Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan, mikor és mivel kezdtét...

Hogyan, mikor és mivel kezdtétek a hozzátáplálást?

Figyelt kérdés

Szívesen fogadnék tanácsokat.

A mi napirendünk: reggel 8 körül, délben, 4-kor és este 8-kor szopi. Éjszaka is többször mostanában.

Előre is köszönöm a válaszokat!

(Tudom lerágott csont sokaknak a téma, de én egy kicsit elbizonytalanodtam, annyi félét olvastam, hallottam, tanácsoltak)

2009. jan. 21. 09:09
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Ha még szopizik, akkor várd meg vele a 6 hónapot. Ha már elmúlt hat hónapos, jöhet az alma leve, majd a reszelt alma, turmixolt alma, a barack, meggy. Majd jöhet alma krumpli, barack-krumpli.

De adhatsz neki bébiételt is( boltira gondolok) Kezdd a 4 hónapos kortól adhatóval.

Eleinte csak pár kanállal adj, had ízlelgesse. 3-4 napig ugyanazt add.

Jó kajcsizást!!

Ja én a mai napig úgy csinálom h kajcsi után tejci

2009. jan. 21. 10:15
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Mi most leszünk 6 hónaposak és sok tejem van ezért csak majd most kezdjük el a hozzátáplálást. Nekem már elegem van az " előbb egy kis almalé, majd több és úgy a pép" kezdésből.

Én sárgarépával akarom kezdeni, úgy hogy jól felhigítom anyatejjel és napról-napra sűrőbbre hagyom még a 3-4 napon már csak a répa marad magában. Így folytatom a krumplival, sütősökkel. Nekem a dokinő is így tanácsolta, hogy inkább zöldséggel kezdjek, mert ha gyümivel - én is így gondolom- félő, hogy utánna nehezebben fogja elfogadni a sósabbat. Ne halgass senkire, csak az ösztöneidre és babád igényeire, majd úgyis látod, hogy neki mi a finomabb.

Sok sikert!!

2009. jan. 21. 11:03
 3/5 A kérdező kommentje:

Köszi a választ!Én is hasonlóan gondolkozom.

Ha megkérdezhetem, te a reggeli vagy a déli szopi előtt kínálod?

2009. jan. 21. 11:15
 4/5 anonim ***** válasza:
85%

első vok...azért a sárgarépával óvatosan, mert székletfogó. Az sztem nem igaz, hogyha a gyümivel kezded, nem fogadja majd el a sósat...(vagy h is írtad, második válaszoló???) A gyümi egy kicsit édesebb, talán szerencsésebb első kostolásra, mint a répa.

Sok sikert

2009. jan. 21. 12:59
 5/5 anonim ***** válasza:
Második válaszoló vagyok. Az én fiam reggel 8 körül kell, tehát akkor eszik és utánna majd csak délben. Tehát én szerintem majd délben fogom neki adni.
2009. jan. 21. 15:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!