Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szültél már kétszer ugyanazon...

Szültél már kétszer ugyanazon a napon?

Figyelt kérdés
Szeretnék körülbelül ugyanakkor szülni, mint ahogy első babámat szültem. Van okom ezt kívánni. Az érdekelne, kinek sikerült már egy napon, vagy egymáshoz nagyon közel álló napokon szülni. Azért is érdekelne, hogy igaz e, hogy ugyanabban az időben vagyunk termékenyek. Anyukámnak sikerült két öcsémet is egy napon szülni, csak 5 év különbséggel. Az én születésnapom is 12 nappal az öcsémék születésnapja után van. Még két testvérem van, nővérem születésnapja 3 hónappal az enyém után van, másik öcsém születésnapja viszont már nagyon más időpontban van. Szerintetek igaz, hogy ugyanabban az időszakokban vagyunk termékenyebbek?
2010. dec. 23. 23:11
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

Majdnem sikerült!

4 gyereket szültem.A legnagyobb 1997.dec 06.

A legkisebb 2009.december 08.

A másik kettő középső gyermekem januári és májusi.

A két nagyobb lány,a két kisebb kisfiú!

Minden jót és Boldog Karácsonyt!!!!!!!!!!!!!!!!

2010. dec. 24. 12:13
 12/23 anonim ***** válasza:
A szomszédunk ugyanazon a napon szülte a két gyerekét csak 12 évvel később.
2010. dec. 24. 12:30
 13/23 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat nektek! Azért szeretnék körülbelül ugyanazon a napon szülni, mert:

Külföldön élünk és csak nyáron, két hétre tudunk haza látogatni minden évben. Első babánk úgy sikerült, hogy pont ebben a két hétben van a születésnapja. Nagyon szeretném, ha a leendő kistesója is abban a két hétben születne, hogy az ő születésnapját is Magyarországon, a nagymamájával tudja ünnepelni. Remélem kegyes lesz hozzám a sors, és megadja ezt az ajándékot nekem. Olyan szuper lenne. Anyukámnak sikerült, hátha örököltem tőle ezt a tehetséget:D

Kellemes ünnepeket kívánok mindenkinek! Itt fehér karácsony van, annyira csodálatos! Boldog új évet és sok sikert mindenkinek 2011- ben!

2010. dec. 24. 13:21
 14/23 anonim ***** válasza:

Javaslom, hogy hasznalj ovutesztet.

Szamold ki mondjuk ezzel a kalkulatorral [link] hogy mikor kellene, marmint melyik honapban megfogannia a masodik babanak ahhoz, hogy a varhato szules datuma arra a honapra essen, amelyikben az a bizonyos ket het van.

Ha van peteeresed rendesen (miert ne lenne), akkor vedekezzetek egeszen addig a honapig, amig meg kellene fogannia a babanak, abban a honapban hasznalj ovutesztet, kovesd a peteerest, amikor van huzzatok bele es eleg nagy eselyed van ra, hogy megfogan a baba.

Persze igy sem biztos, hogy pont abba a ket hetbe fog beleszuletni, de nagy esely van ra. Ha par nap, 1-2 het csuszas van, akkor sincs gond, nem muszaj napra pontosan unnepelni a szuletesnapot, megunneplitek majd nyaralas alatt csaladi korben, a valodi szulinapon pedig lesz egy kulon unneples, ha szuksegesnek latod.

Az viszont mar elgondolkodtato, hogy mi van, ha megsem esel abban a honapban teherbe? Vartok egy evet, hogy akkor hatha?

Az ovutesztet egyebkent azert tudom ajanlani, mert az elso babankra par honapot vartunk, nagyon turelmetlenek voltunk, de nem jott konnyen.

Amikor a masodik babat tervezni kezdtuk ugy dontottem, hogy kiprobalom az ovulacios tesztet, hatha igy gyorsabb lesz a folyamat. Bejott. Gyonyoruen kimutatta, hogy peteeresem van (vagyis azt, hogy lesz 1-2 nap mulva), az azt kovetkezo 4-5 napban beleadtunk apait-anyait (egyebkent is aktivak vagyunk, de akkor meg jobban belehuztunk) es meg is fogant a babank.

2010. dec. 24. 14:50
 15/23 anonim ***** válasza:
Nálunk az öcsém január 15-én született, a húgom 1 évvel később január 16-án, a kisfiam 19 évvel később szintén január 16-án, a bátyám 2 hét túlhordással január 29-én, tehát neki is 15-16 körül kellett volna születnie. A négy tesó közül én vagyok a kakukktojás, májusi vagyok.
2010. dec. 24. 15:14
 16/23 anonim ***** válasza:

Szia!

A fiam dec.19.-n, rá 2 évre a lányom dec.18.-n született.

A 3. viszont most augusztusban.

Viszont mindhárman 39+1 napra jöttek spontán.

A két nagyobbal ”megbeszéltem”, hogy picit előbb jöjjenek, mert a karácsonyt már itthon szerettem volna tölteni. A picinek előző este mondtam, hogy itt az idő, ha ugyanannyit akar a pocakban lenni, mint a tesók, pont éjfél múlt, amikor beindultak a fájások.

Neked és mindenkinek nagyon Szép Ünnepeket kívánok!

2010. dec. 24. 15:17
 17/23 anonim ***** válasza:
Ugyanazon a napon max ikreket lehet kétszer szülni ;o)
2010. dec. 24. 20:43
 18/23 anonim ***** válasza:
Anyukám testvére január 26.-án született, a férje szintén, és az egyik gyermekük pedig január 25.-én:)
2010. dec. 24. 21:22
 19/23 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm, az ovutesztes tippet különösen:D Én is úgy gondoltam, hogy ha 1-1 hónap csúszás lene, az még oké. Csak olyan szuper lenne, ha a kistesónak is akkor lenne a születésnapja. Az első babánk úgy jött össze, hogy egyetlen egy alkalommal nem védekeztünk:D Mi nem vagyunk nagy étvágyúak, ezért biztosan tudom, hogy aznap estem teherbe. Remélem a kistesó is ilyen könnyen jön majd össze:D
2010. dec. 24. 23:25
 20/23 anonim ***** válasza:

Anyukám aug. 7-én, a hugom aug. 6-án született.

Én dec. 22-én, a fiam dec. 16-án.

Egy ismerős család mindhárom gyereke szeptemberi. Szóval szerintem lehetséges.

2010. dec. 25. 10:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!