Anyukák, akiknek egy vagy több babája, gyermeke van, ti is "lejjebb adtatok" a házimunka körüli dolgokban?
Le a kalappal az olyan anyukák előtt,akik két gyerek mellett állandóan tisztaság és rend van.
Sajnos nálunk állandóan rendetlenség van,időm szinte semmi az itthoni teendőkre.
Tudom, könnyű mondani, én is maximalista vagyok (szerencsére még csak egy babám van), de ne akarj mindent megcsinálni. Hosszú távon kifejezetten káros. Nevelő anyámból indulok ki. 3-an vagyunk tesók. Éjjel-nappal csinálta, tisztaság, és rend mániás volt (azt hiszem tőle vettem át ezt a mániát én is, csak lájtosabb formában) és soha egy perc ideje se volt magára. 15 év alatt besokallt. Teljesen kész volt. Közben persze mindig hozzánk vágta, hogy neki egy perc ideje sincs magára.
Szóval ha kímélni akarod magad, és a családod, nem csinálsz meg mindent mindig. A családodat fogod büntetni, amiért nincs szabadidőd.
Kettő babát szeretnénk mi is, és nem tudom mi lesz, ha jön majd a kistesó. Egyelőre egy baba mellett még el tudom intézni a dolgomat, de ezt is annak köszönhetem, hogy jó baba:D
Lazíts!
Én is szeretném, ha rend lenne, főleg az zavar (a tisztaság már talán annyira nem), de mindig csak kergetem magam, utol szinte sosem érem. :o)
Idén még a karácsonyinak mondható takarítás is elmaradt, mert mindkét gyerkőc végig beteg volt, nem tudtak aludni, sem éjjel, sem délután a köhögéstől, 24-én az ügyeleten voltunk egész délelőtt... :o(
Azért a karácsonyunk szép volt. :o)
Nekem inkább az okoz lelkiismeret furdalást, amikor a gyerekekkel való játék helyett végzem a házi munkát, mert úgy érzem, hogy azt "muszáj megcsinálni", holott szerintem a inkább a játék lenne "muszáj".
Keresem az egyensúlyt. :o)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!