Ha a 7 hetes babám bukott, s valószínű belement a hányás az orrába, mit lehet csinálni?
Hát egyszer nekem éles volt a helyzet, mert fuldoklott a babám a bukástól. Szétkaptam egy golyóstollat, oda illesztettem és azzal próbáltam. Aztán a szélcsővel, majd végül a rotaoltás fecskendőjével sikerült rendesen.
Esetleg kis Sterimart felspriccelni és utána szívni...
szegénykém, ez ismerős probléma.
Nekem a védőnő azt tanácsolta, hogy ha már száraz ami a nóziban van, akkor csavarjak fel egy gézlapot, vagy használjak baba fülpálcikát, és pici olajat rácseppentve tisztítsam ki a nózit. Így is teszek, és legagyobb meglepetésemre az olajos pálcika tényleg minden szutykot szépen összeszed. Ami túl mélyen van, az meg majd kijön, ha eljön az ideje... Amúgy ha orrán bukik a baba, én mindig rögtön vállra veszem, hogy kifolyjon a cucc, aztán hason altatom ismét.
Orrcseppel próbálkoztam, majd szívtam, s azóta nem szuszog a fiam, s a levegőt is szépen veszi. Utolsó a Te tanácsodat meg lehet én is kipróbálom. Az én védőnőm annyit mondott, hogy nem kell csinálni semmit, ha nem zavarja a picit. A Tiédet zavarta levegővétel során, amikor a fülpálcikával próbálkoztál?
Amúgy én is rögtön felveszem s vállra teszem, ha bukik, elég gyakran szokott. Nagyon mohón eszik, így gyakran ciciről is le kell vennem, s olyankor vállra teszem, simogatom a hátát, aztán visszateszem cicire. S etetések után mindig hasra fektetem, ha nem vagyok a közelében. Csak hát sajnos én nem voltam bent, após meg ezek szerint nem nagyon foglalkozott vele. Egy kicsit ki is akadtam, bár nem szóltam neki, mert ha nincs itthon a párom mindig nekem áll, ha valamiért merek szólni. Sőt párom előtt is, aki fél az apjától, így nem igazán áll ki mellettem.
Utolsó vagyok.
Gyakran hallottam, ill. hallom a kisfiaimat, hogy turtyognak sírás közben, ettől először megijedtem, hogy talán megfáztak-e. Gondolkodtam én is az orrszívón, de a védőnő lebeszélt, azt mondta, azt csak akkor vegyem elő, ha tényleg folyik a nózijuk, s inkább alkalmazzam a fentebb leírt módszert.
Szóval igazából nem tudom, mennyire zavarta őket a légzésben, de gondolom azért érezték, hogy nem teljesen szabadok a légutak. Evésnél nem vettem észre, hogy fulladnának emiatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!