Milyen gyakran szívod ki babád orrát orrszívó porszívóval?
én már a kérdést se értettem, hogy milyen gyakran?
nem jó így, ennyiszer szívni.
én akkor szívom ha náthás vagy ha tele van az orra, pici korában meg csak fültisztítóval tisztítottam ki
3 egészséges gyermekem van. S O H A nem porszívóztam az orrukat. Nincs is ilyenünk. De gondolj bele, hány gyerek nő/nőtt fel így? A nyálkahártya egy kényes dolog. Van egy öntisztuló képessége. Nem kell azt elrontani. Az orrcseppet is csak ha nagyon-nagyon muszáj, 2-3 napig!.
Az is károsít.
Te jó ég! :( Tönkrevágod a gyerek orr-nyálkahártyáját egy életre! Az pedig amolyan baci-szűrőként szolgál, mint a mandula.
3 éves a lányom, életében kb. 6-szor volt kiporszívózva az orra, (2x3 nap megfázás alatt, mikor nem kapott levegőt).
1 éves, eddig csak egyszer, egy hétig kellett orrszívóznunk, amikor náthás volt és nem kapott levegőt. Azóta többször nem volt beteg. Külön pucolni nem szoktam az orrát, ha látom, hogy van benne vmi, akkor óvatosan kiszedem vagy kitüsszenti magától.
A száraz levegőtől is nedvesedhet és lehet teli az orra. Ilyenkor érdemes párologtatni.
Nekem nem mondta a védőnő, hogy nem szabad, pedig mondtam neki, hogy ilyen gyakran szívom neki.
De majd a dokit is megkérdezem, úgyis szerdán megyünk oltásra.
Ha nem szívnám ki, nem tudna enni, és nyűgös lenne tőle. A babák még csak az orrukon levegőznek, szájukon nem tudnak még levegőt venni. És ha tele van, akkor hallom, hogy fújtat, és nagyon nehezen kap levegőt.
Azért köszi a válaszokat, érdemes az orvost is megkérdezni, mert nekem is volt egy érzésem, hogy nem biztos, hogy jó ilyen gyakran, de tényleg nincs mást tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!