Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Beadatjátok a bárányhimlő...

Beadatjátok a bárányhimlő elleni oltást? (VARILRIX)

Figyelt kérdés
2010. dec. 14. 15:07
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
Eszembe sem jutott.
2010. dec. 14. 19:35
 22/27 anonim ***** válasza:

Beadattam mind két gyerekemnek.

Sokan nagyon félre értik az oltás bárányhimlő elleni védettségét.Sokan át esnek és átestek már rajta való igaz.

Mi is és rengeteg társunk is 10-20-30 évvel ezelőtt.De ma már sajnos olyan veszélyes szövődményei lehetnek,amik 10-20-30 évvel ezelőtt nem voltak!Ezért adatjuk be,a szövődményektől félünk nem magától a himlőtől,nem a pöttyöktől.

Egyébként terhesség alatt pedig a rózsahimlő a veszélyes,de az ellen már réges régen kötelező védőoltás van,tehát ennek ma Mo.-on az esélye szinte nulla.Már 1971-től,talán majdnem minden anyuka aki ezt olvassa kapott a rózsahimlő ellen védőoltást.

Most már a bárányhimlőnek is egyre több szövődménye van,szerintem néhány év és ez is a kötelezők közé fog tartozni.

2010. dec. 15. 00:15
 23/27 anonim ***** válasza:
Kanadaba elunk,itt kotelezo a baranyhimlo elleni vedooltas. Mar at is esett rajta a fiam(15 honapos korban adjak)
2010. dec. 15. 04:14
 24/27 anonim ***** válasza:
Én beadattam
2010. dec. 15. 04:36
 25/27 anonim ***** válasza:
Gyermekorvos mondta hogy 20-25 évig véd..
2010. dec. 15. 07:30
 26/27 anonim ***** válasza:
16.13-as.OkozHAT és nem okoz!Az én férjem 26 évesen lett bárányhimlős nagyon szenvedett és lett gyerekünk...Szeretem mikor valaki ilyen bölcs annak ellenére ,hogy nem tudja biztosan a dolgokat!Az ilyen és hasonló válaszolók csak félelmet keltenek mindenkiben aki nem szűri a laikusok válaszait.....
2011. nov. 20. 15:47
 27/27 anonim válasza:
én még gondolkozom,hogy beadatom-e, de azért jót mosolygok azokon, akik szerint ez "divat". valószínűleg dédanyáink is ezt mondták a forgódobos mosógépre, hogy csak divat, teknőben is lehet mosni... illetve a kórházban szülésre is valószínűleg ezt mondták 50 éve, hogy divat... csak ezeket a "divat"-okat nem viccből találják ki. az autós gyereküléseket sem azért hozták divatba, mert tök jól néz ki és mennyi pénzt lehet vele lehúzni az emberektől (persze azt is lehet) hanem mert megmentheti bizonyos szituációkban a gyerekünk életét. Mennyit hallgattam anyósomtól hogy "jaj mi ölbe fogtuk a gyerekeket és mégis leértünk a Balatonra". Igen, mert szerencsénk volt, de biztos vannak olyanok is, akik nem értek oda, ahova akartak. Bocs hogy egy kicsit úgy tűnik hogy elrugaszkodtam a témától, de szerintem az oltással ugyanaz a helyzet. Valószínűnek tartom, hogy sok gyermek a bárányhimlő súlyos szövődményeiben szenvedett az elmúlt 20-30 évben és ezért fejlesztették ki a védőoltást. Mindenesetre akár beadatjátok akár nem mindenkinek nagyon egészséges babákat, gyermekeket kivánok :-)
2012. ápr. 15. 21:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!