Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Beadatjátok a bárányhimlő...

Beadatjátok a bárányhimlő elleni oltást? (VARILRIX)

Figyelt kérdés
2010. dec. 14. 15:07
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
Én nem adatom be.Azt hallottam hogy kb 20-25 évig véd.Na most ha beadatom a lányomnak,és pl pont akkor kapja el amikor kismama lesz?Inkább gyermekkorban essen át rajta szerintem.
2010. dec. 14. 15:27
 12/27 anonim ***** válasza:
Nem adatom be, inkább essen át a bárányhimlőn. Nem vagyok az agyon oltás híve. Persze van olyan oltás ami nem kötelező és kértem, de ezt az oltást nem fogom.
2010. dec. 14. 15:33
 13/27 anonim ***** válasza:
0%
Én is átestem rajta, és a korosztályom 99%-a is! Egyetértek azzal, hogy vannak betegségek, amiken át kell esni. Manapság egy sima náthának is vannak szövődményei, mégsem oltatjuk be magunkat kétnaponta nátha ellen. 2 fiam van, és nem fogon beolttatni őket. Így is annyi védőoltást kapnak, hogy egy sima orrfolyással sem tud már a szervezetük immunrendszere megbirkózni...
2010. dec. 14. 15:42
 14/27 anonim ***** válasza:
100%

utolsó előttinek egy idézet a baranyhimlo.hu-ról, amit gyermekorvosok írnak:

Az elmúlt 20 éves tapasztalat alapján megállapítható, hogy a vakcina hosszú távú védelmet biztosító ellenanyagszintet produkál. Az egészséges személyeknél az oltottak 98,4%-ában indul meg az ellenanyag termelés, az alapbetegségük miatt fokozottan veszélyeztetett pácienseknél ez azarány 80%, míg a leukémiásoknál 90%. Ez hosszú távú, felnőtt korra is kiterjedő védettséget jelent.

2010. dec. 14. 15:43
 15/27 anonim ***** válasza:
bocsi, mégsem utolsó előtti, közben érkeztek kommnetek. szóval aki szerint 25 évig véd az oltás.
2010. dec. 14. 15:45
 16/27 anonim ***** válasza:
2010. dec. 14. 15:47
 17/27 anonim ***** válasza:
76%

Én 30 évesen kaptam el a bárányhimlőt. Gyerekkoromban a húgom volt, én össze voltam zárva vele, és nem kaptam el, nem "estem át" rajta. Közben mindenki azt hitte, hogy igen (a gyerekorvos is azt állította, hogy "bőrtünet nélkül" lezajlott... aha...).

Szóval 30 évesen, 3 és fél hét táppénz, 46 kiütés CSAK az arcomon, azt hittem, sose lesz ember belőlem... (szerencsére heg nélkül gyógyult a legtöbb) A bezártság ellen sötétedés után jártam sétálni, hogy ne lássanak. Egyedül éltem, boltba sem mehettem el, az unokatesóm vásárolt be és tette le a kaját az ajtó elé, mert nem mert bejönni.

És mi lett volna, ha éppen terhes vagyok? Nem oltattam volna, hiszen papírom volt róla, hogy voltam bárányhimlős.

Férfiaknál felnőtt korban pedig meddőséget okoz.

Kinek kell ez? A H1N1-et nem adatnám be soha, a bárányhimlőt viszont szívesen megúsztam volna egy oltással...

2010. dec. 14. 16:13
 18/27 anonim ***** válasza:
100%

beadattam, mert csak akkor szerez igazi védettséget, ha rendesen kijön rajta, ha könnyen átvészeli, pár pöttyel-az annyi mint halottnak csók, védettséget nem ad. Az oltással viszont azt mondta mindenki (aki oltatott, orvosok) hogy elfogja kapni, könnyedén átfogja vészelni, semmi mellékhatás nem lesz és így egészen bizonyosan életre szóló védettséget szerez.

Úgyhogy én azért adattam, hogyha járvány lesz és elkapja (mert el fogja az oltás ellenére is), akkor ne kelljen kínlódnunk és biztos védettsége legyen.

2010. dec. 14. 16:34
 19/27 anonim ***** válasza:
100%
majd be!
2010. dec. 14. 16:35
 20/27 anonim ***** válasza:
igen
2010. dec. 14. 17:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!