Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hozzátáplálásnál egy kis...

Hozzátáplálásnál egy kis segítséget kérnék az anyukáktól?

Figyelt kérdés

Elkezdtem a hozzátáplálást, a héten, eddig két napon át kapott délelőtt egy - egy-kettő kiskanál almalevet. (reszeltem stb.). Ezt adom ugye 3-4 napig, utána az alma húsa is jöhet pépesítve 3-4 napig.

Utána?

Mikor váltok ki egy teljes étkezést?

(védőnőm szabadságon van sajnos)

Utána már más ízt adok neki, vagy az almát ne nyújtsam el ennyire hosszan?

2011. júl. 21. 07:48
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Szia!

Nálunk az alma megfogta a hasát így én őszibarackkal kezdtem.Első nap 3-4 kanál aztán ha semmi baja akkor másnap már adtam belöle többet is.Nálunk nem itta a tápszert és az anyatej sem kellett neki úgy, hogy a kiváltás nagyon gyorsan ment.Reggeli tejpép tízórai gyümölcs +keksz ebéd pedig fözelék délután gyümi tejpép puding este szintén főzelék éjjel pedig félálmában tápszer.Nálunk sosem működött ez a kóstoltatás mert elég nagy étkű a drága ezért másnap már annyit evett amennyi jólesik.Az almával viszont most is csak óvatosan bánunk én sosem adom csak úgy magában.

2011. júl. 21. 07:56
 2/11 anonim ***** válasza:
Az almát ne add neki ilyen sokáig. Most kapott almalevet, eztán adhatod neki a püréset. Azt nem kell 1-2 kanállal kezdeni, mivel már a levét kapta. Ezt add neki 2-3 napig, kis szünet és jöhet a következő. Sütőtök, krumpli, répa, őszibarack, szilva stb. Ezeket mind adhatod neki. Nem kell külön lében megvenni, csak ha ragaszkodsz hozzá, simán reszelve is jó, első nap csak egy kicsit, majd utána többet. A lényeg, hogy ne legyen rá allergiás és szokja az ízt. Egy teljes étkezést kb 3-4 hét alatt tudsz kiváltani, annyi idő kell, amíg hozzászokik a darabosakhoz illetve magához az ételhez. Ha már van egy megszokott íz, akkor azt keverheted újjal is. Pl. a krumplit sok kicsi nem eszi meg magában főtten, ezért keverheted almával, vagy répával is főzelékként. Ált. mindent krumplival is sűrítünk, tehát ha répafőzeléket csinálsz neki és híg lett, reszelj bele krumplit.
2011. júl. 21. 07:58
 3/11 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok.

Az alma csak akkor nem fogja meg a kicsi hasát, ha reszelés után fél órát hagyod állni, majd csak utána eteted meg vele.

2011. júl. 21. 08:00
 4/11 A kérdező kommentje:

Értem, vagyis kezdem érteni. Almát akkor ma már adhatok pépesítve, mondjuk szintén két napig. Utána jöhet az őszibarack? Szintén Lé majd PÉP formájában?

Utána meg mondjuk a répa? Szintén LÉ majd PÉP formájában?

és ezeket mind mind 3-4 napig?

2011. júl. 21. 08:05
 5/11 anonim ***** válasza:
Ha már kapott almát pépesítve és bírja a pocakja, akkor mehet rögtön a pép a többi gyümölcsből is-legalább is én így csináltam. De csak lazán, nem szentírás ez:)
2011. júl. 21. 08:32
 6/11 anonim ***** válasza:

Én az almalé és püré után nem szórakoztam már lével.

Először kapta az alma levét, majd 2 nap múlva az almát. Pár nappal később barackot, mert az alma nem jött be neki. Aztán kevertem a kettőt, na, úgy már ízlik neki, később banánt is tettem hozzá. Most gyümölcsből ezeket variálom, keksszel vagy anélkül. A szilva nem jött be neki.

Főzelék: a védőnő és a gyerekorvos is mondta, hogy mivel gyakran éhezik meg a babám, váltsunk ki minél előbb egy étkezést. A répa nem ízlett neki, másodjára jött a sütőtök-alma főzelék. Első nap pár kanál, másnap már 50 grammot evett meg. Aztán kb. 1 hét múlva már majdnem egy üveggel megevett. A védőnő azt mondta, hogy a babától függ, mennyi idő alatt lehet kiváltani egy étkezést. Barátnőm kislánya 7 hónapos, 1 hónapja próbálkoznak, de 3-4 kanálnál többet nem eszik a leányzó.

Az én lányomnak is vannak napjai, amikor nem eszik csak 40-50 grammot, máskor meg a 150 gramm főzelék mellé még kéri a tápot is.

Próbálgasd, aztán úgyis látni fogod, hogy ízlik-e neki, és hogy mennyit fogad el belőle. Ha pár nap után már megeszik akár egy egész adagot is, akkor sem lesz baj.

2011. júl. 21. 08:41
 7/11 anonim ***** válasza:

Én 6 hónasan kezdtem összetuurmixoltam pér gyümit és azt kapta (alma, banán, őszibarack), az amlát magában utálta..

7 hónaposan magától hagyta el a déli szoptatást, mert délben adtam neki a gyümölcsöt.

nem az volt célom, hogy elválasszam.

A délelőtti cicizést 1 évesen, a délutánit majdnerm 2 évesen hagyta el.

Efgyáltalán nem muszáj almával (répával és iylenekkl kezdeni)

2011. júl. 21. 09:10
 8/11 A kérdező kommentje:
Hát örülök, hogy ezt írtad, mert én most harmadik napon kínáltam neki almát, de még mindig nem fogadja el. Hol lét- hol pépesen kínálom neki. Holnap 4. napja, hogy kínálom neki, ha nem fogadja el, akkor válthatok szombattól őszibarack pépre?
2011. júl. 21. 10:12
 9/11 anonim ***** válasza:
2 napig adtam alma pépet (nem szórakoztunk lével),nagyon fájt a hasa tőle. 3. naptól őszibarack pép. Az üveg almareszelőn lenyomattam neki és ameddig tátogatott, addig adtam neki. Elsőre megevett 6 kiskanállal. Másnap csak 4-el rákövetkező nap egyszerre 8 kanállal. Aztán 2 napig sem almát, sem barackot nem volt hajlandó enni, sírt és kitolta a nyelvével. 2 nap szünet után megint barackoztunk és megevett megint 8 kanállal. Az én védőnőm azt mondta, adjam neki igény szerint, majd a gyerek eldönti, mennyit akar egyszerre. Tesóm kislánya 2 hét után már benyomott egy fél üvegnyi bébiételt, annyira bejött neki a kanalas-pürés etetés.
2011. júl. 21. 10:43
 10/11 anonim ***** válasza:
Szerintem akár már holnap próbálhatod a barackot. Aztán ha az bejön neki, ahhoz tehetsz almát. Mondom, az én lányom is így szereti csak. Az alma önmagában nem tetszik neki.
2011. júl. 21. 10:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!