9 hónapos Babám még mindig nem kúszik/mászik! Volt más babája is így?
Igen, a fiam unokatestvére.
A gyerekorvos mindig nyugtatta őket, hogy csak kicsit lusta, de anyuka nem nyugodott bele, és elvitte egy Dévényes gyógytornászhoz.
Milyen jól tette, kiderült, hogy gyengék a karizmai, a nyakizma viszont be van csomósodva! 1-2 hónap alatt, heti 1 tornával rendbe fogják hozni.
Ha nem is mászik a tiéd még szabályosan, de kúsznia, tárgyakat így elérnie már illene.
8 hósan kezdett kúszni, de hasonfekvéskor a kezeit sem tette le, csak repült. 9.5 hósan végre beutaltak minket tornára, ahol kiderült, hogy tónustalan az egész gyerek, erős törzsi, csípőtáji és felkar hipotóniája van. Most múlt 1 éves a héten, kéthetente járunk tornára. Eddig 5ször voltunk. Feláll, kapaszkodva megáll és oldalaz, felül és megül. Mászni még mindig nem tud, mert annyira gyengék az izmai, van ami még mindig le van tapadva neki.
Jobb, ha megmutatod dévényes tornásznak, veszteni nem vesztesz vele semmit, de ha baj van, még időben el lehet kezdeni a kezelést.
Én hiába mondtam mindig a gyerekorvosnak, hogy valami baj van, nem hitt nekem, és csak időt adott mindig a babának. Mivel viszont van már egy nagyobb kisgyermekem, tudtam, hogy mit hogyan kell csinálnia, és addig nem nyugodtam meg, míg végre a doki megírta a beutalót!
Nagyon köszönöm a válaszokat!
Januárban (ha addig nincs változás) elviszem gyógytornászhoz. Ártani nem árthat :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!