Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Csak az én gyerekem ennyire...

Csak az én gyerekem ennyire étvágytalan?

Figyelt kérdés
Másfél éves lányom sosem volt jó evő, de ami az utóbbi hónapokban van, az már nagyon durva. Egyszerűen szinte egész nap alig hajlandó enni valamit a reggeli és az esti tápszeradagján kívül. Mindent kiköp, szétdobál válogat, már különböző trükkököz folyamodok, hogy néhány falatot egye, pl. rajzolás közben, vagy úgy, hogy Ő is kanalaz, de ezek sem mindig jönnek be. Olyan, mint aki sosem éhes, és nem szeret enni. Tojás, bab, borsó, hal, máj, ezeket egyáltalán nem eszi meg SEHOGY, kenyeret is alig-alig, husit néha keveset, a levesek még csakcsak, de abból is csak a tésztát, meg a répát a levével, szóval nagyon gáz. A gyümölcsöket még szereti is, de azt is csak módjával eszegeti. El vagyok keseredve, hogy így egyszerűen képtelenség egészségesen táplálni, és hogy alultáplált lesz, vagy kialakul valami vitaminhiánya. Van valaki hasonló helyzeben? Mit tanácsoltok?
2011. jan. 1. 22:16
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
passz!!!m is ezzel küzdünk már fél éve,kb akkor kezdődött mint nektek.2 éves és szinte semmit nem eszik,vagyis reggelire igen,de főtt étel egyszerűen nem megy.vagy épp csak pár kanállal eszik hogy ne legyen éhes,nem kap nasit,csokit se,és mégis.adtam neki vitacolánt egy darabig hatott is,de most már sz sem.hétfőn megyek és veszek béres cseppet,ez az utolsó esélyem,a doki nem akarta kivizsgáltatni,mert csak egyszer volt hogy fogyott egy picit,egyébként mindig hízik valamit,bár csak 11,700 kg,nemsokára megyek a 2 éves kontrolra,ott megint megkérdezem az evés témát,ha gondolod majd írok mit mondott a doki,ez kb 1 hét.addig is ne erőltesd,én sem teszem,mert nem akarom,hogy végképp elmenjen a kedve a kajától.
2011. jan. 2. 07:47
 2/11 anonim ***** válasza:

Szia!

17 hós fiamnál ugyanez a szitu.Szinte kergetem az étellel mert nem hajlandó az etetőszékben megmaradni. Játék közben bemegy 1-2 falat. A gyermekorvos csináltatott vizelet vizsgálatot és teljes vérképet. Rendben volt mind a kettő. Meglepődtem, hogy se nem vashiányos, se nem vérszegény, mert rendes egészséges ételt nem nagyon eszi meg.

Gyógyszertárban kértem homeós étvágynövelőt, várom a hatását. Mi a Béres cseppen túl vagyunk, nekünk nem vállt be.

Legjobbakat nektek!

2011. jan. 4. 14:08
 3/11 anonim ***** válasza:
Én is ilyen gyerek voltam, rettentően keveset ettem és nagyon válogattam, utáltam enni. Mindenki kétségbe volt esve hogy mi bajom van, orvoshoz is elvittek de egészségesnek találtattam, úgyhogy beletörődtek hogy rossz evő vagyok. Gyűlöltem leülni az asztalhoz ezért engem is játék közben etettek amíg mással voltam elfoglalva. Mégis felnőttem, nem lett semmi bajom, bár a rossz evésem a mai napig megmaradt. Szóval ne aggódj, idővel fog javulni a helyzet valamennyit és biztosan nincs semmi baja a picinek, csak ő ilyen.:)
2011. jan. 4. 14:12
 4/11 anonim ***** válasza:

Az én 13 hónapos fiam,pont ellenkező eset.Bármit,bármennyit képes enni.Ja,és bármikor,azt elfelejtettem.

A fentieket olvasva szerencsésnek érzem magunkat,amiért nem kell a gyerek étvágytalanságával küzdenünk....

Érdemleges tanácsot sajnos nem tudok adni,de ha szereti az almát például,akkor próbálkozz azzal.Állítólag gyorsítja az emésztést,hátha megéhezne a babád...Vagy próbáld békén hagyni a kajával egy kicsit,úgy 2-3 órára,hátha ő maga fogja kérni.

Ha hülyeségeket írtam,akkor ezer bocs,de én így próbálkoznék először....

Sok sikert!

2011. jan. 4. 14:55
 5/11 anonim ***** válasza:
Szia!Az én lányom is ilyen. Kész kabaré és show műsor volt minden evés, de kb. 1,5 hete még úgy sem volt hajlandó enni.Akkor úgy döntöttünk, majd eszik, ha éhes lesz.3 napig csak vizen élt, és párfalat gyümölcsön, tiszta ideg voltam, de a 4. nap jelezte hogy éhes. Mára eljutottunk oda, hogy napjában négyszer megéhezik, és kb. 3/4 adagokat eszik.Remélem ez még javulni fog.Mindenesetre az már nagyon jó, hogy nem kell neki műsorozni, hanem az evésre koncentrál.Nem beteg, előtte elvittem dokihoz, ő is azt mondta próbáljuk meg ezt a "módszert".
2011. jan. 4. 15:08
 6/11 anonim ***** válasza:

Detto ugyanez a helyzet nálunk is a 1,5 éves lányommal. Súlyosbítva azzal, hogy utálja a tápszert is. Próbálkoztam tejjel is, de azt sem issza meg, még kakaónak megcsinálva sem. Van olyan nap, amikor a táplálékának 90% gyümölcslé. Ha ezt megvonom tőle, semmit sem eszik. Most 10kg, ami nekem nagyon furcsa, mert a születési súlya hasonló, mint a testvéreié, de Ők 10 hós koruk körül voltak ekkorák. A doki azt mondja nincs semmi baja, adjak neki Vitacolant. Nem vált be. Reménykedem, hogy majdcsak kinövi a nemevést.

Senkinek nem kívánok ilyen rossz étvágyú gyereket, de megvígasztal, hogy nem vagyok egyedül.

2011. jan. 4. 15:49
 7/11 anonim ***** válasza:
Szia.Első vagyok.Tegnap voltam a védőnőnél és a dokinál.Azt mondták a nem evésére,hogy hagyjam,de szó szerint.mivel nem fogy a gyerek,hanem még hízik is a semmitől,igy ne erőltessem.Amit tanácsoltak az a következő.Egyen sok gyümölcsöt,ne igyon cukros italokat,mint a tea,gyümölcslé,kakaó,ebéd után (Helyett) kg 2 óráig ne adjunk neki semmit,mert akkor tudni fogja hogy nem eszik de nemsokára úgyis kap krémtúrót vagy valamit amit tudunk hogy megeszik.Ne rohangálja utána az étellel,és ha a hideget megeszi egyen egy ideig csak azt,azt mondták a főtt ételbe úgy sincs annyi vitamin,mint amennyit a tejtermékekből,gyömikből kap,és adjam neki a vitacolánt vagy a béres cseppet.Tegnap nem adtam neki vacsorát,hanem megcsináltam magamnak,beültem a fotelbe és ettem,fél perc múlva ott termett a gyerek és kért belőle,aztán megint jött aztán megint,és megette a vacsim,szóval lehet ebbe az erőltetésbe valami,hogy már csak azért se.kitartást mindenkinek.
2011. jan. 4. 17:24
 8/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm, hogy ennyien válaszoltatok, és jó érzés, hogy nem vagyunk egyedül ezzel a problémával, mert már nagyon el voltam keseredve.
2011. jan. 4. 18:32
 9/11 anonim ***** válasza:
Nálunk is ez volt most lesz 16 hónapos a babám ,nekünk a Vitacolan nagyon bejött !
2011. jan. 4. 21:00
 10/11 anonim ***** válasza:
Utolsótól kérdezném: mennyi idő után jelentkezett a Vitacolan hatása? Mi már egy hete adjuk a lányomnak,de nem sok javulást látok.
2011. jan. 5. 08:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!