Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan orrszívó-porszívózzátok...

Hogyan orrszívó-porszívózzátok ki a babátok orrát?

Figyelt kérdés

belecsöpögtetek tengervizes oldatot, várok egy kicsit és elég erős fokozaton kiszívom az orrát. ilyenkor is alig jön valami. ezek után ugyan úgy tortyog:(

most 8 hetes!

2009. jan. 23. 14:03
 1/9 anonim ***** válasza:
Én nem eröltetném az orszivozást.én is ezt tettem de megbántam.a doki bácsi mondta nem kell szivni mert minél többször szivod annál több gyülik.amugy meg lehet hogy a felbüfizett tejci az ami az orába szürtyög.jo babázást
2009. jan. 23. 14:07
 2/9 A kérdező kommentje:

De hát, alig tud aludni emiatt. nagyon zavarja őt is! én meg azt hallgatom, vesz e levegőt vagy sem:(

persze az evésben is zavarja! nem büfizik annyit. szerintem meg van picit fázva:(

2009. jan. 23. 14:10
 3/9 anonim ***** válasza:
Szia.Én így szoktam csinálni, de de én kicsit nyomkodom is közben az arcüregét, hogy a berakódott cucc jöjjön ki.Ilyenkor szokott megindulni.És ülve szívd!Én utána is szoktam kicsit befújni neki, mert az orrnyálkahártya kiszárad a szívástól és rettentő kellemetlen érzés!Én kipróbáltam magamon az orrszívót, és tényleg rossz, tudom miért útálják a gyerekek!!!!
2009. jan. 23. 14:12
 4/9 A kérdező kommentje:
Köszi, akkor megpróbálom amit tanácsoltál!!! remélem segítek rajta!!
2009. jan. 23. 14:14
 5/9 anonim ***** válasza:

Szia! Orrszívásnál fektesd le a kicsit hanyatt, a törzse alá tegyél egy kispárnát, hogy a feje hátrabillenve lógjon egy kicsit. Először szívd ki az orrát simán, és utána spricceld bele a sóóldatot. Ha mindkét oldal kész, akkor a következőt tedd: dugd az egyik orrlukába az orrszit, és miközben azt szívod, a másikba nyomj sóoldatot. Amelyikbe a sóoldatot fújtad, azt az orrlukát fogd be, és úgy szívd egy ideig. (Amit a pl jobb orlukába nyomsz sóoldat, az kijön a balon.) Utána a másik oldal jön. Ezzel úgymond átmosod az orrát a picinek. így csinálják fül-orr-gégészeten is, a lehető legjobb módszer!

Sok sikert, boldog babázást! :o)

2009. jan. 23. 14:27
 6/9 anonim ***** válasza:
Tudom, hogy nem ezt kérdezted, de nálunk nem múlik a szörcsögés, doki azt mondta kicsit nagyobb az orrmandulája(nem beteg). Azt mondta, előfordul, majd kinövi. Lehet, hogy nálatok is "rásegít" kicsit az orrmandula.
2009. jan. 23. 14:32
 7/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a gyors válaszokat!!!

mindenkinek jó babázást kívánok!!!

2009. jan. 23. 14:39
 8/9 anonim ***** válasza:

A fül -orr gégészetes válaszolóhoz szólnék.Lehet hogy hatásos a módszer, de nem tesz jót az orrmandulának, és az orrnyálkahártyának, arról nem is beszélve hogy embertelen érzés!A kórházakban alkalmanként alkakmazzák, nem pedig mindennapos használatra javasolják!!!!!!!!

Az arcüreg nyomkodása jó megoldás ülő helyzetben.

(egy fül-orr gégés asszisztens)

2009. jan. 23. 14:53
 9/9 anonim ***** válasza:

"...arról nem is beszélve hogy embertelen érzés..." a 4 éves fiamnak is csinálom, és azt mondja nem fáj, nem rossz érzés.

"...nem pedig mindennapos használatra javasolják..."

Szerencsére nálunk nem mindennapos az orrfolyás. Ezzel a módszerrel hamarabb gyógyul a gyerek, nem nyeli vissza a váladékot, ami által nem fertőződik vissza, és ritka esetben lesz a vége hurutos köhögés, avagy bronchitis.

Orrnyálkahártya szárazság ellen pedig tökéletes az Euphorbium comp.-Heel homeopátiás orrspray.

2009. jan. 23. 16:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!