Milyen támogatást kaphatok? A kisfiam tejfehérje érzékeny! Csak gyest kapok és családip-ot, a párom pedig min. Bért! Nehéz így.
Figyelt kérdés
2011. jan. 5. 14:46
1/9 anonim válasza:
Szia! Annyit, hogy a tápszert 10 százalékos áron kapod meg, nincs 300 ft a Milupa Pepti Plusz... A Sinlacot is nagyjából ennyiért... Míg más, akinek nem tejfehérje érzékeny a gyereke és nem tud szoptatni, annak 1500-4000 ft között mozog a tápszer, a tejpépek meg 800 ft körül mozognak. Később ők tejet isznak, a tejérzékenyek (köztük az én fiam is...) meg tápszert. Más támogatás nincs, de azt gondolom, hogy ez is nagy segítség... Gondolj bele, ha a speciális tápszert tej helyett 2600 ft-ért kéne megvenned... Tudom, a szója puding drága, de helyette nem tudsz mást adni, sem Túrórudit, sem joghurtot, sem krémtúrót.... Ezek valóban drágák, de nem tudsz mit tenni sajnos. A Sinlacot meg úgy variálod, ahogy akarod. Én mindenféle gyümölccsel keverem, így változatos, és nem kell minden napra egy szója desszert.
2/9 anonim válasza:
Első vagyok. Ja, azt elfelejtettem kérdezni, hogy mennyi idős a fiad? Mikor derült ki, hogy tejérzékeny? Ha esetleg ötletekre van szükséged, akkor írj bátran! Tudom, tapasztalom, hogy a tej nélküli felvágottak tényleg drágák...
3/9 A kérdező kommentje:
Szia!
Köszönöm a válaszod,A tápszerről tudok,mert Humana sl-t eszik-iszik.A kisfiam 18 hónapos lesz,sajnos a sinlacot akár hogyan adom,nem fogadja el.Így marad a szója joghurt,ill. puding.Gofrit szoktam neki sütni uzsira vagy vacsira szójatejből.
Azért kérdeztem mert egyik ismerősöm mondta mivel beteg a gyerkőc,ezért emelt családi pótlék jár ???!!illetve akár 5 éves koráig a gyes... ez így van?lehet kérni?esetleg az önkormányzat nem segít valamiben?
2011. jan. 5. 15:01
4/9 anonim válasza:
Hívd fel az Állakincstárat, és kérdezd meg tőlük, az a legbiztosabb! Én egy éve kérdeztem, akkor még nem járt emelt szintű. Talán, ha három éves kor felett is fennáll, vagy valami egyéb betegség van pluszban. De tényleg kérdezd meg, az a legbiztosabb!!!! Én úgy szoktattam hozzá, bár akkor még 8 hónapos volt, hogy egy reszelt alma, vagy banán, vagy összeturmixolt ananász, körte, a lényeg az volt, hogy jó pépes legyen, akár üveges gyümölcs, és kicis Sinlac,a aztán egyre több, és megszokta. Ma is pépes gyümölccsel eszi, pedig már ő is 19 hónapos. Beleraktam Nesquik-es kakaós dobozba a post, és mindig mutatja rajta a nyuszit, és hogy a nyuszik is ilyet esznek.... :) Így szereti a mai napig. :) Vehetsz szója, vagy rízstej port is, az 700 ft körül van bioboltban, vízzel kell elkeverni, ahhoz is adhatsz egyébként gyümit, és az tényleg nagyon finom. Ez létezik mandulásban is, vagy a tescoban láttam almapépet, ami szintén kb. annyi és tejfehérje mentes. Ebből a rízsetj posrból szoktam "tejbegrízt" is csinálni, hagyományos arany kakaóval. Azt is szereti. Ez a poros váltzat olcsóbb, mintha 1 liter rízs vagy szója tejet veszel, és ugyanaz...
5/9 anonim válasza:
Én úgy tudom, hogy 2 éves kor után számít a tejfehérje érzékeny gyermek tartós betegnek. Ettől kezdve jár emelt családi, közgyógy igazolvány, utazási kedvezmény és korlátlan időben dolgozhatsz a gyes mellett. Évente felül kell vizsgáltatni, mert kinőhető.
6/9 anonim válasza:
Szia! enyém is az, de mi még csak 10 hónaposak vagyunk. én úgy tudom, hogy ha fél évnél hosszabb ideig fennáll az érzékenység akkor kell kérni szakorvostól egy igazolást amivel emelt CSP-t tudsz igényelni. A házi gyerekorvosnak tudnia kell, ő mondta nekünk is, kérdezz rá.
7/9 A kérdező kommentje:
köszönöm Nektek!
2011. jan. 5. 19:31
8/9 anonim válasza:
18 hós fiam tej tojás érzékeny,az orvos azt mondta mikor megállapította, hogy a jó hír hogy jár kiemelt csaádi, a következő héten, már azt mondta, csak 2 éves kor után jár.És most akkor igazodjak el rajta.
9/9 anonim válasza:
Leírnád nekem a gofri receptedet?Köszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!