Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ha hányok és megy a hasam,...

Ha hányok és megy a hasam, valószínű benyeltem valami vírust. Attól szabad szoptatni?

Figyelt kérdés
2010. dec. 15. 10:05
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Sőt! Szinte kötelező! Ha vírus, valószínű, hogy már a baba is elkapta, ha szoptatod lehet ki sem jön rajta, hiszen már a te immunrendszered termeli az ellenanyagot, ami átjut a tejbe. Így ha el is kapja sokkal enyhébb lefolyása lesz.

Jobbulást!

2010. dec. 15. 10:11
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Az én lányom most 8 hós és a nyáron (5 hós volt) én is átestem egy víruson, de ráadásul én még lázas is voltam. Az ügyeleten, a háziorvos és a gyógyszertáros is azt mondta, hogy ha a babának nem izlik valami miatt a tejcsi (láz, vagy betegség miatt) akkor nem fogja meginni. Ilyen egyszerű. Én úgy szoptattam, hogy 3 napig nem ettem és ittam semmit. 3 óránként kellett gyógyszert szednem, 4 félét, de átvészeltük, még azóta is szopik. Gyógyulj meg.

2010. dec. 15. 10:12
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Igen, szabad, sőt, ajánlott is! A betegség már úgyis napok óta benned bujkált, így a babád is nagy valószínűséggel elkapta (legalábbis a fertőzés lehetősége fennáll), így a benned termelődő ellenanyagokat első kézből megkapja tőled, ha szoptatod... így neki is könnyebb lesz megküzdeni a fertőzéssel. Jobbulást!
2010. dec. 15. 10:12
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Megnyugodtam :)
2010. dec. 15. 10:15
 5/5 anonim ***** válasza:
Saját babádat szoptathatod, tejtesót vagy ha tejleadó vagy, akkor nekik nem adhatsz tejet.
2010. dec. 15. 11:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!