Akinek nagy babája született szerintetek mitől lehetett? Szimpla genetika? Vagy milyen dolgok befolyásolhatják hogy kis vagy nagy súllyal születik egy baba?
Fogalmam sincs:) Ezen már én is gondolkoztam, nem vagyunk magaska és nagydarabok sem:), én 156 cm, a férjem 176 körül van. A lányunk 56 cm-rel és 4 kg-val született. Cukorbetegség, kávé, cigi kizárva, terhesvitamin a terhesség 30 . hetéig napi egy, utána hetente 2-3 szem, egészséges ételek, sok gyümi. És mégis nagy baba.
Kíváncsi vagyok, hátha valaki tudja a választ!!!
Igen kivi vagyok valaki tud-e erre magyarázatot :))
ráadásul még a felszedett kg vagy elfogyasztott szénhidrát, cukor sem befolyásolja úgy tudom..
Szerintem a vitamin nagyrészt közrejátszik.
Az első 3 gyerekemnél Maternát szedtem.
3750 56 cm. lány 40 hét
3350 55 cm lány 38 hét
4300 58 cm. fiú 40.hét
4300 62 cm. fiú 40.hét(Femibiont szedtem)minden másnap!
Utolsó voltam!Biztosan a genetika is közrejástik.Én 167 cm vagyok a férjem 192 cm.
A mi gyerekeink sokkal magasabbak most is az átlagnál.
4300 62 cm az szép :)) biztos a csodájára jártak hogy milyen nagy baba :))
2. babámat várom....most femibiont szedek, de a kislányomnál elevitet szedtem, de nem lett nagy... 3150gr volt
:)) majdnem 5 kg :)) hogy bírtad a terhességet ? természetes úton született?
milyen vitamint szedtél?
minden nap szedted?
bocsi a sok kérdésért:))
Elsosorban genetika. Azert, ha az anyuka nagyon sokat eszik es hizik vagy 30 kg-t, akkor a magzat is nagy lesz.
Illetve, a sulyt meg kulonfele betegsegek, alkohol, dohanyzas is befolyasolja.
A vitamin nem.
Vitamin...persze.
Az én babám 3000 grammal született a 41. héten, és végig szedtem a vitaminokat.
Nagymamám anyukámat 5,7 kilóval szülte, és hát 60 évvel ezelőtt nem épp voltak elterjedve a vitaminkészítmények...max. a szalonna, ami rásegített.
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__terhes..
Lehet, hogy valakire hatnak a vitaminok is, de nagyrészt genetika, hogy mekkora lesz a baba. S hogyan táplálkozol, mit von el tőled a baba, milyen minőségű az étel, mit örökölt a babád a ki tudja hanyadik felmenőtől...
Amúgy a mi családunk cáfolja, hogy egyre nagyobb babák születnek, mert nálunk a mamák/papák voltak nagyobbak, az unokáik kisebbek.
S ami a legjobb, hogy ebben a témában nem is talál az ember igazi orvosi magyarázatokat. Csak feltételezések vannak, hogy miért nagyobbak a babák mostanában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!