Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nem fogom tudni anyatejjel...

Nem fogom tudni anyatejjel etetni?

Figyelt kérdés
Öt hónapos babámnak csak félálomban van türelme szopni. Azt veszem észre, hogy minél jobban szeretném, annál jobban tiltakozik. Egyszerűen nincs türelme szopizni. Amikor megjelent ez a probléma még nem kapott sokszor cumisüveget, nem hiszem, hogy amiatt lustult volna el. Volt olyan, hogy nagyon megijedt mellen, nem tudom ez ok lehet-e( hirtelen zajoktól, sokat sírt utána). Már ott tartunk, hogyha ölbe veszem ordít. Fejni sem igazán tudok, már fáj a mellem. Tej lenne, de így hogy nem szopik azért szép fokozatosan csökken a mennyiség. Nagyon szomorú vagyok
2009. jan. 28. 11:18
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Bocsi, hogy nem a szoptatás témánál van a kérdésem, ott nem válaszoltak, nagyon fontos lenne.
2009. jan. 28. 11:19
 2/12 anonim ***** válasza:
75%

Szerintem nagyon jó, hogy akarsz szoptatni, sajnos ez nem hullik az ölünkbe, nagyon sokat kell érte dolgozni. Szerintem írj az Eszternek, nekem Ő annyit segített. Kislányom 1 éves, szinte még mindig CSAK szopizik. Tejpépet, tápszert nem látott.

Ja én sosem fejtem, attól csak felesleges mennyiség termelődik.

Írj neki, vagy hívj fel valami más tanácsadót, mert szerintem gyorsan kell segítség, nehogy pótolni kelljen.

[link]

2009. jan. 28. 11:24
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Próbáltál már más testhelyzetben szoptatni? Az én babám akkor csinálta ezt, amikor jött a foga és kipróbáltam hónaljtartásban is és akkor nem sírt, gondolom nem azon a ponton nyomta az ínyét. Vagy fekve vagy csak egy másik székben? A külnböző testhelyzetek új csatornákat nyitnak meg.

Kitartás! Ezt még simán vissza tudod hozni!!!

2009. jan. 28. 12:05
 4/12 A kérdező kommentje:
Köszi! Már akkor üvölt ha ölbe veszem. Mintha valami rosszat tennék vele. Próbáltam már máshol, máshogy, voltunk orvosnál nem a foga, meg az nem is okoz ilyen viselkedés több hétig, folyamatosan. Volt, hogy "erőszakkal" kellett megetetnem, mert annyira felhúzta magát, hogy hat órán keresztül nem evett. Már nagyon sírt az éhségtől. Az első 30ml után amit belediktáltam megnyugodott egy kicsit és evett. Egyáltalán nem értem mi ez. Nagyon rossz érzés, hogy nem kell neki a mellem, sőt ha igazán bepipul még a cumisüveg sem!!!! Nem akarok vele erőszakoskodni, főleg az evéssel kapcsolatban. Félek, ha nagyon erősködöm még valami komolyabb táplálkozási problémája lesz. Kénytelen vagyok megetetni cumiból....
2009. jan. 28. 12:19
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Étkezési szakembernél jártatok már? Belgyógyász, gasztroenterológus? Lehet valami szervi baj van, és azrét nem akar enni. Jobb lenne kivizsgáltatni.
2009. jan. 28. 13:31
 6/12 A kérdező kommentje:
Az orvosunk szerint egészséges, azt mondta az eddigi vizsgálatokon már kiderültek volna a problémák. Máskor is türelmetlen, sírós kislány a születése óta. Azt mondják van ilyen. Persze ha nem normalizálódik a helyzet, megkeresünk más orvosokat is.
2009. jan. 28. 13:35
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

szia!

Nálunk beteg volt a baba és azért nem akart szopni, sírt ha cicire raktam, méghozzá húgyúti fertőzés.

Vizeletvizsgálat volt nálatok? 2. leggyakoribb csecsemőbetegség

Hátha...

2009. jan. 28. 16:53
 8/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm, holnap felhívom a gyerekorvost!
2009. jan. 28. 20:35
 9/12 anonim ***** válasza:

A fejes az eggyetlen megoldas, ezek utan. A mellednek nem kene fajnia a fejestol, ha faj, vagy nem jol csinalsz valamit, vagy mas fajta mellszivot kell beszerezned.

Ne haragudj, de nekem, ahogy irsz, ugy tunik, hogy mar egy kicsit le is mondtal arrol, hogy anyatejjel taplald a babad. Ez persze csak a te dolgod.

2009. jan. 28. 22:03
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Én is azt mondom, próbáld fejni a tejet neki. A leírtakból azt vettem ki, hogy cumisüvegből még mindig jobban elfogadja, mint a cicit. Az a baj, hogy ennyi idő alatt, már te is stresszelsz az etetések előtt, megérzi, és kényszert fog érezni, azért sem eszik.

Talán néhányan most lepontoznak, de esetleg próbáld a cumisüveget megszerettetni vele. Akár teáztasd néha abból. Ha már magát a cumisüveget megszokja, akkor fejéssel neki tudod adni a tejcit. Sok kitartást kívánok hozzá!

2009. jan. 29. 08:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!