Ha betöltötte a kisfiam az 1 évet mit adhatok neki este?
Boldog szülinapot:)
A kisfiam mindig is tápszert kapott, de 1 éves korától a Milupa Junior banános italt kapja. Én kipróbálnám a helyedben. Van natúr változatban is.
Szia!
Igazából az egész napi evés befolyásolja az éjszakai alvást. Az én fiam is szopizott, s éjszaka is kelt min. 5-12-szer. Napközben alig evett.
17 hónaposan elválasztottam (egyéb okok miatt).
Láss csodát eszik, mindent, s sokat, éjszaka EGYSZER se ébred!
Szerintem bőven elég 1 éves korig szoptatni. Ha mégegyszer kezdhetném biztos nem szoptatnám ilyen sokáig, mert igazából csak a kárát tapasztaltam.
Ne válaszd még el, ha nem szeretnéd. Reggel és lefekvés előtt szoptass nyugodtan. Viszont az éjjeli szoptatások lehet, hogy nem is azért vannak, mert éhes a kisfiad, hanem mert megszokta, hogyha megébred, akkor megszoptatod és úgy alszik vissza.
Már én is nehezen bírtam az ébredéseket és mivel tudtam, hogy nappal eleget eszik, leszoktattam az éjjeli szopizásokról. Nem szoptattam meg többet, mikor megébredt, hanem csak cumit kapott, kivettem az ágyikóból, megnyugtattam, simiztem, visszaaltattam. Másnap már ki se vettem az ágyikóból, csak cumit kapott és simiztem. Pár nap alatt eljutottunk odáig, hogy a visszaalváshoz már az is elég volt, hogy a pocijára tettem a kezem. Ma már nem kel fel, egyedül visszaalszik, ha meg is ébred (külön szobája van).
1 évesen már talán meg is tudod beszélni vele, hogy sötétben nincs tejci, mert elvitte a cica, vagy valami hasonló. A lényeg az, hogy a szoptatást, mint megnyugtatást valami másra kell cserélned, amihez már nem feltétlenül kell a Te jelenléted, pl. alvómaci + cumi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!