Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mekkora babát/gyereket hagytok...

Mekkora babát/gyereket hagytok egyedül a lakásban?

Figyelt kérdés
Nem gondolkodtam még ilyesmin; csak olvastam egy kérdésnél egy választ. "ha ki vagy el kell szaladnom".. Ez a fél mondat ihlette a kérdést. És meddig mentek? Én az út másik oldalára se megyek át a boltba, úgy, hogy nem viszem magammal, vagy nem figyel rá valaki. Bár ma "mértem" az időt. 5 perc oda-vissza
2010. dec. 15. 10:48
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
57%

Panel, 9.emelet, én még a nyolcadikra sem mennék le fél percre sem a babáim nélkül.

Szerintem felelőtlen, aki egyedül hagyja egy másodpercre is a babáját, akár alszik, akár nem, akár sír, akár nem.

Le lehet pontozni, de akik itt válaszoltak, hogy egyedül hagyják a gyereküket, hát tudok nekik gratulálni.

Persze feltételes mód, de mit csinálsz, ha a gyereked alszik a kiságyban, téged meg közértben menet elüt az autó? Vagy beszorulsz a liftbe fél órára? Vagy bármi???

2010. dec. 15. 11:30
 12/35 anonim ***** válasza:
94%
Én írtam, hogy kiszaladok az udvarra, a kamrába, stb... Tudod, az első gyerekkel még én is így gondolkoztam, mint te... Most már a 4. babánál már kicsit máshogyan látom a dolgokat. Igaz, mint írtam, azért a szükséges óvintézkedéseket megteszem, tehát a kicsi mondhatni biztonságban van. Arra a 2-3 percre, míg a pincébe, kamrába megyek, nem fogom teljes ruházatba öltöztetni a gyereket. Ja! Boltba, szomszédba én se mennék nélküle...
2010. dec. 15. 11:34
 13/35 anonim ***** válasza:
100%
Nekem kettő van. A kicsi kiságyban, a nagyot meg a terasztajtó elé állítottam hogy lássam, ha ki kellett szaladni, mondjuk posta vagy most téli időben tenni a kazánba. Most nagyon jó, mert mondom a nagyobbnak h figyelje anya el ne essen a csuszos jégen:) És nagyon figyel hálistenmnek. De ha eltünik azonnal tépetek befele, mert ugye a kisördög nem alszik. Kettőnél meg pláne. Viszont kapun kívül sose mentem, okom nem is lenne mert a bolt is messze ovi is messze. Nyáron azért a nagyobbat többnyire kivittem magammal, most már macerásabb 2 perc miatt öltöztetgetni. Amikor csak egyedül volt, és ő volt a pici, akkor jobban kimertem menni mondjuk a kertbe amikor aludt. Beraktam a bébiőrzőt (mondjuk ezt azóta is használom)és hallottam ha van valami....már ha hangosabban szuszogott azt is.Jó kis találmány:)
2010. dec. 15. 11:36
 14/35 anonim ***** válasza:
33%
É soha nem hagytam magára a lányomat még 5percre sem.A baj hamar megvan.
2010. dec. 15. 11:38
 15/35 anonim ***** válasza:
54%
Kedves utolsó előtti: ezek szerint te kakikálni sem mész el egyedül, mert nem vagy felelőtlen? Mert ugye pár perc alatt is megvan a baj...Mert a kakilás lehet, hogy tovább tart, mint pl kidobni a szemetet.
2010. dec. 15. 11:38
 16/35 anonim ***** válasza:
29%
11.38-as vagyok, nem utolsó előttinek szólt, hanem aki azt írja, felelőtlen, aki akár fél percre is egyedül hagyja a babáját...
2010. dec. 15. 11:40
 17/35 anonim ***** válasza:
55%

11,30 vagyok, 2 gyerekem van.

Képzeld, vécére nem viszem magammal a gyerekemet, de ott valószínű nem is érhet engem baleset, mint pl ha át kell menni a boltba, ott elüthet az autó. A vécébe csak nem fogok beleesni.

Nem azokra gondoltam, akik lemennek a pincébe vagy kiviszik a szemetet, hanem azokra, akik konkrétan elhagyják a házuk/lakásuk területét, tehát ahol lehet baj.

Egyébként meg mindegy.

Pontozzátok le inkább ezt a válaszomat is.

2010. dec. 15. 11:49
 18/35 anonim ***** válasza:
73%

11.30-astól kérdezem, te addig el se mozdulsz a baba mellől, amíg egyedül vagytok otthon? Hogy mész el wc-re, a konyhába stb?

Akkor én ezek szerint felelőtlen anya vagyok, mert mivel egyedül nevelem a kislányomat, és amikor alszik, akkor kiviszem a szemetet, vagy éppen lezuhanyzom (mert ugye a zubogó víztől se lehet sokmindent hallani), sőt, mikor ébren van, wc-re is elmegyek, és a postáshoz is kimegyek, ha csenget. Ha azt várnám, hogy valaki jöjjön segíteni, púpban állna a szemét, és napokig nem fürdenék stb. Én se megyek ki a boltba vagy máshova ki a házból a kislányom nélkül, de azért amit te írsz, az erős túlzás.

2010. dec. 15. 11:50
 19/35 anonim ***** válasza:
83%
Ez tényleg érdekes kérdés...Én kiszámoltam,ha ketten vannak előttem a kisboltban,akkor is maximum 5 perc alatt megjárom.Az autó sem valószínű,hogy elüt,mert egyetlen sarkon kell átmenni,az pedig zsákutca...Ennek ellenére eddig még nem mertem kiszaladni a boltba,pedig TUDOM,hogy semmi baja nem eshet,mert ha napközben elalszik,akkor minimum 2,5 órát alszik.Ha felébred,akár 1 órán át is játszik még,anélkül,hogy szólna.Néha úgy érzem,"elcsábulok",és felveszem a cipőmet,de végül sosem indulok el.Alapvetően nem vagyok "paramami",és TUDOM,hogy semmi nem történhetne a 10 hónapos kisfiammal,az alatt az 5 perc alatt,de mégis...Pedig a szobájában nincs semmi elektromos cucc,ami zárlatos lehet,kigyulladna,nincs mellette veszélyes játék,legalacsonyabbra van állítva a kiságy,nem tud kiugrani,stb...Most pl. épp szódabikarbónára lenne szükségem és nem merek kiszaladni,pedig 2 perc alatt megjárnám...
2010. dec. 15. 11:51
 20/35 anonim ***** válasza:
75%
Szerintem aki azt mondja h 1 percre sem hagyja egyedül, annak nagyon könnyű élete van. Már bocs, nem akarok sértegetni, de ő se felelőtlenezzen. (egyébként a téves utolsó előtti vagyok) Ha nem megyek ki a kamrába, ha nem nyirom le a füvet ha nem teszek a tűzre ha nem megyek ki a postáshoz ha jön, ha nem viszem ki a szemetet, ha nem lapátolom el a havat, ha nem főzök (mert ugye valószinű nem a szobában főzök)és még sorolhatnám, akkor megesz minket a fene, a szemét a kosz a hideg és még kaja sincs, plusz eltaknyol valaki a ház előtt még fizethetek is.Szóval inkább azt mondom le a kalappal azok előtt akik ilyen "felelőtlenek" mert ugye 5 percen belül egy csomo mindent le kell rendezni, és még egyik szemünknek és fülünknek bennt kell lennie....egyébként elmondom h nálunk egyszer történt baleset, nem vészes, de akkor is, én a nappaliba voltam, a gyerek meg ott mellettem...na láss csodát. MELLETTE Voltam!!!!! Ha kimegyek és bennt hagyom kényszerből őket egymilliószor több óvintézkedést megteszek, megtesz bárki is, mert mindenki fél, nem felelőtlenség ez hanem kényszer. Amondó vagyok hamarabb megtörténik a baj amikor nem várjuk meg nem hisszük hisz ott vagyunk mellette.....erről ennyit. Lehet a szép %-omat lepontozni. De ez kijött. Biztos a fáradság miatt is..bocs.
2010. dec. 15. 11:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!