Leanykas anyukaktol kernek egy kis utbaigazitast (? )
Figyelt kérdés
Szoval, arrol lenne szo, hogy nem tudom, hogy ki kell-e torolni a kremet a leanykam nunijabol, ugyanis mindig kenocsos ott is(marmint a nagyajkak kozott)... Igazabol felek neki kitorolni, de ha ki kell, hat megteszem... Csak valaki elmagyarazna hogyan tegyem, hogy ne sertsem meg... Vagy hagyjam benne...?
Mi 4 hónaposak vagyunk, és azt mondta a gyerekorvosunk tanácsadáson, hogy nem lehet ott semmi, a nuninak rózsaszínnek kell lennie. Óvatosan törölgesd ki, semmiképp ne hagyj benne krémet, hintőport, kakit stb.
2010. dec. 27. 11:23
2/12 anonim válasza:
Én a legalaposabban fürdés előtt szoktam kitisztítani, ilyenkor rendesen széthúzom neki és popsitörlővel szépen a popsija felé kitörlöm, hogy valóban ne maradjon semmi. Az első hetekben nem csináltam így (én is paráztam), de picit bebüdösödött a kence, így rájöttem, hogy kell. Napközben a pelenkázáskor is megtörölgetem persze, de olyankor a nagy rohanásban nem olyan alaposan (mármint a baba rohan nem én) :o) Egyébként ha a sok kenőcs nagyon beragad neki esetleg vizes fülpiszkálóval is óvatosan kitörölheted.
2010. dec. 27. 11:28
3/12 anonim válasza:
HA mégis észreveszed, odakerült a kaki, a mutatóujjadra tekert popsitörlővel egyszer óvatosan, de határozott törléssel kitörlöd. Vagyis nekem úgy mondták, oda be nem kenünk semmit, ha meg kakis vagy netán popsikrémes lesz, kitöröljük. Az esti fürdésnél pedig "kézzel lubickoltatva" mossuk. A legjobb szerintem a kamillásvízben való fürdetés, én mindkét lányomat az első hónapokban abban fürdettem, de még most is hetente, kéthetente egyszer kamillában pancsolnak. Ha véletlen valami gyanús gyulladást, folyást látsz, akkor viszont mutasd meg dokinak, hogy nehogy feljebb haladjon. Nyugi, nem lesz semmi baj!
2010. dec. 27. 11:30
4/12 anonim válasza:
Ott nem szabad krémezni se hintőporozni. Magadat se kenegeteg ott, nem? Csak megtörölgetni rendesen a törlőkendővel és kész.
2010. dec. 27. 11:30
5/12 A kérdező kommentje:
Huha, koszonom szepen a tanacsokat! Megfogadom!
Akkor jol gondoltam en, hogy nem szabad ott lennie semmi kremnek :) Csak nah, kicsit felek neki oda nyulni... de ha kell, hat kell :)
Koszonom megegyszer!
2010. dec. 27. 11:32
6/12 anonim válasza:
Nekem is azt tanácsolta a védőnő hogy napközben törölgessem ki és este alaposabban esetleg fülpiszkálóval.
2010. dec. 27. 11:35
7/12 A kérdező kommentje:
Amugy nem szoktam ott kenni neki, egyszeruen bekerul(csak nah, a nagyajkakat kivulrol bekenem neki).
Nem tudom a leanykam hogy csinalja, de mindig a hata kozepeig kakis, a nunijara soha nem kerul a csomagbol... De amugy is, ha kerulne mindenkepp kitorolnem.
2010. dec. 27. 11:35
8/12 anonim válasza:
A nagyajkak között kitörölheted a punciját, csak a hüvelyébe nem szabad nyúlni.
2010. dec. 27. 11:36
9/12 A kérdező kommentje:
Koszonom a tanacsokat meg egyszer, menni fog :)
2010. dec. 27. 11:43
10/12 anonim válasza:
Bocsánat az OFF-ért, de újszülöttre is igaz ez?3hetes kislánynál is már be lehet nyúlni a nunija közé???
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!