Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Milyen gyakran szívod ki...

Milyen gyakran szívod ki babád orrát orrszívó porszívóval?

Figyelt kérdés
Én napi 2-szer, reggel, és az esti fürdés után, miután fellazult a víztől. Még csak 4 hós, de születésétől fogva mindig kiszívom neki, és hihetetlen mennyiségű cica-kaka tud lenni a nóziában. Más is ennyire gyakran tisztítja a babája orrát?
2011. szept. 18. 23:04
 1/10 anonim ***** válasza:
Szia, én csodálkozva olvastam, hogy te rendszeresen és naponta kétszer is szívod a babád orrát. Én csak és kizárólag akkor szívom ki, ha náthás. Az orrszívó nem tesz jót a nyálkahártyának egyáltalán, főleg nem minden nap! A védőnő nem mondta el, hogy a nózit enyhén olajos vattával, fültisztító pálcával szokás kitisztítani, óvatosan áttörölni?
2011. szept. 18. 23:11
 2/10 anonim ***** válasza:
56%
Nem szabad ilyen gyakran,mert megsértheted a nyálkahártyát.Lehet már azért van neki ilyen sok fikusz,mert napi 2x is szívod.Ez rengeteg!Én heti 1x szoktam.Igaz az enyém 1 éves,de csak mikor náthás akkor szívom rendszeresen.
2011. szept. 18. 23:16
 3/10 anonim ***** válasza:

én már a kérdést se értettem, hogy milyen gyakran?

nem jó így, ennyiszer szívni.

én akkor szívom ha náthás vagy ha tele van az orra, pici korában meg csak fültisztítóval tisztítottam ki

2011. szept. 18. 23:23
 4/10 anonim ***** válasza:
71%

3 egészséges gyermekem van. S O H A nem porszívóztam az orrukat. Nincs is ilyenünk. De gondolj bele, hány gyerek nő/nőtt fel így? A nyálkahártya egy kényes dolog. Van egy öntisztuló képessége. Nem kell azt elrontani. Az orrcseppet is csak ha nagyon-nagyon muszáj, 2-3 napig!.

Az is károsít.

2011. szept. 18. 23:25
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Te jó ég! :( Tönkrevágod a gyerek orr-nyálkahártyáját egy életre! Az pedig amolyan baci-szűrőként szolgál, mint a mandula.

3 éves a lányom, életében kb. 6-szor volt kiporszívózva az orra, (2x3 nap megfázás alatt, mikor nem kapott levegőt).

2011. szept. 18. 23:48
 6/10 anonim ***** válasza:

1 éves, eddig csak egyszer, egy hétig kellett orrszívóznunk, amikor náthás volt és nem kapott levegőt. Azóta többször nem volt beteg. Külön pucolni nem szoktam az orrát, ha látom, hogy van benne vmi, akkor óvatosan kiszedem vagy kitüsszenti magától.

A száraz levegőtől is nedvesedhet és lehet teli az orra. Ilyenkor érdemes párologtatni.

2011. szept. 19. 06:52
 7/10 anonim ***** válasza:
22%
Nem fogja tönkrevágni a gyerek nyálkahártyáját!Nekünk másfél hónapos korától NAPI!!!5*kell szívni a gyerek orrát könnycsatorna záródás miatt,most 2,5 hónapos mostmár csak napi 1-2szer szívjuk,de lassan úgy néz ki helyrejön és nem kell neki.csak azért írtam,mert baja nem lesz a babának tőle.
2011. szept. 19. 07:54
 8/10 anonim ***** válasza:
11%
Utolsónak van igaza! 2 hetes kora óta szívnom kellett a babám orrát éjjel-nappal, volt, hogy 2 óránként!!! Stérimárral be kell fújni, az feloldja a váladékot és ki kell szívni, különben még közép fül gyulladást kap. Sajnos folyamatosan termelődött neki a váladék, ezért ez ment kb 2 hónapos koráig. Most 6 hónapos, náthás volt, 3-4 óránként játszottuk ezt el. Természetesen, ha nem szükséges, nem indokolt, nem szívom neki én sem. Viszont ha sok trutyi termelődik neki, le kell szívnom, mert sok bajt okozhat a benn maradt váladék.
2011. szept. 19. 09:06
 9/10 anonim ***** válasza:
5%
Nekem a babámnak is rendszeresen kell, mert nem eszik ha nem szívom ki naponta 2x vagy többször akár.
2011. szept. 19. 09:41
 10/10 A kérdező kommentje:

Nekem nem mondta a védőnő, hogy nem szabad, pedig mondtam neki, hogy ilyen gyakran szívom neki.

De majd a dokit is megkérdezem, úgyis szerdán megyünk oltásra.

Ha nem szívnám ki, nem tudna enni, és nyűgös lenne tőle. A babák még csak az orrukon levegőznek, szájukon nem tudnak még levegőt venni. És ha tele van, akkor hallom, hogy fújtat, és nagyon nehezen kap levegőt.

Azért köszi a válaszokat, érdemes az orvost is megkérdezni, mert nekem is volt egy érzésem, hogy nem biztos, hogy jó ilyen gyakran, de tényleg nincs mást tenni.

2011. szept. 19. 11:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!