Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ha betöltötte a kisfiam az 1...

Ha betöltötte a kisfiam az 1 évet mit adhatok neki este?

Figyelt kérdés
Tanácstalan vagyok eddig tejpépet kapott este majd elalváskor szopi,de még soha nem aludta át az éjszakát.Ma pont 1 éves és pont ma először birt egyhuzamban aludni 7,5 órát,tartok tőle ez csak ma az ő ajándéka a ő részéről nekünk a szülinapján..Türelemmel várjam ki hátha valamikor végig alszik esti szopival vagy mivel hogy 1éves már esetleg probáljam meg neki a tápszert,hátha tartalmasabb lesz?Volt már köztetek olyan aki 1évesen abbahagyta szoptatást és esetleg v.mi más segített a nyugodtabb alvásban?
2010. júl. 10. 22:41
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:

Boldog szülinapot:)

A kisfiam mindig is tápszert kapott, de 1 éves korától a Milupa Junior banános italt kapja. Én kipróbálnám a helyedben. Van natúr változatban is.

2010. júl. 10. 22:51
 2/19 anonim ***** válasza:
27%
Egyévesen már rendes ennivalót adtam neki. Igaz,hogy tápszert is csak 5 hónapos koráig.
2010. júl. 10. 22:54
 3/19 anonim ***** válasza:
Egy évesen már valószínű több kellene neki én tejpépet adok,azzal alszik reggel 8-ig minimum,de a tápszer is jó.
2010. júl. 10. 23:31
 4/19 anonim ***** válasza:

Szia!

Igazából az egész napi evés befolyásolja az éjszakai alvást. Az én fiam is szopizott, s éjszaka is kelt min. 5-12-szer. Napközben alig evett.

17 hónaposan elválasztottam (egyéb okok miatt).

Láss csodát eszik, mindent, s sokat, éjszaka EGYSZER se ébred!

Szerintem bőven elég 1 éves korig szoptatni. Ha mégegyszer kezdhetném biztos nem szoptatnám ilyen sokáig, mert igazából csak a kárát tapasztaltam.

2010. júl. 11. 06:09
 5/19 A kérdező kommentje:
Én is arra gondoltam már hogy el kellene választanom lassan, egyrészt az alvás miatt, másrészt mert késöbb sokkal nehezebb lesz.Elég sokat eszik napközben(kivéve ezekben a nagy melegegben)úgyhogy az nem lehet gond és mint irtam este kap tejpépet is fél 9 körül,és fél 10 körül alszik el kb. akkor még szopizik.Csak azért is dilemmázik mit csináljak,mert ha elválasztom és éjszaka megint fekel nem tudom hogy is alszik vissza,eddig cicin vagy kapjon inni vizet/teát?
2010. júl. 11. 12:23
 6/19 anonim ***** válasza:

Ne válaszd még el, ha nem szeretnéd. Reggel és lefekvés előtt szoptass nyugodtan. Viszont az éjjeli szoptatások lehet, hogy nem is azért vannak, mert éhes a kisfiad, hanem mert megszokta, hogyha megébred, akkor megszoptatod és úgy alszik vissza.

Már én is nehezen bírtam az ébredéseket és mivel tudtam, hogy nappal eleget eszik, leszoktattam az éjjeli szopizásokról. Nem szoptattam meg többet, mikor megébredt, hanem csak cumit kapott, kivettem az ágyikóból, megnyugtattam, simiztem, visszaaltattam. Másnap már ki se vettem az ágyikóból, csak cumit kapott és simiztem. Pár nap alatt eljutottunk odáig, hogy a visszaalváshoz már az is elég volt, hogy a pocijára tettem a kezem. Ma már nem kel fel, egyedül visszaalszik, ha meg is ébred (külön szobája van).

1 évesen már talán meg is tudod beszélni vele, hogy sötétben nincs tejci, mert elvitte a cica, vagy valami hasonló. A lényeg az, hogy a szoptatást, mint megnyugtatást valami másra kell cserélned, amihez már nem feltétlenül kell a Te jelenléted, pl. alvómaci + cumi.

2010. júl. 12. 14:42
 7/19 anonim ***** válasza:
Igaz,én már nem szoptatok,este tápszert kap,de elötte mindig eszik valami laktatót. Pl. vajas kenyeret,vagy kalácsot. Nem tudom,hogy ettöl,vagy a citromfű teától alszik-e egész éjjel,mert nagyjából egyszerre próbáltam ki. Ő is kelt minden éjjel,de már jól alszik. Próbáld ki őket!
2010. júl. 12. 15:25
 8/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen az eddigi tanácsokat,válaszokat!Azért esetleg ha van valakinek v.mi más tapasztalata ötlete szivesen várom,köszönöm.Majd megprobálok tesztelgetni hátha v.melyik hasznos segítségetek beválik.
2010. júl. 12. 15:34
 9/19 anonim ***** válasza:
Nekem ha lenne tejcsim biztos,hogy szoptatnám ameddig csak lehet(persze ésszeszű határokon belül,nyílván 4-5 évesen már nem)Estére adj neki valami tartalmasabbat,de szerintem ha teheted ne hagyd abba a szoptatást csak esetleg ütemezd át máskorra nem estére.Szerintem neked is jó érzés,ha szopizik a gyermeked és neki is megnyugtató! :)
2010. júl. 12. 16:20
 10/19 anonim ***** válasza:
A kisfiam két hete töltötte be az egy évet. Ugyanez a gondolat vetődött fel bennem, hogy le szeretném választani a ciciről, mert egyszerűen csak cicin tudott elaludni, és éjszaka is ha ébredt, a cicit kérte. A sok éjszakai keléstől meg mind a ketten fáradtak voltunk. Nagyon nehéz volt lelkileg, hogy próbáljam-e meg az esti és hajnali szopit kiváltani. Én a HIPP Kindermilch-et (Ausztriában veszem, de gondolom itt is van) próbáltam ki és be is vált. Egyből elfogadta. Egy hete ezt kap este fürdés után és csak egy kis simogatást igényel és el is alszik. Éjszaka legfeljebb egyszer ébred, és akkor is csak egy kicsit simizem. Reggel 6 körül ébred, akkor megint adok neki tejcit, és vissza is altatja magát fél 9-9-ig. Talán segítettem, de szívesen válaszolok további kérdésedre, mert megértem a helyzetedet.
2010. júl. 12. 18:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!