Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Már teljessen kivagyok! Pár...

Már teljessen kivagyok! Pár jó tanáccsal ellátnátok?

Figyelt kérdés
Ma vagyunk 6hetesek. Babám iszonyű görcsös és nagyon szeles. Voltunk dokinál kapott valami szirupot de nemsokat használ. Olyannyira erőlködik hogy köldöksérve lett lekellett ragasztani neki. Azt mondják túl sokat eszk és nemérkezik megemészteni a tejcsit azért van. Eddig 2óránként szopizott. 3750grammal jöttünk haza a kórházból most 553gramm. Túl sokat hízott azt mondta a védőnő mostmár csak 3óránként adjak neki enni. Na de nembírja ki a 3órát kész kínszenvedés az egész. Ordít néha cumizik is. Már 5napja próbálkozunk átállni de nemigazán sikerül. Nem enne eleget azért nembírja ki vagy mi lehet a baj? Mosolygos nyugott baba lenne ha nem kínozná 24órából 20at szélgörcs. Mit csináljak? Sokszor keservesen sír alig lehet megvigasztalni és a cicizés közbe is nyüglődik miután már nem ömlik a szájába. Káosz az egész napunk csak az esti fürdetés a fix. Nektek volt már napirendetek ilyenkor?
2010. dec. 13. 13:31
 1/7 anonim ***** válasza:

nem volt napirendünk még ilyenkor.

próbáltad, hogy nem eszel tejtermékeket, csokit, paradicsomot, citrusféléket, ilyesmiket? és hogy sok kamillateát iszol, esetleg alkoholmentes sört? ezek emésztést segítő hatásúak és átjutnak az anyatejen is.

Böfizni sem tud a babád?

én is teljesen igény szerint szoptattam a babámat, így ennek a híve vagyok, de egy barátnőmnél biztosan az vállt be, hogy ritkábban szoptatott, mert kiderült, hogy a hasfájás miatt kér újra, meg újra cicit a baba és a sok "emésztéstől" még jobban fájt a poci. Ő mondjuk nem rögtön tolta ki 1 órával, hanem - ha jól emlékszem - 10-15 perces csúsztatásokkal és mikor odament a síró babához, először csak énekelt neki, meg mondókázott, dúdolt, ringatta vagy simizte és énekelt neki, próbálta elterelni a figyelmét, ilyesmik.

Így pár nap alatt eljutottak a 3 óránkénti evéshez, majd a 3,5 óránkéntihez.

2010. dec. 13. 13:50
 2/7 A kérdező kommentje:
De tud büfizni meg puki is sikerül sokszor. Nem eszem amiket írtál de tejterméket szoktam néha. pl: vaj, turórudi,tejszelet, joghurt, sajt. De akkor elhagyom ezeket is hátha jobb lesz. Próbáltam lassan is kitolni az időt már tiszta bohóc vagyok amit produkálok neki hogy teljen az idő. 2napig sikerült tartani ma már ordított mint egy sakál.
2010. dec. 13. 14:03
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Írod, hogy sok tejed van, ömlik a baba szájába. Az lehet a baj, hogy jóllakik a hígabb előtejjel, és nem jut a hátsó, zsírdús tejhez. Emiatt jobban fáj a hasa, és hamarabb meg is éhezik.

Próbálj szopi előtt 30-40 milit kifejni az első tejből, így a babának a hátsó, laktatóbb tejért meg kell küzdeni. Jobban eltekíti, a "küzdelemtől" el is fárad, ha kipiheni magát jobb lesz.

Próbáld meg 2-3 alkalommal, nincs vesztenivalód.

2010. dec. 13. 14:11
 4/7 anonim ***** válasza:

szia

bár az én babánál szerencsére ez kimaradt,de egy bartnőm példáján keresztül tudok mesélni.neki is borzasztó hasfájós volt a kislánya.kb 5cm-es köldöksérve lett neki hasonloképp a sok szenvedéstől.ők is mindent kipróbáltak.

igazán 100%osan semmi nem oldotta meg a dolgokat,max enyihitette ideig oráig, és egyszer csak 3hós kora körül elvágták ezt a dolgot.ma már egy gyönyörű 1éves nagylány.

amit betartottak orvosi javaslatra:3oránként evett, és szigoruan mérte,hogy 100-110g nál ne egyen többet(mert ráadásul nagyon bukos is volt)tehát szopi közben levette mellről,ha még belefért visszatette,ha nem nem.mondjuk ő pici volt,2600al született,ez szerintem egyéni hogy kinek mint mond az orvos mennyi fér bele.macera, de betartották a pici érdekében ezt a méricskélést és 3oránként evést.jobb lett,de igy is sok sirás maradt azért.

segitett még a cseresznyemag párna azt mondták.

kipróbáltak sok mindent, gripe water(az én fiam időnként nyügizett csak a pukiktól ő ezt kapta és nálunk jó volt), espumisan stb. de azt mondták h egyik sem nyujtott teljes megnyugvást.

nagyon sok kitartást kivánok, nemsokára ennek a mindkettőtöknek nehéz időszaknak is vége lesz.

tudom h nehéz,de próbálj vele nyugodt lenni,hisz azért sir mert szenved szegénykém.(nem feltételezem h idegesen bánsz vele v bármi,félre ne értsd,csak a legjobbakat kivánom)

2010. dec. 13. 14:13
 5/7 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó! Hogy mérte a barátnőd hogy kizárólag csak annyit egyen? Mi csak anyatejesek vagyunk. Mérleggel tudnám esetleg vagy ha kifejném és megkapná üvegből de ezt nemnagyon szeretném mert mert akkor nem cicikézne tovább. Nekem az is furcsa hogy nincs kimondottan egy idő amikor ordítana hogy fáj a hasa mint álltalába a babáknál lenni szokott hanem abból áll a napunk hogy nyög, nyom, feszíti magát sirdogál aztán kicsit megnyugszik 10-20perc és kezdődik előröl.
2010. dec. 13. 14:29
 6/7 anonim ***** válasza:
a lányom is iszonyat hasfájós (volt?). egy csecsemőtáplálkozással foglalkozó doktornéni azt mondta azért 3 óránál ritkábban ne etessem a picit mert ez is növeli a hasfájást. plusz sok sok büfiztetés, tejcsi előtt torna a kis lábakkal, valamint édesköménymag forrázatából igyon teát, főleg este öt körül. szerintem beszélj egy orvossal, mit ajánl. ugyanis ha a kislányom éhes lenne és még van idő hamiig akkor kap egy kis teát és addig elvan. nekünk egyébként nappalra a Gripe Water vált be, de a kórházban az espumisanra esküsznek(az nekünk nem volt jó). és kitartás nektek...és jó egészséget
2010. dec. 13. 14:45
 7/7 anonim ***** válasza:

hello

az vagyok akinek a barátnőjének nagyon hasfájós babája volt.

ő is csak szopiztatott!lemérte minden evés előtt.aztán elkezdtek szopizni,és egy bizonyos idő után levette ciciről,rárakta a mérlegre s akkor látta h mennyit sikerült ennie,ha kevesebbet még ciciztette, ha megvolt a mennyiség akkor már nem. arre irtam h elég macera,de ők betartották.meg egy pár nap után szerintem már tudni fogod a szopás intenzitásából meg idejéből h kb mikor tarthat ott a baba.

egyszer volt h ott voltam, visszatette cicre mert csak 80nál tartott a baba, elbeszéltük az időt, 140nél mérte ujra(s apici lehet h evett volna még) és had ne mondjam jó nagy bukizás lett belőle...

remélem tudsz megfelelő segitséget kapni a dokitoktól v védőnőtöktől!üdv

2010. dec. 13. 16:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!