Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit gondoltok egy ilyen anyáról?

Mit gondoltok egy ilyen anyáról?

Figyelt kérdés
A szomszédomról van szó akinek van egy 10 hónapós lánya, sokszor éjszaka arra ébredünk fel h halljuk a kislány ordít de nagyon sokáig, 10-20 perc általában.Egyszer megkérdeztem h mi a baj miért sír ennyit a kislány, mire Ő azt válaszolta h azért mert pár napja éjszaka felkel és enni akar, de Ő nem ad enni neki mert 3,5 hónapós kora ota átalussza az éjszakát és attól fél ha egyszer megetteti minden éjszaka fogja kérni az ételt és Ő ezt nem akarja mert ugy gondolja semmi szüksége h éjszak is egyék.Mit gondoltok erről, én már anyira sajnálom szegény gyereket nem tudom mit tegyek, persze az anyukával sem akarok konfliktust mert elég jól megvagyunk de ezt nem tudom hová tenni.
2011. jan. 3. 11:51
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Én nem bírálok senkit,mindenki úgy csinálja,ahogy akarja.Nekem 2 gyerekem van,a kisebb 2.5 éves,és bizony ő is felébred legalább 1x.Kb 2 hónappal ezelőtt még megivott egy üveg tápszert(tejérzékeny,ezért ezt kap),és aludt is tovább.Lehetett volna nem adni,de azzal senki nem járt volna jól(és én nem vagyok a sírni hagyás híve).Most már enni nem kér,de az én jelenlétemet igényli.Hajnal felé szokott hívni,addig a férjemmel alszom a hálóban,utána megyek át hozzá.Így reggel mindenki kipihenten ébred,mivel nem verte fel sírással a családot(a nagy suliba megy,a férjem dolgozni).
2011. jan. 3. 23:51
 12/18 anonim ***** válasza:
Hat az en kisfiam 18 honapos. Sosem hagytam sirni mert a sirasnak mindig oka van!Elofordul,hogy a nap kajailag nem ugy jon ki ahogy kellene es ejjel felebred mert ehes(zaroljelben megjegyzem,hogy ilyen kb 2-3 havonta egyszer van) de en igenis adok neki ilyenkor enni,ha nem eleg a tej akkor egy falas kalacsot is vagy valami mast.
2011. jan. 4. 06:20
 13/18 Nigra ***** válasza:
28%

Természetesen mindenki úgy neveli a gyerekét ahogy akarja, de azért 1-2 dologra felhívnám a figyelmét minden kedves anyukának.

A környezetemben sok olyan anyuka van, köztük én is, akik nagyanyáink jól bevált módszerei szerint neveljük a babáinkat. Igenis van járóka és nem dísznek, az éjszaka az alvásról szól, babakocsizunk nem hordozózunk, nem járunk ringatóra, nem alszunk együtt a gyerekkel. Míg a község anyukáinak "modernebb" csapata úgy néz ránk hogy "mi ez a spártai nevelés". Nincs spártai nevelés. Egyszerűen csak MI neveljük a gyereket és nem ő minket.

és itt jönnek a különbségek:

- a "hagyományos" tehát mi anyukák gyerekei max 2hónaposan már átalusszák az éjszakát

-nem rapliznak ha be vannak rakva a járókába, mert esetleg a forró tésztát le kéne szűrni

-a gyerek békésen nézelődik a babakocsiban, gügyög, kacag

-nem lógnak anyán, körülöttünk sétafikálnak, hozzák megmutatni a játékot, játszunk vele kicsit visszaviszi, hozza a másikat

ezzel szemben a modern anyukák:

-a gyerek 2évesen még egy éjszakát nem aludt át, amit igen azt is a szülők közt

-lerakni nem lehet mert éktelen hisztibe kezd

-a babakocsi látványától is bömböl

-mindenhova kézben viszik

-az anyukák siránkoznak, hogy jajj de miért nem alszik miért nem eszik

Nem mondom hogy a mi babáink sose sírnak...sírnak, de valahogy mégis csak kimaradnak a hisztik és a raplik...tehát ezen tessék elgondolkodni....és a "hagyományos nevelés" nem a lesz*rást jelenti, hanem a következetességet és azt hogy nem hagyjuk a fejünkre nőni a gyereket...és Ranschburg is azt mondja, ha már egyenlőtlenség van, akkor az a felnőtt javára legyen...

2011. jan. 4. 10:13
 14/18 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó, hány gyereked van?

Nekem még csak egy, így saját tapasztalatról nem tudok beszámolni, de az édesanyáméról igen. Elmesélése szerint én, az első gyerek nyugodt voltam, eljátszottam egyedül, háromóránként jeleztem, hogy éhes vagyok, másfél évesen szobatiszta lettem, mert ezt várták tőlem. (Azóta is megfelelési kényszerben szenvedek egyébként.) Egyedül hajat mosni utáltam, egyébként nem hisztiztem soha semmiért.

Aztán megszületett az öcsém. :)) Esze ágában nem volt végigaludni az éjszakát, hiába nem etették meg (mert az volt a szokás) üvöltött. Emlékszem, még 3-4 évesen is kivétel nélkül minden éjjel kitalált valamit, ami miatt felkeltette a szüleinket. Ha valami nem tetszett neki, a falba és a földbe verte a fejét. Ha anyu vécére ment, sírva verte az ajtót. Meg hasonlók.

Nem volt "rosszabb", csak más volt a temperamentuma. Pedig ugyanúgy neveltek minket, nagy szeretettel, de elég szigorúan. Mégis. A jó nevelés nála jó 20 évvel később kezdett meglátszani, amikor egy tisztelettudó, szorgalmas fiatalember lett belőle, aki egyetem mellett minden hétvégén dolgozik, és most már bármikor lehet rá számítani.

Itt a gyk-n is lehet néha olvasni anyukákat, akik elmesélik, hogy az első gyerekük egy tündér volt, büszkék is voltak magukra, milyen eszméletlen jó szülők, aztán megérkezett a második...

Szóval örülj a szerencsédnek, hogy nyugodt, jól alvó babád van, de az ilyesni csecsemőkorban - hidd el - nem nevelés kérdése még.

2011. jan. 4. 12:29
 15/18 anonim ***** válasza:
A 10.13-as válaszolónak írom(én a 23.51-es,2 gyerekes anyuka vagyok):pont így vagyok a gyerekeimmel,mint az utolsó válaszoló az öccsével.A nagyobbik fiam az álom gyerekek megtestesítője.6 hetes korától végig aludta az éjszakát,szinte észre se vettük,hogy fogzik,nagyon jól eljátszott egyedül,2 évesen szobatiszta volt,beszélt,és 1 hét alatt leszokott a cumiról...a kicsi(aki 2.5 éves)pont az ellentéte(nem részletezem,fentebb már leírtam),pedig ugyanazok a szüleik,a nevelési elveink sem változtak,mind a 2 gyereke várt baba,mindketten természetes úton,és könnyen születtek,és a kórházban együtt voltam a kicsivel mindkét esetben.Mégis ég és föld a két gyerek!És,hogy miért?Igen egyszerű.A nagyobb olyan,mint az apukája,a kisebb tiszta én.Ennyi.És én nem a divat miatt nem hagyom sírni,meg cipelem,meg babusgatom,hanem mert én így tartom jónak(természetesen a férjemmel együtt.És kíváncsian várom,hogy a 3. milyen lesz!
2011. jan. 4. 13:49
 16/18 anonim ***** válasza:

12.29-es vagyok, és lenne még egy észrevételem.

Szerintem Te felcseréled az okot az okozattal. Én is hordoztam pár hónapig a babámat, nem ettől lett nyűgos, hanem azért hordoztam, mert nyűgös volt. Azóta már ő is elvan a babakocsiban, magától szerette meg pár hónap alatt, nem hagytuk benne ordítani. 2 hónapos koráig etettem éjjel, aztán leszokott róla (nem én szoktattam le), 6 hónaposan újra kezdett kelni, most pár napja megint alszik. Nem, nem hagytam éjszaka sírni.

Nem lehet, hogy nektek egyszerűen olyan babáitok vannak, akiknél beválnak a "hagyományos" módszerek, míg az általad megvetően csak "moderneknek" nevezett anyukák babáinak meg nem?

Egyébként hogy mi a hagyományos és mi a modern? Nem szeretnék a természeti népekkel jönni, ezért inkább azt említem, hogy néhány évtizeddel ezelőttig a magyar paraszti családokban is az volt a természetes, hogy nem óra szerint szoptattak, a gyereket magukra kötötték munka közben (volt erről egy kiállítás nemrég), nem vittek a mezőre járókát se babakocsit, és természetesen egy szobában, aludtak velük. Vagy velük egy ágyban, vagy a mellettük lévő bölcsőben aludt a kisbaba, úgyhogy ha felsírt, elég volt félálomban lökni rajta egyet. :)

Nekik a ti módszereitek számítanának modernnek.

2011. jan. 4. 14:04
 17/18 Nigra ***** válasza:

10:13-as vagyok:

Egy gyermekem van ez tény. És vádolhatnátok is "minden gyerek más" okkal, ha a környezetemben én lennék az egyetlen. De vannak anyuka ismerőseim, nem első nem második babával és ugyanolyan jó babák. Szerintem akkor is nevelés kérdése:)

de mint mondtam mindenkinek szíve joga :)

2011. jan. 4. 16:11
 18/18 anonim ***** válasza:
Megint én,a 2 gyerekes...az én környezetemben(családon belül,és a baráti társaságban is)viszont hasonló a szitu,mint pl. nálunk.Mindegy,hogy csak fiúk vannak,vagy fiú és lány,a szitu hasonló.De Hozzád hasonlóan én is azt gondolom,hogy mindenki csinálja úgy,ahogy nekik megfelel,illetve ahogy a legjobbnak gondolja.
2011. jan. 4. 16:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!