Keveset hízott az elmúlt hónapban a babám? 4 hós kislány.
Figyelt kérdés
3.090 g-mal született, a mostani mérésen 5.800 g volt pelus nélkül (pelussal 5.890 g), míg a múlt hónapban pelusosan mérve 5.830 g.
Anyatejes baba, igény szerint eszik (plusz tejadó is vagyok, úgyhogy elvileg van mit ennie). Szerintetek jó ez a súly a születéséhez képest, vagy többnek kéne lennie?
2010. dec. 16. 10:09
1/4 anonim válasza:
A súlyát majdnem megduplázta! ennél nem kell több bizonyíték, hogy eleget hízott (általában 6 hónapos korra szokták). Az, hogy pelusban mennyi volt, teljesen félrevezető, hisz ki tudja, maga a pelus mennyire volt tele... Nyugi, a babád nem fogja magát éheztetni, tudja ő, mennyire és mikor van szüksége, ha éhes, jelzi :)
2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2010. dec. 16. 10:15
3/4 anonim válasza:
Igény szerinti a szopi, van elég tej, ennél nem kell több egy babának. :o)
És ne izgulj akkor sem, ha lesznek ingadozások, illetve hamarosan le is fog lassulni ez az erőteljes gyarapodás, az is teljesen normális lesz, hiszen nekilát majd forogni és mozogni...
Jó babázást!
4/4 anonim válasza:
Nekem is ez a gondom.Tegnap tettem fel a szoptatás kategóriában egy kérdést hogy miért nem szopik a babám és 2 hét alatt 10 dekát hízott.Tegnap beszéltem az orvossal,nem vártam meg a következő tanácsadást.Ő azt mondta,hogy teljesen oké,mert az első 2 hónapban viszont rengeteget hízott.2900 grammal született most 5560 gramm és 2 hete pedig 5450 volt.Most egy kicsit takarékra kapcsol a szervezete,mert eddig rengeteget hízott.Az első hónapban 1750 grammot hízott.A másodikban 800 grammot.A nem hízás okát én sem értem.Hogy megnyugodj szerintem te is beszélj a védőnővel vagy az orvossal,ők is biztos megnyugtatnak majd.Szerintem a babád súlya oké.Biztos eszik amennyi neki kell,főleg meg ha tejed is van akkor meg pláne.Nyugi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!