Már teljessen kivagyok! Pár jó tanáccsal ellátnátok?
nem volt napirendünk még ilyenkor.
próbáltad, hogy nem eszel tejtermékeket, csokit, paradicsomot, citrusféléket, ilyesmiket? és hogy sok kamillateát iszol, esetleg alkoholmentes sört? ezek emésztést segítő hatásúak és átjutnak az anyatejen is.
Böfizni sem tud a babád?
én is teljesen igény szerint szoptattam a babámat, így ennek a híve vagyok, de egy barátnőmnél biztosan az vállt be, hogy ritkábban szoptatott, mert kiderült, hogy a hasfájás miatt kér újra, meg újra cicit a baba és a sok "emésztéstől" még jobban fájt a poci. Ő mondjuk nem rögtön tolta ki 1 órával, hanem - ha jól emlékszem - 10-15 perces csúsztatásokkal és mikor odament a síró babához, először csak énekelt neki, meg mondókázott, dúdolt, ringatta vagy simizte és énekelt neki, próbálta elterelni a figyelmét, ilyesmik.
Így pár nap alatt eljutottak a 3 óránkénti evéshez, majd a 3,5 óránkéntihez.
Írod, hogy sok tejed van, ömlik a baba szájába. Az lehet a baj, hogy jóllakik a hígabb előtejjel, és nem jut a hátsó, zsírdús tejhez. Emiatt jobban fáj a hasa, és hamarabb meg is éhezik.
Próbálj szopi előtt 30-40 milit kifejni az első tejből, így a babának a hátsó, laktatóbb tejért meg kell küzdeni. Jobban eltekíti, a "küzdelemtől" el is fárad, ha kipiheni magát jobb lesz.
Próbáld meg 2-3 alkalommal, nincs vesztenivalód.
szia
bár az én babánál szerencsére ez kimaradt,de egy bartnőm példáján keresztül tudok mesélni.neki is borzasztó hasfájós volt a kislánya.kb 5cm-es köldöksérve lett neki hasonloképp a sok szenvedéstől.ők is mindent kipróbáltak.
igazán 100%osan semmi nem oldotta meg a dolgokat,max enyihitette ideig oráig, és egyszer csak 3hós kora körül elvágták ezt a dolgot.ma már egy gyönyörű 1éves nagylány.
amit betartottak orvosi javaslatra:3oránként evett, és szigoruan mérte,hogy 100-110g nál ne egyen többet(mert ráadásul nagyon bukos is volt)tehát szopi közben levette mellről,ha még belefért visszatette,ha nem nem.mondjuk ő pici volt,2600al született,ez szerintem egyéni hogy kinek mint mond az orvos mennyi fér bele.macera, de betartották a pici érdekében ezt a méricskélést és 3oránként evést.jobb lett,de igy is sok sirás maradt azért.
segitett még a cseresznyemag párna azt mondták.
kipróbáltak sok mindent, gripe water(az én fiam időnként nyügizett csak a pukiktól ő ezt kapta és nálunk jó volt), espumisan stb. de azt mondták h egyik sem nyujtott teljes megnyugvást.
nagyon sok kitartást kivánok, nemsokára ennek a mindkettőtöknek nehéz időszaknak is vége lesz.
tudom h nehéz,de próbálj vele nyugodt lenni,hisz azért sir mert szenved szegénykém.(nem feltételezem h idegesen bánsz vele v bármi,félre ne értsd,csak a legjobbakat kivánom)
hello
az vagyok akinek a barátnőjének nagyon hasfájós babája volt.
ő is csak szopiztatott!lemérte minden evés előtt.aztán elkezdtek szopizni,és egy bizonyos idő után levette ciciről,rárakta a mérlegre s akkor látta h mennyit sikerült ennie,ha kevesebbet még ciciztette, ha megvolt a mennyiség akkor már nem. arre irtam h elég macera,de ők betartották.meg egy pár nap után szerintem már tudni fogod a szopás intenzitásából meg idejéből h kb mikor tarthat ott a baba.
egyszer volt h ott voltam, visszatette cicre mert csak 80nál tartott a baba, elbeszéltük az időt, 140nél mérte ujra(s apici lehet h evett volna még) és had ne mondjam jó nagy bukizás lett belőle...
remélem tudsz megfelelő segitséget kapni a dokitoktól v védőnőtöktől!üdv
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!