2 éves baba mellé születik a második?
22 hónap van köztük, és nem bántam meg a kicsi korkülönbséget, sőt... a kicsi beleszületett egy közösségbe, amihez Ő az első perctől kezdve alkalmazkodott, így nem volt semmi probléma... a nagy meg besegít mindenbe!
persze a nagyszülői/baráti segítség bármikor jól jön mindenkinél :-)
23 hónap különbség van a két lányunk között.
Nekem a terhesség vége annyira nehéz volt, hogy utána minden felüdülésnek tűnt.
Nekem az első 10 hónapban harmonikus volt minden. Onnantól vannak a "közelharcok" mindenért. Ugyanakkor meg odáig vannak egymásért.
Be kellett lépnem az állandó "igazságtevő" szerepébe, néha percenként 3x. is.
De tündérek!
Mire a pici 3 lesz, szeretnénk ha meglenne a harmadik is.
(Most 16 hónapos a pici)
A nagy 15 hónapos volt, amikor a pici született. Hát én is paráztam rendesen. De nálunk nagyon jól működött. Életem talán legboldogabb időszaka volt. A manuális tennivaló persze több volt, két pelusos egyszerre, stb.., de az első pillanattól jól megvoltak együtt. Nem tudom mennyire gyakori, de nálunk az 1 éves hihetetlenül kötődött a picihez. Soha nem távolodott el tőle, és mivel még nem tudott beszélni, leült mellé és zümmögött neki. Annyira együtt voltak, hogy alig van olyan fotó, amelyiken csak egyikük van rajta. Kisebb problémák akkor adódtak, amikor a pici mászni kezdett, és a nagy elég nehezen értette meg, hogy nem lovacskázni akar, hanem így közlekedik. De szerencsére féltékenység soha nem volt közöttük. Ehhez persze az is kellett, hogyha sűrűsödött a helyzet, hagytam a fenébe minden egyéb tennivalót, és beültem közéjük.
Kívánom neked, hogy Te is hasonlóan éld át ezt az időszakot, mint én.
két kisfiú között 17 hónap van. nehéz, nem részletezem, mint a többiek.
egy dolgot kiemelnék: az egyik válaszadó írta, hogy sok szabály kényszerűségből is áthágsz. én is. és ez gond, mert akkor kell döntsél és következetlenség lesz a vége. csak azért írom, hogy maradjon maximum2-36 szabály amit betartasz és ezt előre döntsd el, hogy mi marad és mi megy. (pl.: csokievés: a nagy lekenyerézésére alkalmas módszer, ám kérdés mennyit engedsz meg, cumi: csak az ágyikóban vagy mindegy mikor csak ne üvöltsön a nagy, higiénia: mindig lemosod a két gyerek szájbavétele között vagy hagyod, stb.,)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!