Debreceni anyatejgyűjtő állomásról szeretnék tejcit venni hogy működik ez pontosan?
Milyen idős a baba?
Nekem anno orvos írta fel,nem került pénzbe...de mi csak 2 hétig hordtuk....az elején...utána lett elég tejem.
Az lenne a legjobb, ha a alkhelyedhez közel laknak egy anyuka, akinek túl sok teje van, és már bevizsgált anyatejleadó. Így meg tudnátok oldani háztól házig rendszerben. A tej nem kerülne el a gyűjtőbe, hanem te mennél érte közvetlenül minden nap vagy minden másnap. A anyukával havonta aláírtok egy papírt, amin rajta van, hogy ki kinek mennyi tejed adott, és ezt neki kifizeti az OEP.
Érdeklődd meg a gyermekorvostól, hogy hogyan működik ez, meg a védőnőtől, hogy nem tud-e ilyen anyukáról. Én is így adom a tejet egy kisbabának, csak én Miskolcon.
Én hoztam onnan.
hétfőn, szerdán és pénteken van tejkiadás. 12:00-14:00 óra között.
Ha nem érsz oda, lecsúsztál róla.
Parkolás autóval képtelenség.
Egyszerre kb.: 500-700ml-t adnak, attól függ mennyi babára osztják szét a napi mennyiségüket.
Mindenn alkalommal más anyáét kapod és van amikor jó zsíros tejet adnak van amikor meg már éhes a baba 1óra eltelte után.
Nekem volt olyan tej is amitől nagyon nyugtalan lett a babám stb. Nagyon gáz.
Amúgy általában csak koraszülötteknek vagy nehezen született babáknak írják fel receptre.
Mivel minden alkalommal ferforralják az AIDS miatt, ezért semmi nem marad benne ami az immunrendszer védése miatt fontos lenne. (az osvosom mondta)
Én 1 hónapig jártam, borzalmas macerás volt, ja és babakocsival nem tudsz felmenni :(
Mikor panaszkodtam az orvosomnak, hogy nincs napirendünk és van, hogy ideges a babám és türelmetlen, azt mondta az össze-vissza anyatejtől van.
Azt tanácsolta, hogy a mai világban ha az Ő gyerekéről lenne szó nem hordana anyatejet gyűjtőből hanem tápszert adna. Meg van benne minden ami egy ilyen picurinak kell.
Eus tápszerek már ezek, nagyon jók.
Mióta elkeztem tápszerezni (akkor 4hós volt) ötször evett egy nap 4óránként, nyugodt és kiegyensúlyozott lett :)
De mondta, ha lenne a szomszédjában anyuka akinek van sok teje és ismeri Őt, hogy hogy és milyen körülmények között él akkor talán abban az esetben venne tőle.
Remélem tudtam segíteni, jó döntést :)
Az én babám már 8hós lesz, tápszeres és lekopogjam (kop-kop) még nem volt beteg :)
"Mivel minden alkalommal ferforralják az AIDS miatt, ezért semmi nem marad benne ami az immunrendszer védése miatt fontos lenne. (az osvosom mondta) "
Az orvosod rosszul tudja. :-( (Ez nagy gáz.) Nem forralják, csak pasztörizálják, ez azt jelenti, hogy 65 fokon tartják fél óráig. Ez az immunanyagokat nem pusztítja el, de a fertőzéseket igen.
Amúgy igen érdekes volt megtudni, mi lesz azzal a tejjel, amit leadunk, hogy hová kerül, hogyan osztják szét. Erről eddig fogalmam sem volt, örülök, hogy leírtad. :-)
Hmmmm, ha Te mondod!
Azt hittem jó Dokit választottam...
Sziasztok
Döntöttem.Köszönöm a tanácsokat!Nem hordom anyatejgyűjtőből.Minimális tápszer kell egy hónapban kb egy másfél dobozzal ezért pedig nem nagyon éri meg a macera pláne hogy 1 óra az út.Na meg aztán 3 hét múlva töltjük a 4 hót és akkor elkezdem kóstoltatni vele a különböző dolgokat.Remélem megszereti hamar.
Mindenkinek jó babázást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!