Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 9 hónapos Babám még mindig...

9 hónapos Babám még mindig nem kúszik/mászik! Volt más babája is így?

Figyelt kérdés
2010. dec. 11. 21:32
 1/9 anonim ***** válasza:

Igen, a fiam unokatestvére.

A gyerekorvos mindig nyugtatta őket, hogy csak kicsit lusta, de anyuka nem nyugodott bele, és elvitte egy Dévényes gyógytornászhoz.

Milyen jól tette, kiderült, hogy gyengék a karizmai, a nyakizma viszont be van csomósodva! 1-2 hónap alatt, heti 1 tornával rendbe fogják hozni.

Ha nem is mászik a tiéd még szabályosan, de kúsznia, tárgyakat így elérnie már illene.

2010. dec. 11. 21:36
 2/9 anonim ***** válasza:
Szia!Nekem 4 gyerekem van,14,9,5 és 1 évesek,egyikük sem mászott,hamar kúsztak,aztán 9 hósan már kapaszkodva álltak,10-11 hósan mentek.Az nem baj ha nem mászik,és mindig mondják hogy minden baba máshogy fejlődik,de azért jobb félni mint megijedni,mutasd meg egy gyógytornásznak:)
2010. dec. 11. 21:42
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

8 hósan kezdett kúszni, de hasonfekvéskor a kezeit sem tette le, csak repült. 9.5 hósan végre beutaltak minket tornára, ahol kiderült, hogy tónustalan az egész gyerek, erős törzsi, csípőtáji és felkar hipotóniája van. Most múlt 1 éves a héten, kéthetente járunk tornára. Eddig 5ször voltunk. Feláll, kapaszkodva megáll és oldalaz, felül és megül. Mászni még mindig nem tud, mert annyira gyengék az izmai, van ami még mindig le van tapadva neki.

Jobb, ha megmutatod dévényes tornásznak, veszteni nem vesztesz vele semmit, de ha baj van, még időben el lehet kezdeni a kezelést.

Én hiába mondtam mindig a gyerekorvosnak, hogy valami baj van, nem hitt nekem, és csak időt adott mindig a babának. Mivel viszont van már egy nagyobb kisgyermekem, tudtam, hogy mit hogyan kell csinálnia, és addig nem nyugodtam meg, míg végre a doki megírta a beutalót!

2010. dec. 11. 22:06
 4/9 anonim ***** válasza:
Szia! Kisfiam 1O hónaposan kezdett kúszni, s ekkor kezdtünk el Dévény-tornára járni. Most lett 1 éves, most kezd mászni(szerintem pár nap múlva menni fog neki). Az 1. szülinapján állt fel egyedül, és lépeget a járókában. Nem igazán találtak rendellenességet, egy kicsit kötött a fenék- és csípőizma.
2010. dec. 11. 22:10
 5/9 anonim ***** válasza:
Nekem 10 hósan kezdett mászni és menni is....9 hósan kúszott és felült....ő mindent későn csinált,de semmi baja.
2010. dec. 11. 22:44
 6/9 anonim ***** válasza:
Az én babám 10 hónaposan kezdett mászni, 10,5 hónaposan ült először egyedül, 12 hónaposan állt föl.A kúszás kimaradt, az inkább forgás-kúszás volt :)Most 17 hónapos és még nem jár egyedül. Mi is voltunk gyógytornásznál.Nincs baja, csak lusta+laza a csípővápa, de ez alkati.Én is a nyakamba tudom tenni a lábam:)
2010. dec. 12. 10:04
 7/9 anonim ***** válasza:
Nekem is 9 hós a babám, nem mászik, néha kúszik egy-egy játékért. Viszont 6 hós kora óta egyedül ül, 1 hónapja felül bármilyen testhelyzetből, 2 hete feláll és néha lépeget is. Gondolom a mászás nem olyan érdekes neki, vagy később fogja megtanulni.
2010. dec. 12. 14:21
 8/9 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a válaszokat!

Januárban (ha addig nincs változás) elviszem gyógytornászhoz. Ártani nem árthat :)

2010. dec. 12. 18:06
 9/9 A kérdező kommentje:
Tegnap elkezdett kúszni :) NAGYON örülök!!! Köszönöm a válaszokat!
2010. dec. 15. 16:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!