, bárki bárhogy írja, érti: hiába tartozik az orvos szakmai (!) felelőséggel a gyerekedért, ez nem fog segíteni akkor, ha vmi történik, nekem legalábbis nem enyhíteni a bűntudatomat!!! Egy szülő a felelős a gyermekéért egy életen át!
Sziasztok! Első vagyok, tudtam, hogy vita lesz... :S
Nézzétek, ahogy írták mások is, országonként eltérő a HT... OFF: Hiába WHO stb... WHO szerint ha 6 hósan kezdenél HT-t, akkor nem tudom hogyan tartod, hogy legkésőbb 6 hóig vezesd be a glutént...Márpedig ez mostani új dolog, mert sokáig mondták, hogy minél később, aztán jött a sok lisztérzékeny baba.
Gondolj bele, itthon pld. elég későn vezetik be a halat, de mondjuk egy kis halászfaluban a világ végén valószínűleg az első szilárd kaják egyike lesz... Országonként, éghajlatonként, elérhető ételek függvényében mindenhol máshogy alakul a HT...
Sztem igen, mindenki saját döntése, hogy mit hogyan csinál: A SAJÁT GYERMEKÉNEK MINDENKI A LEGJOBBAT SZERETNÉ - A SAJÁT TAPASZTALATAI, MEGSZERZETT TUDÁSA, INFORMÁCIÓ BIRTOKÁBAN HOZOTT DÖNTÉSEK ALAPJÁN.
ON: A kérdés arra vonatkozott, hogy 4 hósan elkezdte a kérdező a HT-t, és hogyan menjen tovább... Itt Pesten is 3-4hó között indítják a HT-t (legalább is a mi kerületünkben, a mi háziorvosunk), én a kérdés feltevőjének igyekeztem válaszolni, hiszen mi is így kezdtünk, leírtam, hogy mi hogyan mentünk tovább - valamint, hogy mindenképpen az orvosra (is) hallgasson...
Kedves Kérdező: Remélem sok fincsi új ízzel és élménnyel fog gazdagodni a gyermeked az evés kapcsán (is); és egészséges, jól táplált (minden szükséges tápanyagot megkapó) baba válik belőle!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!