Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Van aki csak 3-4 hónapos...

Van aki csak 3-4 hónapos korig tudta szoptatni/anyatejjel (fejés) etetni a babáját? Mi történt? Hogy apadt el a tej?

Figyelt kérdés
3,5 hónapos a kicsikém és egyre kevesebb tejem van, tápszeres kiegészítés kell (átlag 1 etetés tápszer 1 nap). Kíváncsi vagyok másnál hogy volt.
2010. jan. 18. 20:59
 1/7 anonim ***** válasza:
Sajnos én is csak 3,5 hós koráig tudtam szoptatni és már akkor is úgy h kellett a pótlás. 2 hós koráig volt csak anyatejes. Sajnos a babámnak sem ciciből sem üvegből nem kellett már az anyatej, nem tudom, h miért. Ordított, a cicin is és az üvegen is, ha a tejci folyott belőle. Nagyon bánott és nagyon lelkiismeret-furdalásom volt, nem tudom a mai napig h hol ronthattam el. Nekem nagyon nehéz volt feldolgozni. De mióta csak tápit kap sokkal kiegyensúlyozottabb, mosólygósabb baba. És mivel nem szívta, nekem egyik napról a másikra elapadt. 4 hósak múltunk 3 napja
2010. jan. 18. 21:58
 2/7 anonim ***** válasza:
Nekem ikreim vannak. 3hónapos korukig csak anyatejesek voltak. Talán 1x kaptak pótlást! AZtán beteg lettem és elkezdett apadni a tejem. Nem tudtam se enni, se inni és ez nem tett jót. Az egyik már teljesen leszokott a ciciről, a másik 7hónapos koráig 2x cicizett.
2010. jan. 18. 22:05
 3/7 anonim ***** válasza:
Nekem soha nem volt oda a ciciért a babám, nem is tudtam úgy szaporítani a tejet, hogy gyakran próbáltam cicire tenni. 3 és fél hónapig szenvedtem (igazából szenvedtünk, sírtam én is, ő is), addig kizárólag anyatejet evett. Aztán nagyon megnőttek az igényei, de szopni nem akart, így tápszert kellett adnom neki (muszáj volt, mert nem evett, nem gyarapodott, sokat sírt). Aztán még 3 hétig éjszaka kellett neki a cici, de mostanában már átalussza az éjszakát. Szóval 4 és fél hónapos, most már tejpépet, gyümölcsöket is kap a tápszer mellé, és tényleg vidámabb azóta, jobban is alszik.
2010. jan. 18. 22:11
 4/7 anonim ***** válasza:

Szia!

En is csak 4 honapig tudtam szoptatni.Nekem megjott a menzeszem es onnantol kezdve nem kellett neki sehogy se.

Mondjuk addig is neha ki kellett potolnom egyszer-egyszer.

De orulok h eddig sikerult,valaki eddig se tud.

Udv:

6,5 honapos kisfiu anyukaja

2010. jan. 18. 22:52
 5/7 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat! Én is beteg voltam és most pótlást kell adnom, nem tudom mi lesz a tejemmel...
2010. jan. 19. 08:37
 6/7 anonim ***** válasza:

Szia!

A kislányom 8 hetes volt, amikor 3 napig 39 fokos lázam és brutál hasmenésem volt, teljesen lecsökkent a tejem. Akkor kapott tápszer kiegészítést, de pár nap múlva visszajött az eredeti mennyiség.

Most 1 hete kezdte el azt játszani, hogy nem kell neki a cicim. Rugdos, karmol, morog vagy nézelődik jobbra balra a cicimmel a szájában. Valamikor elfogadja és rendesen eszik, valamikor nem kell neki, csak a cumi. Néha meg 1-2 percet eszik, utána kiköpi, pedig még sok van benne. Most azt kapja amit lefejek, de kezd csökkeni a mennyisége és estére már megint kell tápszert kapnia.

Szerintem el fog apadni, mert most már ő nem akarja, én meg nem fejhetek egész nap, inkább vele foglalkozom. Amikor egyszer lecsökkent, akkor vissza tudtam hozni, mert akkor még ő is akarta, de ez most más. Én nem vagyok kétségbe esve, szerintem a 4-ik hónapig még kitartunk és az a lényeg, én mindent megtettem.

13 hetes kislány anyukája

2010. jan. 19. 12:32
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm Neked is, igaz, a lényeg hogy a babával törődjünk és Ő boldog, kiegyensúlyozott legyen. Én ezzel nyugtatom magam.
2010. jan. 19. 20:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!