Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kislányom nem akar az ágyában...

Kislányom nem akar az ágyában aludni. Van valami tippetek, vagy tanácsotok?

Figyelt kérdés
Elalszik az ágyunkon, és amikor be akarjuk rakni a kiságyba, rögtön felébred. Amint leteszem a matracra, rögtön ordít. Eddig nem volt vele semmi gond, 1-2-szer történt, de 98 %-ban a helyén aludt, most meg nem akar, csak köztünk aludni. 7,5 baba anyukája
2011. jan. 2. 21:33
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

22:02-nek

Azért nem tartom valószínűnek, hogy a cici miatt nem akar a helyén aludni, mert eddig mindig ott aludt. Szertartás szerűen próbáltam rendszert vinni bele, fürdetés, szopi, alvás, aztán beraktam az ágyába, oldalra fordult, és szunyált reggelig :)

Most meg pár napja az istennek nem tudom berakni az ágyba, akármilyen mélyen alszik. már nem tudom, mit csináljak vele.

2011. jan. 2. 22:11
 12/16 anonim ***** válasza:
22:02-es vagyok.Nálunk is igy kezdődőtt,8 hónapos volt amikor ezt elkezdte,elötte ő is szépen aludt,hiába cicizett.Mostanra meg már jól oda szokott mellénk,és egész éjjel szinte a cicin lóg!Én valószinűnek tartom ezt,hogy a cici miatt van!
2011. jan. 2. 22:33
 13/16 anonim ***** válasza:

Pont most válaszoltam egy másik hogy altatjátok a gyereketeket tipusú kérdésre. Ha eddig aludt a helyén, akkor most se add fel. 5 hónapos kor után már jöhet egy kis "manipulálás", elkezdik próbálgatni, mit lehet. Illetve a fogzik, ezért nem alszik mentséget sem szabad szerintem elfogadni, mivel akkor egész nap üvöltene a gyerek, ha annyira fáj a foga, miért pont akkor jön rá, amikor aludni kell?... Szóval saját tapasztalatom alapján azt tudom tanácsolni, hogy rakd vissza saját ágyába, és rá fog jönni előbb utóbb, hogy komolyan gondolod, hogy alvás idő van.

A válaszom a másik anyukának:

Szia! Én hiszek a Suttogó módszerében. Sosem kellett erőltetni a kisfiunkra semmit, mert jó alvó, de voltak éjszakák, amikor kigondolta, hogy letesztel minket. Én a mai napig ezt csinálom, ha valami miatt épp nincs kedve aludni: lefekvés, elmesélem, milyen jókat fog álmodni, ma miket csinált, milyen jó volt, mesélgetek neki, elmondom, milyen álmos vagyok én is, mindenki milyen jól fog aludni a saját ágyában, és hogy ki fogok én is menni, aludjon szépen, szóljon reggel, ha felébredt. Normál esetben ezzel el is megy aludni. Ha nem, pár perc hiszti után bemegyek, megint elmesélem neki halkan, hogy milyen álmos ő is én is, hadd aludjon mindenki a saját ágyában és szobájában, mert már késő van, majd rögtön kijövök. Picit megsimogatom. És ezt csinálom egyre ritkábban, simogatás nélkül. Max 15 perc és vége van, de hallani mindig, hogy halkul, ha nem erősödik vissza, már nem megyek be. Egyszer kellett hosszabb ideig kibirni kb 6 hónapos korában, azóta van, hogy ő mondja, hogy "anya is alszik saját ágyában, Marci is alszik saját ágyában". Fel a fejjel, szerintem ez nem komoly, ha beteg vagy fáj valamilye, persze nem igy fogsz vele bánni, de a hisztit ne hagyd. Kisfiam 21 hónapos most.

2011. jan. 2. 22:50
 14/16 anonim ***** válasza:

az egy óra sik, a babák alvási ciklusa 45 perc, tehát ez előtt kéne becsempészni. én is azt mondom, 20 perc után próbálkozz.

azonkívül nappal megpróbálnám, hogy még ébren rakd az ágyába, hátha megtanul már egyedül elaludni.

de ha nem is alszik el, javaslom játszatok minden nap a kiságyban, hogy jobban megszeresse.

2011. jan. 2. 22:56
 15/16 A kérdező kommentje:

Köszi lányok a válaszokat.

Képzeljétek, azért 0:15 körül a sokadik próbálkozásra csak sikerült becsempészni az ágyába. Először próbálkozott hisztivel, de már annyira álmos volt, hogy nem volt energiája cirkuszolni, inkább feladta. 6-ig aludt, és napok óta mi is tudtunk egyet bubukálni :)

2011. jan. 3. 06:29
 16/16 anonim ***** válasza:

Egyébként szerintem ők is okosodnak ugye idővel és lehet eddig nem volt gond, de ahogy másik anyuka is írta nálunk is ebben az időben kezdődött, talán ennyi idősen "találják ki" magunknak, hogy nekik anya mellett jobb lenne. Nekem a volt szomszédom gyerekkoromban még ovis korában is cicizett, szóval az a leszokás nem lesz olyan gyors, vagy nem biztos hogy idővel magától is menni fog, akár több év is lehet, ha olyan a baba. Itt már többen is kérdezték, hogy tudnák erről babájukat leszoktatni.

De a cicizés az szopizás is?

2011. jan. 3. 09:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!