Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Felpuffadt babával mit kell...

Felpuffadt babával mit kell csinálni? Mikor hat a köménymagos kamilla tea?

Figyelt kérdés
2011. jan. 2. 16:54
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

18.17-es vagyok. a lányomnak 5 hónapos lesz szerdán nem volt székjlete az anyatejtől. a városunkban végbélszűkületet állapítottak meg s azt hogy ettől üvölt a gyerekminden éjszaka 6-8 órát. aztán nem bírtuk mi sem idegekkel tovább, átmentünk a szomszéd városba, ahol kiderült NINCS végbélszűkülete. az irrigoszcópia az azt jelenti hogy egy folyadékkal feltöltik a beleket (éppúgy mint gázokkal tükrözés előtt) és aztán röntgenm féle géppel nézik hogy a belek szabályosak e. A lányom 3 hónapos volt ekkor. már első vizsgálatkor ránézésre is mondták hogy nincs szűkülete, de ez méginkább bebizonyította. itt nálunk már műteni akarták. azt hitték ezért nincs széklete. szóval hála az égnek minden rendben volt de a másik helyen sem tudták a széklethiány okát. aztán kb.3 hete kap tápszeres pótlást és azóta van széklete a babának.

a vizsgálat egyébként nem fáj, csak utána a kontrasztanyagtól görcsölt a baba pocija.

felpuffadt has meg lehet Hischburg szindróma is, amit műtéttel korrigálnak. de rmeélhetőleg nálatok is az van hogy a baba jobban hasznosítja az anyatejet. és végül magától kakilt a babád?

2011. jan. 3. 11:05
 12/22 A kérdező kommentje:

Az én babám tápszeres.Ezek amiket irtál,azért dúrvák,ahhoz képest,hogy én már a holnapi 2 hónapos kötelező oltástól is be vagyok parázva treljesen!Szegény kisbabád!Remélem egészséges már!

Nemtudom mivan,egyik nap a sirás keringet,meg orvost akarok hozzá hivni,annyira görcsöl,ma pl hála égnek szinte csak eszik meg alszik:)-ilyen ritkán van..mindenesetre nagyon merem remélni,hogy NINCS SZERVI BAJA neki sem,bár ahol mi lakunk,semmin sem csodálkozom.Mindenesetre mostmár csak 1 hónap és elérjük azt a bűvös 3 hónapos kort amikor elnövi a hasfájást,úgyhogy addig egyenlőre nem akarom piszkálni ha nem muszáj!remélem megérted:)

2011. jan. 3. 13:39
 13/22 anonim ***** válasza:

Az a válaszoló vagyok, aki írta hogy a köménytea többet árt, mint...

Mindkét fiam Milupa HAt kapott, de volt, hogy hiánycikk volt és ekkor a doki felírta a Humana HA-t. Na ő ettől szenvedett, nem tudott kakilni, ordított, görcsölt:( Amint lehetett kapni a Milupát, visszaálltunk rá.

Van annyiféle tápszer, próbáljatok ki másmilyet.

A DMnek is van sajátja, olcsó is, és jó is.

Valamint kipróbálhatod a kamilla teát a köv. képpen.

1 deci forralt vízbe 1 filter és 2 teáskanál cukor. Ne ijedj meg, ez nem ártalmas mennyiség, hanem ilyen kicsi korban hashajtó hatású. Ebből itasd meg, ha iszik 20 milit, már az bőven jó. A lényeg, hogy étkezés előtt 15-20 perccel kapja. Ha kell, minden evés előtt, addig, amíg meg nem könnyebbül. Nekünk ezt kell itatni a fiammal, amikor a másik tápszertől kínlódott, és nagyon hatásos volt!

2011. jan. 3. 13:45
 14/22 A kérdező kommentje:
Mi a Milumil 1-nél maradunk,mivel ettől legalább nincs székrekedése.2 óránként etetem.Kamillateát száritott kamillából főzök neki,teszek bele kis köménymagot is,(inkább mint espumisan vagy infacol gyógyszerek),és ez szerintem oldja kicsit a görcseit.na meg persze ez a papaverines görcsoldó..de csak délutánonként itatok vele egy kicsit.Holnap kipróbálom ezt az angol vizet is,mert mindenki dicséri.csak azt nem tudom eldönteni együt adjam e a 2őt..ki ezt mondja-ki azt..??
2011. jan. 4. 14:20
 15/22 anonim ***** válasza:

Magpárnát próbáltátok már?

Minden evésnél megmelegítetek meggymaggal v. bármivel töltött párnácskát (dm-ben is kapható) és a pocakjára teszitek. 1 és 2 hós kora között a fiamnak csak ez használt. Utána lehet picit masszírozni, és már halljátok is az eredményt!

2011. jan. 4. 14:37
 16/22 A kérdező kommentje:
Azt még kivételesen nem próbáltuk,hanem meleg pelust szoktam a kis hasa köré tekerni.amúgy úgymond fura ahogy eszik:( szinte mintha kinlódna,és olyankor pukizik.
2011. jan. 4. 16:18
 17/22 anonim ***** válasza:

A köményt hanyagold a kamillateából!

Egyszerre egyfélét adj neki, ne keverd a szereket, mert az is okozhat neki puffadást, ha túl sokat kap!

És a kömény plusz angolvíz vagy a papaverin együtt már sok.

2011. jan. 4. 18:39
 18/22 A kérdező kommentje:
és ha csak angolvizet meg esténként papverines görcsoldót adok neki,úgy jó??
2011. jan. 5. 08:22
 19/22 anonim ***** válasza:

szia. nekem anno ezt a variációt ajánlották, csak ugye nekünk a papaverin nem jött be.

üdv, a korababás anyuka

2011. jan. 5. 15:46
 20/22 A kérdező kommentje:

nemtudom,de én ezt a kapros marós folyadékot nem is merem neki beadni hátha hány tőle,vagy a tápszertől megundorodik,ez meg főleg nem hiányzik:(

adok neki köménymagos kamillateát végső kétségbe esésemben..:(

2011. jan. 5. 19:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!