Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Van olyan anyuka a családodban...

Van olyan anyuka a családodban, ismerettségi körödben, akiről tudod, hogy irigy rád?

Figyelt kérdés
2010. dec. 14. 07:35
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Rám az unokatesóm, mert nekem van gyerekem!

Mikor 3 hós volt el akart jönni segíteni,de kötekedett,mindenbe beleszólt, ő még ilyen gyereket nem látott....(De addig még az állítása szerint gyereket sem fogott)És este mikor elaludt a szememre vetette, hogy gondoljak bele neki milyen nézni engem akinek csak úgy van egy gyereke.... ?! Neki meg lehet nem is lehet...

Az igaz, hogy nem voltunk régóta együtt a párommal mikor terhes lettem, de nem védekeztünk akartuk ababát, csak mindkettőnknek azt mondta a doki,hogy majd nehezen fog sikerülni (nekem műtéteim miatt,nálunk meg családi "örökség") de egy hónapot sem kellett várnunk! :)

Az unokatesóm meg nem is volt orvosnál,nem tudom honnan szedte ezt...

Szóval nekem ez annyira rosszul esett (főleg hogy nem is én hívtam, ő mondta hoyg jön segíteni),hogy megkértem,hogy menjen haza,és nem vagyunk rá kiváncsiak!Így azóta nem beszéltünk, majdnem 1 éve!

Nekem nagyon roszul esett!

2010. dec. 14. 09:16
 12/16 A kérdező kommentje:

Érdekes, mert a baráti körömben nincs irigyem, pedig van olyan nem is egy, akinek nem jön össze a baba már nagyon régóta és mégis teljesen normálisan viselkednek velünk és a babámmal is.

A család viszont már más kérdés. A sógornőim nekem is irigyek, bár én vagyok köztük a legidősebb, de én szültem közülük a legutoljára. Amikor ők voltak kismamák, én örültem őszinén a boldogságuknak, a gyerekeknek.

Viszont amióta megszületett a kisfiúnk, azóta folyamatosan csak az irigykedést érzékelem. Amit már előtem is írtak, versenyt akarnak csinálni mindenből, én viszont nem szeretnék ilyen hülyeségekbe belefolyni. Engem nem érdekel, hogy náluk milyen a gyerekszobabútor, hogy az ő gyerekük hamarabb tanult meg mászni vagy éppenséggel később. Hogy nekik a férjük mennyit segít, hogy ők nem tudnak annyit elmászkálni barátnőzni stb...

A gyerekek nem egyformán fejlődnek, ezen szeritnem nincs mit versenyezni. És mivel kb. azonos anyagi körülményeink vannak, így még úgymond azon se. Csak azért rossz, mert én soha nem irigykedem rájuk és nekem nem az az első, ha megyek hozzájuk, hogy körbevizslassak és elkérdezgessem, hogy ez mennyibe került? stb....

2010. dec. 14. 09:34
 13/16 anonim ***** válasza:

Én személy szerint azzal a lenéző magatartással találkozom, hogy elítélnek a korom miatt. Még nem vagyok 23 és van egy fiam. ÉS? Nem értem mi ezzel a baj. Bármerre járok megvető pillantások követnek. Bár a boltban elkérik a személyimet, ha mondjuk bort veszek a vacsora készítéshez. Múltkor vonattal utaztunk, és egy vadidegen is leszólított, hogy mi a foglalkozásunk, hogy ilyen fiatalon vállaltunk babát? Hát nem mindegy?! Meg hogy MIÉRT ilyen fiatalon? Erre én annyit tudtam mondani, hogy most ez a divat, h később szülnek, amikor meg engem szült anyum akkor pont fordítva volt. Ő 32 éves VÉN volt. Mert akkor meg mindenki fiatalon szült. Nem értem soha azt, hogy miért ítélnek és ítélkeznek az emberek. Mindenki mindenbe beleszól, negatívan.. Semmi jóindulat nincs senkiben, és ez engem annyira zavar... :(

Ha kérdezik, hogy miért, mindig azt mondom, hogy pl azért, mert a down-kór rizikója 25 év alatt: 1:1500 33évesen:1:570, 42évesen 1:65 De ez csak egy dolog. Nekünk így sikerült, és jól sikerült. És boldogok vagyunk, szépen neveljük a fiúnkat, nem szenved hiányt semmiben, imádjuk, megkap mindent. Jó, nem 150ezer ft-os a babakocsink, de szerintem 10-20 év múlva se lenne annyiért.. A barátnőim nem irigykednek, szerencsére. A rokonok között meg nincs másik babás.

2010. dec. 14. 10:03
 14/16 anonim ***** válasza:

nekem is van irigyem, úgy érzem, de ez csak egészséges irígység, nem ellenségeskedés. A barátnőm például azért irigyel, mert fiam született. Imádja a lányát, de annak idején nagyon fiút szeretett volna. Nem is veszi kézbe a fiamat, és sokszor elmondja, hogy igazából csak akkor vállalna még egy babát, ha biztosra tudná, hogy fiú lesz. Én is irigylem őt, azért, mert nagyon ad magára, tök jól néz ki, minden jól áll neki, amit magára vesz.

Férjem egyik unokatestvére is azért irígy picit - úgy érzem - mert neki is a 7. hónapig fiút mondtak, aztán kiderült, hogy kislány. Ő sem cserélné el, de nagyon megviselte ez akkor, főleg, mert a férje nagyon büszke volt arra, hogy fia lesz és fűnek fának dicsekedett vele. Persze a kislány most a legnagyobb szerelme:)

Anyagilag nem állunk jól, de a férjemnek saját cége van, ezt is több barátja/rokona/ismerőse irigyli tőle, rég betársultak volna, ha a férjem hagyja.

Aztán itt az oldalon is szoktak irigykedni, mikor mesélem, hogy milyen jó férj és apuka a párom - sajnálom egyébként, hogy ez irigylésreméltó, hiszen mindenkinek joga volna ahhoz, hogy legalább ugyanilyen jó férje legyen...

2010. dec. 14. 11:00
 15/16 anonim ***** válasza:
Hát sajnos nekem is van,mégpedig azért,mert nekem 2 gyerekem van a sogornomnek meg 1.O nem vállal másikat,mert nem akarja feladni a kényelmét,nálunk meg becsuszott,10 év után,és megtartottuk.Most 15 hos a fiam,miota megszuletett 2-szer volt nálunk,pedig a szomszéd faluban lakik.Sajnos abátyám sem jár azota hozzánk,azt még hozzá kell tennem,amíg nem tudta hogy terhes vagyok,minden héten osszejártunk.Bánt a dolog,de már ugy vagyok vele,hogy ha eddig nem nagyon látták,ne is lássák,ne is érjenek hozzá,meg ne is szoljanak hozzá,ok vesztnek vele,nem én.
2010. dec. 14. 12:20
 16/16 anonim ***** válasza:

Hat erdekes kerdes.

Nekunk is van. A sztori a kovetkezo:

A ferjemnek volt egy kollegaja akivel egy falubol szarmaznak,osztalytarsak voltak stb. Felnottkent egy munkahelyen dolgoztak(ugyanaz a szakmajuk). Mikor a mi falunkba dolgoztak es mi osszejottunk( 8 evvel vagyok fiatalabb a paromnal,mindig csinos voltam es nagyon jo alakom volt,hatkozepeig ero hosszu hajam). A ferjem eleg szegeny csaladbol jott,sokat csufoltak erte,ez a kollegaja meg gazdagabb csaladbol. Mondtak neki,hogy ne is almodozzon rolam. Hat pechjukre nekem tetszett a csori :D, osszejottunk es nagyon boldogok voltunk. Mikor latta ezt a kollega, O is becsajozott egy nala 8 evvel idosebb not valasztott.Akarhova mentunk engem mindenhol dicsertek es ez nem tetszett neki. Aztan a parom megkerte a kezemet erre O is a baratnojeet. Mindig kerdeztek mikor lesz az eskuvonk es direkt elobb osszehazasodtak mint mi(en meg suliba jartam). Osszehazasodtak es mivel a csaj mar benne volt a korba elkezdet probalkozni de nem jott a baba,illetve voltak vetelesei. 1 evre az O eskuvojuk utan a mienk is megvolt. 1 honap utan teherbeestem veletlenul. Na akkor nagyon ment az irigykedes. Miutan megszuletett a fiunk teherbeesett a csaj es hamarosan kiderult,hogy kislanyuk lesz. Akkor meg az volt a baj,hogy nem kisfiuk lesz es nekunk meg az van.Szoval...aaaaaa. Mind1.

Most varjak a masodik babat,minket meg cseszegetnek,hogy miert nem jon a masodik.Hat mert mig a csaj a 40-hez van kozelebb addig en a 20-hoz vagyis meg boven raerunk.Ja es a kisfiam meg 17 honapos meg csak,az O gyerekeik kozott 15 honap lesz.

Amiert meg irigy a pasi,hogy mi kulfoldon elunk es megtehetunk olyanokat anyagilag amit O nem.

Bocsi,hogy kicsit hosszu lett de en ugy utalom ezt a dedos,ovis "az en apukam,erosebb mint a tied" stilust,hogy azt nem tudom elmondani.

2010. dec. 15. 05:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!