Első karácsony a babával: hármasban vagy a szülőkkel?
Mi a hármasban mellett döntöttünk, anyósom teljesen természetesnek tartja, és eddig úgy tűnt, a szüleim is elfogadták. Erre ma váratlanul megkaptam anyukámtól, hogy hálátlan vagyok meg szívtelen, tönkretettem a karácsonyát, és ők nem erre neveltek. Teljesen el is ment a kedvem az egésztől, pedig már úgy készültem rá. :(
Bocs, csak elég szomorú vagyok. Nálatok hogy lesz?
Mi megyünk anyósékhoz kora du , utána anyámékhoz. ez már így volt gyrekek előtt is és amióta vannak gyerekeink, azóta is, tök minegy makkorák voltak.
Semmi bajom vele, főznöm sem kell.
Mi elkerültünk otthonról, és amíg kettesben éltünk, addig 24-én csak kettesben ünnepeltünk, utána az első napján anyósomékhoz, másodikon az én szüleimhez mentünk. Már akkor is volt ebből gond, anyósom sose értette, miért nem velük vagyunk.
Aztán tavaly 9 hetes volt a kisfiunk karácsonykor, mi hármasban szerettünk volna ünnepelni, de délután váratlanul beállítottak anyósomék, hát nem örültünk annyira!
Az idén viszont anyukám fog jönni és a testvéreink, mert apukám nem régen halt meg és nem szeretnénk, ha anya egyedül lenne.
De jövőre már ismét hármasban leszünk, és 25-étől járjuk a rokonokat.
Szenteste a családé, a 25. 26. mehet a nagyszülőknek.
Bár nálunk kicsit más a helyzet, édesanyám velünk van szenteste, mert apám elhagyta a legjobb barátnőjével, a bátyám pedig meghalt 3 éve, szóval se kutyája se macskája. Nem lenne szívem egyedül otthon hagyni anyut, ezért van velünk. Két gyerekünk van. A férjem is így tartja jónak, hogy anyu legyen velünk.
De ha együtt lenne apuval és nem halt volna meg a bátyám, akkor nem így lenne, akkor a szenteste csak a mienk lenne.
Nálunk amikor én még gyerek voltam, mindig úgy volt, hogy 24-én délután elmentünk mind a 2 nagyszülőhöz átadni az ajándékot és aztán este volt otthon vacsi a szüleimmel. Most még pici a babánk, de talán jövőre így csináljuk majd, hogy megyünk mind a két nagyszülőhöz. Aztán a másik 2 nap, 25-26-án lehet itthon pihizni és enni nagyokat.
Hát elég szomorú, hogy anyukád ennyire nem tartja tiszteletben az elképzelésed és ilyeneket mond főleg karácsony előtt. Talán egyedül lesz így? Majd megenyhül szerintem. Végül most nem mindegy neki, hogy melyik este mentek?
Nálunk mindig az volt, hogy szenteste együtt a család. Amikor én voltam gyerek, a nagyszülők jöttek hozzánk. Most még mi megyünk, 24-én mind két nagyszülőhöz, 2 körül anyósomékhoz, 4 felé anyukámékhoz, ott is jön a Jézuska, vacsorázunk, aztán haza. Itthon is jön a Jézuska kicsit játszunk, aztán letesszük aludni a gyereket.
25-26-án meg egyik nap egyik nagyszülőhöz, másik nap a másikhoz.
Jövőre már (épp költözni fogunk lassan és februárban érkezik a hugica) így mindenki Szenteste nálunk lesz.
Nekem hozzátartozik hogy a családommal (értem most a szülőket tesókat) is együtt töltsem, ha csak 1-1 órát is, de mindenképp.
Ne idegeskedj!
Boldog karácsonyt!
Köszi mindenkinek!
Dehogy lesz egyedül, ott lesz apukám, tesóm, nagymamám (együtt laknak). Á, nagyon nehéz.
Első karácsony, még kicsi volt a baba. Bár idén jó idő lesz.
Nálunk Szenteste csak mi hármasban. Tavaly mint fentebb írtam kicsi volt a baba a nagyszülők jöttek. Egyik csapat egyik nap, másik csapat másnap. Idén mi megyünk. :)
Nálunk az anyósnak nem tetszik, hogy én már külön családnak tartom a mienket. Azt akarja, hogy a fia a 24-ét is otthon töltse akár nélkülünk is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!