Kisfiam 2 napja bogyókat kakil, ma már kínlódott is vele. Nemrégen kezdtük a hozzátáplálást?
Őszibarack, majd almalét kapott, utána őszibarackpürét. majd alma-, és körtepürét. Okozhatja ezek közül valamelyik? Rosszul csináltam valamit?
Étkezést még nem váltottam ki, csak kis adagokat kap. Mellé megy a tápszer, és a tea, ami ízesítetlen, csak a filter.
Szia! A hozzátáplálás miatt kakil bogyósat, majd átáll a szervezete. Teát pedig gyógyszertári édeskömény és csipkebogyót főzz neki, és 100 %-os gyümilével ízesítsd (75 ml tea + 25 ml gyümilé), egészséges és finom is.
Jó papálást.
Szerintem nem csináltál semmit rosszul, minden baba más és ki kell tapasztalni hogy nála mi hogy működik.
ÉN 5 babánál csináltam végig a hozzátáplálást és mindegyikkel másképp ment.
A körte sok babnak fogja a székletét. Az alma is, ha megbarnul a levegő miatt akkor székletfogó, szóval erre érdemes odafigyelni.
Mivel még csak most kezdtétek a hozzátáplálást, lehet hogy csupán az emésztőrendszer éretlen még és majd beáll, de lehet, hogy hajlamosabb a székrekedésre a babád, és akkor nagyon oda kell majd figyelni h mit adsz neki. A gesztenye meg a banán is székletfogó. Lazító hatású az őszi- és a sárgabarack, a szőlő, ezeket adagolva szabályozhatod a széklet állagát.
A hozzátápláls megkezdésével megnő a baba folyadékigénye is, adj a korábban megszokottnál többet inni, ez is lazíthat a székletén.
És nyugi, minden okés lesz, még nagyon az elején vagytok. Ne aggódd túl a dolgot, bízz magadban és a megérzéseidben :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!