2 hetes babám felcseréli a nappalt az éjszakával. Hogy lehetne átszoktatni?
Ismerős :)
Még vagy 4 hetet bírjatok ki, nálunk akkor fordult meg a világ!
Szia.
Biztos nagyon nehez lehet.
A kislanyom is igy volt megkavarodva 4 hetes koraig.Utana szepen magatol atszokott az ejszakai tobb alvasra.Tudom ez rajtad most nem segit, de szerintem kerj segitseget ha tuszd barattol/rokontol, hogy segitsen a hazimunkaban es mindenben amiben kell.Igy tudsz majd pihenni es hagyod hogy a pici maga alljon at.Ha nincs segitseged sajna nem tudok segiteni :(
Szia, szerintem próbáld betartani a 3 óránkénti etetést nappal, szépen át fog állni. A gyerekorvos mondta, hogy ha nappal 4 óránál többet alszik egyhuzamban, száz százalék, hogy éjjel többet ébren lesz. Semmi baja nem lesz, ha szépen felébreszted, tisztába teszed és mellre rakod, kicsit simogatod a pofiját, valamennyire magához fog térni. Énekelhetsz neki, azt nagyon szeretik a babák, beszélj hozzá, esetleg mondj verseket, mondókákat, ismételheted is többször, a hangod a lényeg.
Nem tudom, hogy más mit tapasztalt, de nekem a barátnőm kisfia már az elejétől felcserélte a nappalt az éjszakával és ez nem múlt el, még 5 hónaposan is ezzel bajlódtak. Teljesen kimerült ettől.
Szép fokozatosan kell mindent bevezetni és kialakítani egy napirendet, ami biztonságot fog nyújtani a babádnak is, tudni fogja mi mi után következik és nem egy nagy káosz van, bizonytalan evésekkel és alvásokkal.
Hidd el, hogy 4-5 nap fáradozással meg fogja hozni a gyümölcsét, ami mindkettőtöknek a lehető legjobb lesz.
Ez nálunk azért volt, mert a kórházban reggel fürdették őket, mi ugye meg este (és szerintem még sokan mások is), és persze, hogy szegény újszülött baba meg van keveredve.
1-2 hét alatt helyreállt nálunk is a rend, napközben próbáltunk vele többet foglalkozni, hogy érezze, na most kell fennt lenni, estére meg mindent elcsendesíteni, besötétíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!