Hogyan lehet napirendet, elalvási szokást kialakítani 2 hónapos gyermeknél?
en ugy vettem esze ez gyerek fuggo.
pl.a lanyom mikor kicsi volt nagyon pontosan bealt nala minden.este furdes utan szopi és kb10 perc es aludt.
most az 5 honapos fiamnal pedig nincs napirend.a nappalunk eleg rendszeres,jo alvo.este furdes utan evés es kb.11 ora mire elalszik nagynehezen,pedig mindent ugyanugy csinalok.(furdes mindket esetben 8 ora fele)
a lanyom 3 honapos korara ataludta az ejjeleket,a fiam pedig meg mindig 3-4 szer kell fel.
Nekünk nagyon jól sikerült, olyannyira, hogy pontban megmondom mi baja a gyereknek hány óra hány perckor. A két ünnep között a férjem itthon volt, csak nézett. Mondtam neki 10 óra 28 perckor, hogy most nyűgi, tedd le aludni és csatt... este fél 7kor mondtam, na most már alvás van és akkor is.
A titok nálunk a következő:
3 óránként kap enni, és percre pontosan 3 óra elteltével kéri!!! Max negyed óra eltérés van ide vagy oda, persze azt kivárom.
Amikor evett, utána büfiztetés (ez kb 5-10 perc, járkálással), utána pelenkázás, amivel szintén telik az idő.
Utána játék! Ez közösen indul. Énekelek, mondókázok, játszunk rongyokkal, lefekszem mellé, csörgetek neki dolgokat. Hasra fektetem, majd hátra. Aztán, mikor kicsit nyűglődik, akkor jön az önálló játék.
Ez azt jelenti, hogy az állvány alá teszem, amiről lefele lógnak játékok. (Én közben főzök, mosogatok, teregetek, stb.) Hallom, h nyűglődik, akkor hasra fordítom. Így rövidebb ideig van csak el, de nagyon élvezi ezt is. (Közben én még mindig tudok tevékenykedni.)
Aztán amikor már hason is nyűgi van, akkor meg beteszem a pihenőszékébe (korábban a kanapéra) és csatt, alszik. Majd ébred éhesen és megetetem.
Este: születése óta ugyanaz mindig és MŰKÖDIK!
Akkor fürdetem, amikor még nem sír éhesen, de már látom, hogy lassan éhes lesz. Utána méreckedés, pelusozás, öltöztetés. Szopi, majd ismét méreckedés, picit sétálok vele (kb. 2-3 perc) és leteszem hason az ágyába. És ő picit még fönnvan, hallom, h cuppog meg forgolódik, de kb 10 perc és alszik. Eddig minden nap így volt és 4 hónapos.
Nálunk este későn van fürdetés, este 10-11 körül. Ennek az ideje nem adott, attól függ hogy jön ki az este. Mert apának is kell anya, nekem is kell esti filmnézés vagy vacsoracsinálás vagy bármi.
Reggel amúgy ha épp nem náthás (sajna 2 hétig az volt) pontban 6-kor kel. Független, hogy hánykor fektetjük. Volt már, hogy fél 2-kor.. és akkor is.
Mellesleg ő alszik fél 7-től a pihenőszékében, de a fürdetés később van.
Mi próbáltuk az igény szerinti szopiztatást 2 hétig: eredménye az lett, hogy sose lakott jól, nem tudtam mi baja, egész nap cicin volt. A mellem nem bírta és mellgyulladást lett a dologból.
De van akinek bejön, minden baba más.
Szóval szerintem ez a módszer elég jó és 2 hónaposan már működőképes lehet. Nekünk 6 hetes korától van ez. Előtte kísérleteztem, szopi után volt alvás meg hasonlók, de nem jött be.
11:05-ös vagyok!
Én is a Suttogó szerint próbáltam kialakítani a napirendünket,csak én ezt azért nem akartam írni mert pont vmelyik nap egy másik kérdésnél lehurrogtak,hogy az sz@r könyv!
Persze nem mondom,hogy mindenben egyetértek vele de én nagyon sok hasznos dolgot vettem belőle és áldom az eszem,hogy még a terhességem előtt elolvastam!
Szerintem könyvtárból is kitudod kölcsönözni és akkor nem kerül pénzbe!
11:58-as válaszolóval én is egyet értek,hogy még 2 hós babának nemnagyon kell az ingergazdag környezet!Az én babámat még a zenélő-forgó is kiverte az álmából azaz elterelte a figyelmét az alvásról úgyhogy le is szereltem!A túl sok inger is föltudja pörgetni a babát és akkor meg már azért nem tud elaludni mert nem tudja kizárni a sok ingert!Az én babámnak 2 hósan úgy nézett ki a naprendje,hogy 3 óránként evett,mikor felkelt evett,büfiztünk,átpelusoztam,dudolásztam,énekeltem neki,körbevittem a lakásba közbe dumáltam hozzá,maximum 1 csörgőt megmutattam neki és utánna ezektől el is fáradt(kb 40-60 perc múlva)és ismét el is aludt,és ez így követte egymást!
Mi most vagyunk két hónaposak. Minden napot így alakítok:
7:30-8:30 pelus csere, evés, büfizés
11:30-12:30 pelus csere, evés, büfizés
14:30-15:30 pelus csere, evés, büfizés
17:30-18:00 pelus csere, evés, büfizés
20:00 fürdetés, evés, büfizés, alvás
3:30-4:30 pelus csere, evés, büfizés (ez még néha változik)
Ha mást szeretne, akkor kicsit énekelek neki, játszom vele, felveszem, ha nem megy semmi, akkor hagyom sírni. Lehet szívtelen vagyok, de következetes. Néha voltak nehéz pillanatok, de mára egész jól kialakult, és egy mosolygós, boldog babám van. Én kipihent vagyok, és rendet tudok tartani itthon, és tudok a babával tervezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!