Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyukák, akiknek egy vagy...

Anyukák, akiknek egy vagy több babája, gyermeke van, ti is "lejjebb adtatok" a házimunka körüli dolgokban?

Figyelt kérdés
Én régebben,mikor nem volt gyerkőcőm,meg amig csak a fiam volt,mindig ragyogott nálam minden és ha egy napra valamit beterveztem,feltétlen meg kellett lennie,különben idegesitett,ha nem tudtam megcsinálni.Most meg egy ideje már ha másnapra marad pl.a porszivózás,abszolút nem zavar.Van egy kislányom is és igy 2 gyerek mellett nehezebb is megcsinálni a dolgokat.Más is van igy ezzel?Vagy minden pattentre kész van,nálatok a lakásban anyukák?
2010. dec. 29. 11:13
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Nekem csak 1 kicsim van, 15 hónapos, de dolgozom 4 órában már. Hatalmas házunk van (370m2),ami persze nagyon jó dolog, de képtelen lennék tisztán tartani, így van segítségem, 2 hetente 5000-ért végigtakarítja a házat. Nekem ez kb. 2x annyi idő lenne, és megszakadnék, nem maradna magamra semmi idő, úgyhogy én úgy érzem, simán megér havi 10ezret, hogy legalább ezzel ne kelljen sokat foglalkoznom.
2010. dec. 29. 12:20
 12/13 anonim ***** válasza:
Hát bizony nálam is vannak elmaradások. Két kicsi gyerekem van, mellettük képtelenség napra készen lenni mindennel. Arra figyelek mindig, hogy főzve, mosogatva és mosva legyen, a többit akkor csinálom, amikor van rá időm. A vasalással vagyok mindig a legjobban elmaradva:-(
2010. dec. 29. 13:09
 13/13 anonim ***** válasza:
Míg nem volt gyerekem addig elég volt heti egyszer takarítani. Naponta, kétnaponta főztem, heti egyszer "nagy" bevásároltam. Ragyogó tisztaság és rend volt. Aztán lett egy gyerek. Maradt a heti egyszeri takarítás, naponta főztem, de leginkább mindig friss zöldségből, így naponta vásároltunk. A vasalással állandóan elúsztam. Mosni, mosogatni nem volt nagy fáradság. Maradt a rend, de a ragyogó tisztaság már a múlté volt. Aztán jött a második, míg a nagy nem lett bölcsis egy rémálom volt a nap. Hajnal 6-7-ig minden nap vasaltam, utána gyors takarítás, rohanás vásárolni kétnaponta, kétnaponta főzés, és ha még maradt idő irány a játszótér. Délután már nincs házimunka, csak elláttam a családot. Hát se rend, se tisztaság. Aztán a nagy délelőttre bölcsődés lett. Nagy könnyebbség. Hetente járunk nagy bevásárolni, így csak a friss kenyérért, pár apróságért ugrunk be a közértbe. Kétnaponta főzök, takarítok, vasalok, mosok. Szépen beosztom a házimunkát délelőttre. Mire délben megyünk a tesóért már mindent befejeztem. Tisztaság és rend csak addig van, míg ép befejezem a takarítást, de azért nem mondanám magunkat koszfészeknek sem. Áprilisban jön a harmadik baba, fogalmam sincs hogy lesz.
2010. dec. 29. 13:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!