Megvárjam a szeptembert, vagy vigyem oviba, ha betöltötte a 3 évet?
Szia!
Az én kisfiam januári, most tölti a 3-at, és hagytam a bölcsiben.
Az okok: nagyon szereti a gondozónéniket, szeret oda járni, 10-en vannak egy csoportban, de ebből átlagosan csak 5-6 gyerek van ott. (tehát egy gondozónőre 3-5 gyerek jut, míg az oviban egy ovónénire 10-15)
A bölcsiben oda lehet bújni a gondozónőkhöz, az oviban nagyon ritka, ha találsz ilyet.
Bár szobatiszta 2 éves kora óta, de alacsonyabb és betegesebb az átlagnál.
Bölcsiben minden nap festenek, ragasztanak, rajzolnak, míg ovi kiscsoportban ilyen ritkán van.
A bölcsiben minden nap kint vannak az udvaron, tavasszal és nyáron egész nap(kivéve, amikor alszanak), az oviban meg egy nap max. 1 órát vannak kint délelőtt.
Én úgy mérlegeltem, hogy mindezt tudtam az oviról, mert a nagyobb fiam óvodás. Lehet, hogy nálatok mások az oviban a szokások, mindenképp érdemes utánajárni.
Az öcsém ikrei fizetős intézményben vannak 2 éves koruk óta. Előbb bölcsi, majd ovi ugyanott, ugyanazokkal a társakkal. Decemberben töltötték a 3 évet, és a köv. szeptembertől lettek ovisok, azaz minden maradt a régi, csak ovónéniket kaptak. Mégis nagyon megviselte őket az átállás. Nyafogtak, nem szerették az ovónőket hetekig. Nehéz volt őket kelteni, elindítani.
Inkább maradjon a kicsid még bölcsiben, ráér még a "kicsi lenni a nagyok közt":).
Én is óvónő vagyok, és osztom az előttem szolok véleményét. Majd csak következő év szeptembertől vidd óviba. (a lányom márciusi, ő is 3,5 évesen fogja megkezdeni az óvit)
Összesen egy megjegyzést füznék hozzá: az óviban is oda lehet bújni az óvónénihez. általában 3-7 éves korú gyerekek már nem igénylik annyira a bújást, de ha valaki olyan természet akkor persze, hogy babusgatjuk ölbe vesszük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!