Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mekkora babát/gyereket hagytok...

Mekkora babát/gyereket hagytok egyedül a lakásban?

Figyelt kérdés
Nem gondolkodtam még ilyesmin; csak olvastam egy kérdésnél egy választ. "ha ki vagy el kell szaladnom".. Ez a fél mondat ihlette a kérdést. És meddig mentek? Én az út másik oldalára se megyek át a boltba, úgy, hogy nem viszem magammal, vagy nem figyel rá valaki. Bár ma "mértem" az időt. 5 perc oda-vissza
2010. dec. 15. 10:48
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
53%
Csak te azt írtad, hogy felelőtlen, aki EGY MÁSODPERCRE IS egyedül hagyja a babáját, de mindegy...
2010. dec. 15. 11:53
 22/35 anonim ***** válasza:
54%

11.30

mondom, a közértbe nem mennék el, és nem mennék le a földszintre sem. Lakáson belül azért mozgok, nem ülök egy helyben a gyerekeim mellett.

Eléggé félreértettek páran, de tényleg mindegy.

Inkább vissza se nézem ezt a kérdést.

Szép napot mindenkinek :)

2010. dec. 15. 11:55
 23/35 A kérdező kommentje:
Én zuhanyozni akkor megyek, mikor alszik; meg úgy általában mindent akkor csinálok. Mondjuk elég sokat alszik. :) Ha a lakást kell elhagynom, vagy magammal viszem, vagy figyel rá valaki addig. Volt már, hogy leszaladtam a boltba a párommal. Közben a párom 11 éves huga figyelt a babára. Aludt, persze, meg minden telefonszámot felírtunk, ha felébredt volna 5 perc sem kell és valamelyikünk hazarohan. Annyira ideges voltam, végig paráztam. Mondta is a párom, hogy ha ennyire ideges vagyok, menjek haza. De egyben volt a gyerek. Mindkettő. (Nyilván több mindent vásároltunk, azért mentünk ketten.)
2010. dec. 15. 12:15
 24/35 A kérdező kommentje:
Ez nem a szemközti bolt volt, hanem az egy sarokkal messzebbi...
2010. dec. 15. 12:16
 25/35 anonim ***** válasza:

Én vagyok, akinek a ház alatt van a bolt.

Az jutott eszembe, hogy még nem volt gyerekem, de egyedül voltam itthon, wc-re mentem, a wc ajtó külcsa kívűlről benne volt a zárjába. Magamra csuktam az ajtót, hopp, kulcs átfordult, én meg ott dekkoltam vagy 40 percet, amíg a férjem haza nem jött. Ha akkor megvan már a kislányom, jujj de felelőtlen lettem volna, mert elmentem wc-re. Azóta zárat cseréltünk:)

2010. dec. 15. 12:44
 26/35 anonim ***** válasza:
a házból nem megyek ki,de ha alszik,akkor szoktam néha hajat mosni,fürdeni,vagy kiviszem a szemetet.Én nem azért nem megyek ki a házból,hogy a gyerekkel történik valami,hanem ha velem.Ő biztonságban van a kiságyban alvás közben(mondjuk a Keresztfiam esett már ki a járókából),de ha engem elütnek,senki nem tudja,hogy a gyerek a lakásban van,és mi van,ha ez reggel történik,a férjem meg este hatkor ér haza.A gyerek meg nyolc órát lenne étlen-szomjan egyedül szerintem bele is halna,sokkot kapna a sírástól.Úgyhogy a válasz nem,nem hagyom egyedül.
2010. dec. 15. 13:05
 27/35 anonim ***** válasza:
95%

Gratula annak, aki így lepontozott! Kérem, írja már meg valamelyikük, ha ő egyedül nevelné a gyerekét, és napokig a kutya se néz felé, hogyan oldaná meg pl. a szemét kivitelét vagy a postást, fürdést. Tényleg kíváncsi vagyok, lehet, még hasznos ötletet is kapok.

11.50-es válaszoló

2010. dec. 15. 13:07
 28/35 anonim ***** válasza:
100%

11:52es vagyok, csatlakozom az előttem szóló 11.50eshez. Valószinű azért vagyunk lepontozva mert ő helyettük sokminden megvan csinálva vagy épp sok a segítsége. De nem is érdekel. Sok olyan ismerősöm van aki ilyen, és már azon panaszkodik ha főzni kell. ez van.

Egyébként elmondom az én parám meg az h mi van ha bennt leszek rosszul, gyakorléatilag nem estig lesznek a gyerekeim egyedül hanem akár napoki, hacsak az üvöltő gyerekek hangjára fel nem figyel valaki, de amenynire egymásra figyelünk-...nyilván hamarabb tennének magukban kárt. Ugyhogy azt mondom ha lenne szemközti bolt, akkor ott üssön el az autó, mert a boltos meg a kíváncsiskodó szomszédok ugyis szólnának h jé, ennek van két gyereke...mondjuk bolt nincs szemközt ennyi. De azt hiszem veszélyesebb egy otthoni rosszullét mint egy autó elütése a ház előtt.....

De nem baj, mert az én 4 évesem már mamára is rászól h ő vigyáz a kistesóra, attól h nem engedem a közelébe hanem a terasztajtóhoz állítom amikor kimegyek, akkor is ő a nagyfiú aki vigyáz a babára.(ezt mondom neki természetesen) És ő büszke is magára.

2010. dec. 15. 13:16
 29/35 anonim ***** válasza:
100%

A kapun kívül én sem teszem és nem is tenném a lábam.De, ha reggel nem gyújtok be, akkor megfagyunk, hideg van. férjem dolgozik. Most akkor a nagyszülőket kéne ugráltatnom?

Én azt szoktam csinálni, h a kisfiam beteszem a kiságyba (15 hónapos), elhúzom a függönyt. kimegyek a kazánházba, begyújtok és amíg várom h rendesen begyulladjon, addig dumálok neki kintről.

ha pl boltba kell mennem, akkor nem hagyom itthon, tél ide v oda, felöltöztetem és elindulunk.tudjátok gyerek mellől el nem mozdulós anyukák, a szükség nagy úr, nem mindenki teheti meg h pl gázt használjon.

2010. dec. 15. 13:19
 30/35 anonim ***** válasza:
100%

ja és melyik a veszélyesebb: 2 gyerekkel füvet nyirni, és hagyni hátha rájuk csapódik valami kavics...vagy bennt hagyni aludni őket és délbe megcsinálni.

másik: reggel ellátni az éhes állatokat, akik ugye nem gondolkoznak, és kapadozni a gyerek után nehogy nekimenjen...vagy reggel megcsinálni emikor alszanak? este meg ahogy összejön, de akkor is egy gyerek biztos bennt marad. Na lehet mérlegelni... ja akkor legyen egy harmadik, lapátolni egyedül korán kinnt a járdáról a havat, vagy kivinni és kockáztatni hátha egy marha autós megcsuszik és belénkjön...de minek ébrezsteném föl őket ehhez.

szóval lehet tovább lepontozni , mert az lefog aki ezt nem éli át. és ha nem éli át megérteni se tudja. Nyilván ha panelba laknánk és nem kéthetente jönne haza apjuk máshogy lenne, de ez van, amiért járnak a minuszpontok...hát lehet ezen gondolkozni. De dűlőre sose fog jutni az egyik a másikkal.

2010. dec. 15. 13:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!