Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy vegyem rá hogy ne a...

Hogy vegyem rá hogy ne a gyerek előtt orditson velem?

Figyelt kérdés
kisfiam 4hónapos,és sajnos nagyon sokat veszekszünk a párommal...mindig mondom neki,hogy legalább ne a gyerek előtt orditson,mert nem szeretném hogy úgy nőjjön fel ahogy én sajnos,rengeteg veszekedés-verekedés szemtanújaként,aminek megvan az eredménye,mert nagyon érzékeny,bármin elsirom magam,ha valaki hangosabban szól már,gyomorgörcsöm lesz...nagyon szeretethiányom van...és még sorolhatnám...nem szeretném hogy ilyen legyen ő is.még gyerekként megfogadtam,ha egyszer lesz gyerekem,sose fogom ezt hagyni,és mindent elkövetek hogy ne olyan élete legyen mint nekem...de sajnos hiába mondom neki hogy ne orditson,itt a gyerek,orditva mondja hogy ne parancsolgassak neki....stb,ha nem tetszik mehetek...stb,multkor a kezembe volt a gyerek,és úgy orditott velem,a gyerek fülét próbáltam befogni,átmenni a másik szobába,de akkor hallja szegénykém...a laptopot majdnem hozzám vágta már....ha már elkezd hangosabban"beszélni",vagyis kezdi az orditást,a gyerek már nekikezd üvölteni,megijed...annyira sajnálom,én is már olyankor(is)csak sirok,mert nemtudom ezt elkerülni,és nem akarom hogy miattam élje át azt amit én....hogy vehetném rá hogy ne előtte csinálja ezt?Mikor normális,és úgy beszélünk,mindig azt mondja jó,persze...de ha odakerül a sor,mint akinek elmentek otthonról...és persze én vagyok a hibás,mert én hozom ki belőle ezt azt mondja....
2010. dec. 13. 22:15
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
nem vagyunk házasok,de a gyereket nem venné el(soha nem is engedném).Sokszor került szóba,mikor mondta hogy mehetek ha nem tetszik ez meg az,de mindig mondta hogy a gyerekkel,mert az anyjánál a helye,úgyhogy szerencsére ezzel nem lenne gond...mindig rakok el egy kis pénzt,de az nem sok...
2010. dec. 13. 23:11
 12/18 anonim ***** válasza:

nos. én azt mondom, h gondold át, h vele szeretnél-e lenni. ha igen, akkor tegyél érte. beszélj vele és próbáld megszervezni a napodat. a picúrt tedd hordozóba, fel a pultra, míg főzöl, v habtapira míg takarítasz, őt lefoglalja az is, ahogy néz, v énekelj neki közben. és máris tisztaság van és kaja. könnyű, gyors kajákat főzz: krumplipüré pl. tepsis husival, amivel max. 20 percet kell fogalkoznod és magától elkészül:)

egyébént elhiszem, h pihenni akar, de a gyereketek közös, tehát neki is ki kell vennie a részét, ez a minimum.

2010. dec. 13. 23:19
 13/18 anonim ***** válasza:
Nincs barátnőd, aki néha elmenne, pletykálnátok, kikapcsolódnál és közben ő babázna, pihenhetnél egy picit, vagy akár a házimunkát is csinálhatnád közben. Megértelek egyébként és sem tudok sokszor egy pohár vizet sem meginni, mindig ki akarja venni a kezemből a kisfiam. Próbáld egy kicsit élvezni a babázást, ezek az idők már nem jönnek vissza és olyan gyorsan felnőnek. Ha mondhatni annyira nem is gáz a kapcsolatotok, neked kell hogy jobban érezd magad. Vagy ismerkedj össze másik anyukával, egymás babáira is vigyázhattok, míg a másik pl. főz.
2010. dec. 13. 23:19
 14/18 anonim ***** válasza:

nálunk dettó ez a helyzet kivéve azt hogy mi az én szüleimnél lakunk!!!

akkor lett a fordulópont mikor kirúgták a munkahelyéről és ő ezt úgy vette hogy akkor egész nap itthon "veri" a ....

semmit sem segít itthon egész nap a gép előtt döglik!

a gyerek mintha nem is lenne...

persze tőlem elvár mindent...

épp a 3napja küldtem el mert hogy 1 dolog h nincsen munkája de az h nem is keres....

összepakolta a cuccát és 10perccel a busz indulása előtt nekiállt bőgni h biztos ezt akarom-e stb...

mire mondtam neki hogy egy esélyt kap!!!

ma dettó neki állt velem üvölteni és rám csapta az ajtót mert mondtam neki h fogja meg a gyereket amíg felporszívózok....

úgyhogy holnap újfent pakol!

remélem elég erős leszek hozzá hogy végleg elküldjem...

neked is sok sikert és nézz utána a környéken lévő anyaotthonoknak oda bármikor mehetsz!

2010. dec. 14. 02:50
 15/18 anonim ***** válasza:

Anyaotthon. Ott segítenek mindenben. Gyerektartást kell fizetnie az apának, ez némi anyagi bevétel lenne.

Ha egy időre elmész és fontosak vagytok neki, talán változik, de ha nem lépsz semmit, akkor marad minden a régiben, sőt talán még rosszabbodik is.

Amiket írtál, nem mentség a viselkedésére. Más kismama is fáradt, ingerült, de a többséggel szerencsére nem ordítozik a párja a gyerek előtt.

Ha meg valóban oda van a babáért, akkor nem szabadna, hogy nehezére essen 1-2 óra vele való foglalkozás, még akkor sem ha fáradt. Sőt, legtöbb apának ez kikapcsolódás a munka után.

2010. dec. 14. 07:35
 16/18 A kérdező kommentje:
köszönöm nektek.Az a baj,hogy sehogy sincs el a fiam,bohóckodok neki,minden,pihenőszéket kapott,abba sincs el,szóval bármit csinálhatok vele,csak sir..ha közvetlen neki beszélek,bohóckodok,úgy el van pár percet,max 10,de aztán ezt is megunja..szóval őt hiába viszem ki magammal a konyhába hordozóba vagy akármibe,nincs el sajnos...ezért vagyok már kikészülve....kengurut is vettünk,abba is épphogy belerakom,már ordit...csak a levegőn van el.....porszivózni azt tudok,mert ha meghallja,csend van...ezt sem értem,de legalábbb azt tudok...ha el alszik fél-fél órákra,akkor próbálok mindent gyorsan csinálni,de lehetetlen....a páromnak meg tényleg nem mentség hogy ordibáljon velem állandóan a gyerek előtt,mikor direkt megkérem...ha ki van pihenve,ami ritka,akkor elvan a gyerekkel,volt hogy ő vigyázott rá 2órát,mikor el kellett mennem,de beszélni fogok vele sokadjára már,hátha,de nemtudom....jó lenne ha kicsit változna,de ha eddig nem tette,ezekután se fog szerintem....mindig mondom neki,hogy ne miattam,hanem a gyerek miatt...
2010. dec. 14. 12:35
 17/18 anonim ***** válasza:
Az én babám sincs és nem is volt el soha ilyenben, hogy pl. hordozó. Én el sem tudom képzelni, hogy milyen az olyan baba, aki csak úgy elnézelődik. De ha a porszívó működik, mint altató-nyugtató, legfeljebb csak úgy bekapcsolod, ha dolgod van.
2010. dec. 14. 19:35
 18/18 A kérdező kommentje:
igen,úgy szoktam:)de azzal se órákig van el,max 10-15perc, de egy idő után már szétmegy a fejem tőle,mármint a porszivótól,meg nem hallom ha sir,vagy bármi...szóval nem egyszerű...igen,én is irigykedve hallgatom/nézem az lyan babákat,akik elvannak egyedül is...csak nálunk már az a baj,ha mellette vagyok se jó neki egy idő után...remélem ez változni fog,mert igy kikészülök,pedig imádom...
2010. dec. 14. 20:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!