Akinek nagy babája született szerintetek mitől lehetett? Szimpla genetika? Vagy milyen dolgok befolyásolhatják hogy kis vagy nagy súllyal születik egy baba?
Figyelt kérdés
(persze a cukorbetegségen, cigi, túlzott koffein, alkohol fogyasztáson túl...)2011. máj. 2. 14:59
11/18 anonim válasza:
Az első gyerekem 4 kilóval született, 20 kilót híztam.
A másodikkal csak 8 kilót híztam és mégis 4,5 kilós lett a gyerek. Szóval semmi köze az anya hízásának ehhez.
Én a viatminra se fognám rá, vagy csak kismértékben. Nem növesztőszer az, csak vitaminok, amik szükségesek az egészséghez. Sokkal inkább genetika.
12/18 anonim válasza:
Most 7 hónapos kisfiam 4680 grammal és 53 cm-rel született. 1 nappal a kiírt előtt, természetes úton.:) Nem szedtem terhesvitamint, nem ettem többet, mint azelőtt, nem cigiztem, napi max. 1 kávét ittam (arról nem tudtam lemondani), nem volt gond a vérnyomással és a vércukorral sem. Mégis híztam 25kg-t vele, amiből az ő születésével lement 10kg, azóta pedig csak 4.:( Ő pedig 7 hónaposan 69cm és 10 és fél kg. Férjemmel átlagos testalkatúak vagyunk és 174cm-ek. Úgyhogy fogalmam sincs, hogy hogy működik ez.:D
13/18 anonim válasza:
kisfiam 56 cm-rel es 4670 grammal szuletett.20 kilot hiztam.csak 5 honapig szedtem a vitamint.ferjem 188 cm en 170 vagyok.szerintem is a vitamin lehet.a kisfiam most 9 honapos es 82 cm 12 kg.ugy nez ki mint egy masfel eves.mindenki csodalkozik mekkora.nagyon hosszu aba es nem kover valoszinuleg magasabb lesz mint az apukaja.
14/18 anonim válasza:
Utolsó: épp ellenmondasz magadnak. A kisfiadat gondolom már nem tömöd vitaminnal, mégis másfél évesnek néz ki 9 hónaposan, tehát ő alkatilag ilyen, nem azért, mert te egyszer vitamint szedtél...
15/18 anonim válasza:
utolso elotti vagyok!nem hiszem h ellent mondanek magamnak.szerintem a vitamin miatt szuletett nagy sullyal es hosszal viszont az nyilvan valo hogy egy eleve nagyobb baba mindig is nagyobb lesz mint egy olyan baba aki mondjuk 3 kiloval szuletett.az en kisfiam ugyan annyi grammot hizott havonta mint amit normalisnak itel a vedono de mig mas 3 kilorol az en babam 4670 grammrol indult.persze abban igazad van h alkati is de serintem ha nem szedem a vitamint lehet kisebb sullyal szuletik
16/18 krisztivan válasza:
Én csak az első 12.hétben szedtem vitamint,és mégis szültem természetes úton egy 4430gr-os és 61cm-es kisfiut.Igaz,hogy híztam 18 kg de ebből 14 ment le a szüléssel.Anyukám 156cm és 52 kg volt amikor teherbe esett velem,nemm szedett vitamint(35 éve)és én is 4kg-mal születtem.Húgom csak 3.6 kg volt de 60cm.Nagyok a felmenők.Tisztán genetika szerinzem.
17/18 anonim válasza:
Én végig szedtem az elevitet a kisfiam mégis 4kg-val és 56 cm született.
18/18 anonim válasza:
A fiam 4000 g-mal ás 51 cm-rel született, 9 hónaposan 9760 g és 76 cm. Elevitet és folsavat csak a terhesség első trimeszterében szedtem, 11 kg-ot híztam. Az utolsó 2 hónapban Dopegytet szedtem, a cukrom rendben volt. Az orvos szerint a lepényem olyan nagy volt, mint egy átlagos súlyú újszülött. A férjem 185 cm, én 175 vagyok. A genetikán túl nagy szerepe van szerintem a környezeti hatásoknak is- mennyire vagy kiegyensúlyozott, gondtalan-e a terhesség, mennyi stressz ér, mit és mennyit eszel, iszol?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!